Telefonskärmen slås på eller stängs av oväntat under ett samtal

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Telefonskärmen slås på eller stängs av oväntat under ett samtal

Problem:

1. Skärmen stängs av under ett samtal.
  2. Skärmen stängs av efter ett samtal.
  3. Skärmen slås inte på efter att ett samtal avslutas.
  4. Skärmen stängs inte av när telefonen hålls nära användarens ansikte.

Lösning:

Kontrollera om telefonen går in i viloläge under samtal. Om den gör det, kommer närhetssensorn att avaktiveras. Telefonen går in i viloläge när du ringer ett handsfree-samtal (på en högtalare eller ett headset) eller om du lämnar samtalsskärmen under ett samtal. Om det inträffar ska du trycka på strömknappen för att slå på skärmen igen.

Om felet uppstår i andra scenarier, kontrollera närhetssensorns placering. Detta varierar beroende på produktmodell (se produkthandboken för detaljer). Gör sedan följande:

Om närhetssensorn sitter högst upp på skärmen

1. Se till att närhetssensorn inte är blockerad av främmande föremål, ett skärmskydd eller ett skyddsfodral.

2. Om problemet kvarstår kan du försöka ringa ett samtal och kontrollera om skärmen stängs av när du täcker närhetssensorn med handen och sedan slås på igen, när du tar bort handen.
    • Om detta händer, indikerar det att närhetssensorn fungerar korrekt. I det här fallet rekommenderas att du håller den översta delen av skärmen närmare örat när du ringer.
    • Om det inte händer, indikerar det att närhetssensorn inte fungerar korrekt. Starta om din telefon och försök igen. Om problemet kvarstår efter omstarten, ska du säkerhetskopiera dina data och ta enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.

Om närhetssensorn sitter högst upp på telefonens sida (utformad för att maximera skärm-till-kropp-förhållandet)

1. Se till att närhetssensorn inte blockeras av främmande föremål eller av ett skyddsfodral utan tillräckligt stor öppning för sensorn (eller ingen öppning alls).

Följande bild visar var närhetssensorn är placerad i HONOR 20-serien.

2. Om problemet kvarstår kan du försöka ringa ett samtal och kontrollera om skärmen stängs av när du täcker närhetssensorn med handen och sedan slås på igen, när du tar bort handen.
    • Om detta händer, indikerar det att närhetssensorn fungerar korrekt. I det här fallet rekommenderas att du håller den översta delen av telefonen närmare örat när du ringer, såsom visas i följande bild.

• Om det inte händer, indikerar det att närhetssensorn inte fungerar korrekt. Starta om din telefon och försök igen. Om problemet kvarstår efter omstarten, ska du säkerhetskopiera dina data och ta enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.

Telefonens närhetssensor består av en infraröd lysdiod och en infraröd mottagare. Den läser av avståndet mellan ett objekt och telefonen genom att beräkna energiskillnaden mellan det skickade och mottagna infraröda ljuset.

Närhetssensorn upptäcker när en användare håller telefonen nära ansiktet under ett samtal och stänger av skärmen för att minska strömförbrukningen.