NFC aktiveras automatiskt på telefonen

zoom in pic
NFC aktiveras automatiskt på telefonen

NFC aktiveras automatiskt varje gång jag låser upp telefonen med ett fingeravtryck.

Du kan ha valt samma fingeravtryck för att låsa upp telefonen och öppna HUAWEI Wallet-snabbetalning.

För att lösa problemet, öppna Inställningar, sök efter och öppna HUAWEI Wallet-snabbetalning, och avaktivera den här funktionen eller välj ett annat fingeravtryck för den här funktionen. Du kan till exempel använda fingeravtryck 1 för att låsa upp telefonen och välja fingeravtryck 2 för att öppna HUAWEI Wallet-snabbetalning.

NFC slås automatiskt på när du trycker på strömknappen för att låsa upp telefonen.

Du kan ha ställt in dubbelknackningen för genvägen för Wallet-appen, vilket öppnar betalningsskärmen när du dubbelknackar på strömknappen. I det här fallet, om du trycker två gånger på strömknappen av misstag när du låser upp telefonen, slås NFC automatiskt på.

För att avaktivera dubbelknackningen för genvägen, gå till Wallet > Jag > Genvägar, och slå av reglaget.

NFC slås automatiskt på när du öppnar Wallet.

Du kan ha ställt in Wallet-appen att automatiskt aktivera NFC varje gång den startar. För att avaktivera funktionen, gå till Inställningar, sök efter och öppna Appar, och gå till Wallet > Lagring > Rensa data. Öppna sedan Plånbok-appen igen. Välj AVBRYT när en uppmaning visas som anger att du ska aktivera NFC automatiskt varje gång du öppnar Plånbok-appen.

NFC slås automatiskt på när vissa tredjepartsappar öppnas

Vissa appar från tredje part åberopar plugin-programmet UnionPay som är installerat på din telefon när du öppnar dem, vilket aktiverar NFC automatiskt. Gör så här för att lösa problemet:

1. Uppdatera UnionPay plug-in till dess senaste version: Gå till Inställningar, sök efter och öppna Appar, hitta plug-in, och peka på Avinstallera. Öppna sedan Wallet/Wallet (stäng Wallet om det redan är öppet). Därefter visas en uppdateringsskärm när du öppnar appen. Peka på Hämta för att slutföra uppdateringen.

2. Uppdatera ditt telefonsystem till EMUI 9.1 eller senare.

Om din telefon inte kan uppdateras till EMUI 9.1 eller senare, avaktivera NFC manuellt.