Anslutningen mellan min telefon och HiSuite är instabil eller misslyckas

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Anslutningen mellan min telefon och HiSuite är instabil eller misslyckas

Se till att HiSuite appversionen är 9.0.2.300_OVE eller senare.

Gör sedan följande för att felsöka:

1. Kontrollera om telefonen och datorn är korrekt anslutna.

Om ett meddelande om USB-anslutning visas i meddelandepanelen, är telefonen och datorn korrekt anslutna för dataöverföring. Notera att telefonen kan börja ladda när du har anslutit telefonen till datorn. Detta indikerar inte att telefonen är klar för dataöverföring.

Se följande skärmdumpar för USB-anslutningsvarningar.

Den vänstra bilden visar skärmen på en telefon som kör EMUI 8.X eller 9.X.

Den högra bilden visar skärmen på en telefon som kör EMUI 5.X.

Om din telefon och datorn inte är ordentligt anslutna, koppla in USB-kabeln i telefonänden på nytt, ta bort USB-kabeln från datorn och sätt in den i en annan USB-port, byt ut USB-kabeln eller starta om telefonen eller datorn och kontrollera om problemet är löst.

2. Kontrollera om HDB-läget är aktiverat.

Öppna Inställningar på telefonen, och ange ”hdb” i sökrutan för att söka efter Tillåt HiSuite att använda HDB. Aktivera sedan Tillåt HiSuite att använda HDB. I dialogrutan som visas, välj Tillåt alltid HiSuite-anslutning från den här datorn och peka på OK.

3. Kontrollera om en ADB- eller HDB-drivrutin är installerad och fungerar som den ska.
    • Ikonen som visas i nedre högra hörnet på datorskärmen, indikerar inte att drivrutinen inte är installerad.
    • Du kan göra följande för att se om drivrutinen är korrekt installerad:
      1. När du har anslutit telefonen till datorn, högerklickar du på ikonen Min dator (eller Denna dator) på skrivbordet och går till Manage > Device Manager från genvägsmenyn.

2. Kontrollera om det finns en ADB- eller HDB-drivrutin i Enhetshanterare.

3. Om det finns ett frågetecken eller utropstecken bredvid drivrutinens namn, är drivrutinen inte installerad. I det här fallet ska du installera om HiSuite så kommer drivrutinen automatiskt att installeras med den.
    • Installera, alternativt, om drivrutinen manuellt på datorn:
      1. Gå till Menu > Settings > General. Klicka på Here och klicka på Install USB driver i dialogrutan som visas.

4. Om problemet kvarstår, aktivera USB-felsökning på telefonen och försök ansluta telefonen till HiSuite i ADB-läge.

Gör följande:

• För EMUI 8.X och 9.X & Magic UI 2.X: Gå till Inställningar > System > Om telefonen, peka på Version upprepade gånger tills Utvecklaralternativ är aktiverat. Gå tillbaka till System, peka på Utvecklaralternativ, aktivera USB-felsökning, och välj Tillåt alltid på den här datorn i dialogrutan som visas.

Om HD-ikonen kan visas normalt innan telefonsystemet återställs, men inte kan visas efteråt, prova följande: Ta bort SIM-kortet och sätt i ett annat SIM-kort som tillhandahållits av en annan operatör i telefonen. När det nya SIM-kortet har registrerats i nätverket tar du bort det och sätter in det ursprungliga SIM-kortet i telefonen för att lösa problemet.