Överföra filer mellan telefonen och en dator

Tillämpliga produkter: HUAWEI Mate 9(all nets 4gb+64gb)
Överföra filer mellan telefonen och en dator

Anslut telefonen till datorn med en USB-kabel och överför data.

Välja USB-anslutningsläge

1. Använd en USB-kabel för att ansluta telefonen till en dator eller en annan enhet. Dialogrutan ”Tillåt åtkomst till enhetsdata?” visas på telefonen.
  2. Peka på Nej, ladda endast.
  3. Svep nedåt från statusfältet för att öppna meddelandepanelen och peka sedan på Laddar via USB för att välja ett USB-anslutningsläge.
    • Endast laddning: Använd endast USB-anslutningen för att ladda telefonen.
    • Enhetens filhanterare (MTP): Överför filer mellan telefonen och en dator.
    • Kamera (PTP): Överför bilder mellan telefonen och en dator. Om datorn inte stöder MTP kan du använda PTP för att överföra filer och bilder mellan telefonen och datorn.
    • Omvänd laddning: Anslut telefonen till en annan enhet med en USB Type-C-kabel för att ladda den andra enheten.
    • MIDI: Använd telefonen som en MIDI-inmatningsenhet och spela upp musik på datorn.

Anslut telefonen till datorn med en USB-kabel för att överföra data och utföra andra uppgifter.

• Skicka filer: MTP (Media Transfer Protocol) är ett protokoll som tillåter dig överföra mediefiler. Du kan använda den för att överföra filer mellan telefonen och en dator. Innan du använder MTP ska du installera Windows Media Player 11 eller senare på datorn.

Svep nedåt från statusfältet för att öppna meddelandepanelen och ställ sedan in USB-anslutningsläget på Enhetens filhanterare (MTP). Datorn installerar de drivrutiner som behövs. Öppna enheten med telefonmodellens namn på datorn för att bläddra bland filer som är lagrade på telefonen. Du kan även bläddra i multimedieinnehåll på telefonen med Windows Media Player.

• Överföra bilder: PTP (Picture Transfer Protocol) är ett protokoll som tillåter dig överföra bilder. Du kan använda den för att överföra bilder mellan telefonen och en dator på ett bekvämt sätt.

Svep nedåt från statusfältet för att öppna meddelandepanelen och ställ sedan in USB-anslutningsläget på Kamera (PTP). Datorn installerar de drivrutiner som behövs. Öppna enheten som har telefonmodellens namn på datorn för att bläddra bland bilder som är lagrade på telefonen.

• Överföra MIDI-data till telefonen: MIDI (Musical Instrument Digital Interface) är ett ljudformat som är industristandard för kompositörer och producenter av elektroniska instrument.

Svep nedåt från statusfältet för att öppna meddelandepanelen och ställ sedan in USB-anslutningsläget på MIDI. Du kan nu överföra MIDI-data mellan telefonen och andra enheter.