Skärmen är för mörk eller för ljus

zoom in pic
Skärmen är för mörk eller för ljus

Problem:

Skärmen är för ljus eller mörk i vissa miljöer.

Lösning:

Automatisk justering av skärmens ljusstyrka är aktiverad som standard på telefonen. Ljussensorn justerar skärmens ljusstyrka efter ljusnivån för att förbättra visuell komfort. Men, om du tycker att telefonskärmen är för ljus eller för mörk i vissa miljöer, se felsökningsguiden nedan:

1. Kontrollera om du har avaktiverat automatisk justering av skärmens ljusstyrka eller om appen som används har ställt in skärmens ljusstyrka på ett fast värde
    • Gå till Inställningar > Skärm och aktivera (eller avaktivera och sedan återaktivera) automatisk justering av ljusstyrka.
    • Nivån på det omgivande ljuset i mörka miljöer upptäcks eventuellt inte korrekt av ljussensorn, vilket gör att skärmen verkar för ljus eller för mörk. Du kan också avaktivera automatisk justering av skärmens ljusstyrka och dra ljusstyrkans stapel till en nivå som är bekväm för dig.

2. Kontrollera om Ögonvänligt är aktiverat eller om färgen på skärmen eller bakgrundsbilden orsakar obehag i ögonen

För att avaktivera Ögonvänligt, ska du söka efter och öppna Ögonvänligt i Inställningar. Kontrollera sedan om problemet löser sig.

För att justera skärmens färg, sök efter och öppna Färgtemperatur eller Färgläge & temperatur i Inställningar, och ställ sedan in en färgtemperatur baserad på dina önskemål.

För att ändra bakgrundsbilden, sök efter och öppna Hemskärm och bakgrund eller Bakgrundsbild i Inställningar, välj sedan en ny bakgrundsbild.

3. Kontrollera om Strömsparläge är aktiverat. I detta läge dämpas skärmens ljusstyrka automatiskt. Avsluta detta läge i Telefon-hanterare och kontrollera om skärmens ljusstyrka återgår till det normala.

4. Starta om din telefon och kontrollera igen.

Om problemet kvarstår ska du säkerhetskopiera dina data och lämna enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.