Skärmen på min telefon är sprucken eller trasig

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Skärmen på min telefon är sprucken eller trasig

Vi är mycket ledsna att höra det. Glaset som täcker skärmen måste ha gått sönder. Det sitter på det yttersta skiktet på skärmen och är speciellt utformat för att skydda skärmen. Om skärmen har gått sönder rekommenderar vi att du säkerhetskopierar dina data i förväg och besöker ditt närmaste Huaweikundservicecenter för underhåll.

1. Om skärmglasets material

Mobiltelefonens skärmglas är gjort av extra starkt aluminium-kiselglas, vilket är ett alkalifritt tryckbeständigt glas med utmärkt högtrycksresistens, hög hårdhet och repmotstånd. Vanliga metallnycklar kan inte skrapa skärmglaset, det kan minska risken för repor och skador till en viss grad. Detta är också det vanligaste skärmglaset i världen som används på mobiltelefonen.

2. Vilka tester har gjorts på telefonens skärm?

För att verifiera mobiltelefonens skärmdesign utförde vi intensiva tålighetstester för att säkerställa att skärmen uppfyller kraven.

Vid massproduktionen måste vi säkerställa att varje batch av produkter uppfyller standarderna för leverans, därför tar vi en viss procentandel av mobiltelefoner för tålighetstester, särskilt testar vi hur telefonen klarar fall, för att säkerställa en hög kvalitet innan de kan levereras.

3. Skäl till att skärmen kan gå sönder eller spricka.

Allteftersom mobiltelefoner blir tunnare och lättare, blir skärmarna tunnare hela tiden, tillsammans med behovet av förfinad form och en rundad känsla. Under de senaste åren har de flesta modeller på marknaden antagit en 2,5 ~ 3D glasdesign, vilket innebär att glaskanten sitter högre än metallhöljet, vilket är mer riskabelt jämfört med en vanlig 2D-skärm.

Även om mobiltelefoners tålighet hela tiden optimeras och förbättras och Huaweis produktionslinjer blir bättre, kan glashöljet, på grund av dess utformning, lätt gå sönder om det tappas på marken eller andra hårda ytor.

4. Om underhåll och reparationer

Mobiltelefonens glas och skärm är integrerade. Om skärmen är trasig måste vanligtvis hela skärmkomponenten bytas ut. Om skärmen gått sönder på grund av vårdslöshet eller olycka gäller inte garantin. Reservdelspriset för en ny skärm är tillgängligt på den officiella webbplatsen eller så kan du kontakta vårt auktoriserade servicecenter.

5. Förslag och rekommendationer
    • Det rekommenderas att du använder ett skyddsfodral som täcker glashöljet runt enheten. Försök att undvika att enheten tappas eller faller under daglig användning.
    • Du kan också applicera härdat glas eller skyddsfilm för att skydda skärmen.
    • Du kan även köpa en extra skärmgaranti om detta är tillgängligt. Om produkten, under garantiperioden, tappas av misstag, eller på annat sätt går sönder under normal användning, är du berättigad till en ny Huawei-skärm.