Min telefon kan inte utföra trådlös omvänd laddning

Tillämpliga produkter: HUAWEI P30 Pro(single sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+512gb、single sim card 6gb+128gb、dual sim card 8gb+256gb、single sim card 8gb+128gb、dual sim card 8gb+128gb),HUAWEI Mate 30(dual sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+128gb),PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS,HUAWEI Mate 30 Pro(dual sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+128gb),HUAWEI Mate 30 Pro 5G(dual sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+128gb),HUAWEI Mate 20 Pro,HUAWEI P40 Pro+(dual sim card 8gb+512gb),HUAWEI Mate 40 Pro(single sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+256gb),HUAWEI P40 Pro(single sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+256gb)
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Min telefon kan inte utföra trådlös omvänd laddning

Följ stegen nedan om Trådlös omvänd laddning inte fungerar normalt.

Kontrollera om Trådlös omvänd laddning är aktiverad

Gå till Inställningar > Batteri och aktivera Trådlös omvänd laddning-reglaget.

Se till att batterinivån är högre än 20 %

Om batterinivån är lägre än 20 % stänger telefonen automatiskt av Trådlös omvänd laddning. Ladda telefonen upptill 20 % med laddaren och använd sedan Trådlös omvänd laddning-funktionen.

Kontrollera om det finns främmande föremål mellan telefonerna

Kontrollera om det finns några föremål mellan de två enheterna, t.ex. ett transportkort, en metallring eller ett metalliskt skyddsfodral. I så fall tar du bort dem och försöker igen.

Kontrollera positionen för den enhet som ska laddas

Kontrollera för att bekräfta att enheten som ska laddas är placerad mitt på telefonens bakstycke, eftersom positionen på den enhet som ska laddas, påverkar laddningseffektiviteten. Ju längre bort enheten är från mitten, desto lägre är laddningseffektiviteten och enheten kan även vara utanför laddningsräckvidden.

Kontrollera om enheten stöder trådlös laddning

Kontrollera om enheten som ska laddas stöder QI trådlöst laddningsprotokoll (det rekommenderas att du rådfrågar enhetsleverantören). Om inte kan kompatibilitetsproblem uppstå. Använd, i det här fallet, den trådlösa laddaren som levererades med enheten för laddning.

QI-certifieringen är ett auktoriseringsmärke utfärdat av Wireless Power Consortium. Endast produkter som har certifierats av WPC kan använda märket för QI-certifiering.

Använda en annan enhet som stöder trådlös laddning

Försök använda din telefon för att trådlöst ladda en annan enhet som stöder trådlös laddning, till exempel en Mate 20 Pro, iPhone X, iPhone 8 eller P30 Pro. Om det går att ladda den här enheten, indikerar detta att den ursprungliga enheten du vill ladda kan vara felaktig.

Om problemet kvarstår

Om problemet kvarstår ska du säkerhetskopiera dina telefondata och lämna telefonen, laddningsadaptern samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.