Varför kan inte min telefon ansluta till Internet efter att ha kopplats till den hotspot som delas av Wi-Fi-bryggan?

Tillämpliga produkter: Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Varför kan inte min telefon ansluta till Internet efter att ha kopplats till den hotspot som delas av Wi-Fi-bryggan?

Problem 1:

Användaren kan inte ansluta till Internet efter att ha anslutit till en vidarebefordrad hotspot.

Wi-Fi-bryggan stöder endast en giltig vidarebefordrad hotspot. När en telefon vidarebefordrar en hotspot kan inte en annan telefon som är ansluten till samma Wi-Fi-hotspot vidarebefordra ytterligare en giltig hotspot.

Orsak:

Det här problemet uppstår eftersom IP-adressegmenten som tilldelats Wi-Fi-brygga telefonerna båda är lika dana, 192.168.49.X. Därför uppstår en IP-adresskonflikt och telefonen kan inte anslutas till Internet. Telefonen stöder endast en vidarebefordrad Wi-Fi-hotspot.

Lösning:

Använd inte en vidarebefordrad Wi-Fi brygga för att ansluta till Internet.

Problem 2:

Hotspot-namnet på den vidarebefordrade Wi-Fi-bryggan är samma som det vidarebefordrad Wi-Fi-nätverket som telefonen ansluter till (hotspot-namnet på routern). Andra telefoner kan misslyckas att ansluta till nätverket efter de har anslutits till en vidarebefordrad hotspot.

Till exempel är namnet på den hotspot som telefonen ansluter till är "123", och den hotspot som vidarebefordras genom Wi-Fi-bryggan också heter "123" och deras lösenord är samma. Andra telefoner kan misslyckas att ansluta till Internet efter de har anslutits till hotspot:en 123..

Orsak:

IP-adressegmentet som tilldelats av hotspot:en på Wi-Fi-bryggan är 192.168.49.X. Om det är en roaming Wi-Fi kommer andra telefoner att roama från den vidarebefordrade hotspot:en 123 till den ursprungliga hotspot:en 123 som för att ansluta telefonen. Till följd kan IP-adressegmenten vara olika och Internet-anslutningen kan misslyckas.

Lösning:

Ställ inte in hotspot-namnet som vidarebefordras av Wi-Fi-bron så att det är samma som hotspot-namnet (hotspot-routerns namn) som är anslutet till telefonen.