Ställa in och använda HUAWEI FreeBuds-seriens hörlurar

Tillämpliga produkter: HUAWEI FreeBuds 5i,HUAWEI FreeBuds Pro 3,HUAWEI FreeBuds 3i,HUAWEI FreeBuds 4i,HUAWEI FreeBuds Pro 2,HUAWEI FreeBuds SE 2,HUAWEI FreeBuds SE,HUAWEI FreeBuds 5,HUAWEI FreeBuds 3 Wired Charging Case,HUAWEI FreeBuds 3,HUAWEI FreeBuds 4,HUAWEI FreeBuds Pro,HUAWEI FreeBuds Lipstick
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Ställa in och använda HUAWEI FreeBuds-seriens hörlurar

Du kan använda HUAWEI FreeBuds hörlurar för att lyssna på musik, ringa samtal och mer.

Du behöver inte slå på eller stänga av hörlurarna eller laddningsfodralet till FreeBuds-serien. Placera hörlurarna i laddningsfodralet och stäng fodralet för att spara batteri när de inte används. Du rekommenderas att regelbundet ladda laddningsfodralet.

Ansluta till dina trådlösa hörlurar i FreeBuds-serien

1. Öppna laddningsfodralet och håll knappen intryckt i mer än 2 sekunder (se Funktionsknappar och hörlursportar) tills indikatorn blinkar. Hörlurarna går sedan till parkopplingsläge.
  2. På din telefon eller surfplatta, gå till Inställningar > Bluetooth och peka på namnet på hörlurarna i enhetslistan för att parkoppla och ansluta hörlurarna. För mer parkopplingsmetoder, se Parkoppla HUAWEI FreeBuds och FreeLace Bluetooth-hörlurarna.

Tryck och håll in funktionsknappen i minst 10 sekunder tills indikatorn blinkar för att återställa dina FreeBuds-hörlurar.

Använda hörlurarna för att lyssna på och styra ljudet eller ringa telefonsamtal

Om din enhet spelar ljud kommer FreeBuds-hörlurarna automatiskt att spela upp ljudet när du sätter på dem. Ljudet pausas när du tar av hörlurarna. Ljudet återupptas automatiskt om du sätter på hörlurarna igen inom 3 minuter. För mer information, se Smart detektering av användning av HUAWEI FreeBuds-hörlurar.

För detaljer om standardgenvägarna för hörlurarna, se Tabell 1, Tabell 2, och Tabell 3. Du kan ställa in fler kontrollgenvägar som nästa låt, föregående låt, röstassistent för att väcka enligt följande:

• I AI Life-appen, peka på hörlurskortet, peka på Gester, och konfigurera gesterna.
  • På telefoner eller surfplattor som kör EMUI 11.0/HarmonyOS 2.0 eller senare, gå till Inställningar > Bluetooth, peka på -ikonen till höger om hörlurarnas Bluetooth-namn och välj Genvägar eller Gester.
  • Den här funktionen stöds inte på följande enheter.
    • HUAWEI P10, HUAWEI P10 Plus, HUAWEI Mate 9, HUAWEI Mate 9 Pro, PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 9, HUAWEI nova 2s, HUAWEI nova 3, HUAWEI nova 3i, och HUAWEI Y9 2019
    • HUAWEI MediaPad M5 10-tum, HUAWEI MediaPad M5 Pro 10-tum, HUAWEI MediaPad M5 8-tum, HUAWEI MediaPad M5 lite 8-tum, HUAWEI MediaPad M5 lite 10-tum, och HUAWEI MediaPad T5
    • HONOR 9, HONOR V9, HONOR Note 10, HONOR Play, HONOR Pad 5 8-tum, och HONOR Pad 5 10,1-tum
Tabell 1. Växla mellan olika brusreduceringslägen

Funktion

Åtgärd

Växla brusreduceringsläge

FreeBuds Pro 2/FreeBuds Pro

FreeBuds 5i/FreeBuds Lipstick/FreeBuds 4E/FreeBuds 4: Tryck och håll kvar på skaftet

FreeBuds 4i/FreeBuds 3i: Tryck och håll kvar högst upp på hörlurens skaft

FreeBuds 3: Knacka försiktigt två gånger på vänster hörlur

Tabell 2. Ljudkontroll

Funktion

Standardgenväg

Spela upp/pausa musik

• FreeBude 5i, FreeBuds 4, FreeBuds Lipstick, FreeBuds 4E,, FreeBuds 4i, FreeBuds SE,och FreeBuds 3i: Knacka på vänster eller höger hörlur två gånger
  • FreeBuds 3, FreeBuds 2, FreeBuds 2 Pro, FreeBuds, FlyPods, FlyPods Pro, FreeBuds Lite, FlyPods Lite: Knacka på höger hörlur två gånger för att spela musik
  • FreeBuds Pro 2/FreeBuds Pro: Kläm en gång för att spela upp eller pausa musik

Föregående/nästa låt

Justera volymen

FreeBude 5i, FreeBuds 4, FreeBuds Lipstick, FreeBuds 4E, och FreeBuds Pro: Svep uppåt eller nedåt för att öka eller minska volymen

Tabell 3. Använda hörlurarna för att ringa samtal eller ta emot meddelanden

Funktion

Genväg

Svara/avsluta ett samtal

• FreeBude 5i, FreeBuds Lipstick, FreeBuds 4E, FreeBuds 4, FreeBuds 4i, FreeBuds 3i, FreeBuds 2 Pro, FreeBuds 2, FreeBuds Lite, FreeBuds, FlyPods 3, FlyPods Pro, FreeBuds SE, och FlyPods Lite: Tryck på vänster eller höger hörlur två gånger för att svara på eller avsluta ett samtal
  • FreeBuds 3: Knacka på någon av hörlurarna två gånger för att svara på samtalet; knacka på den högra hörluren två gånger för att avsluta samtalet
  • FreeBuds Pro 2/FreeBuds Pro: Kläm på vänster eller höger hörlur två gånger för att svara på eller avsluta ett samtal

Avvisa ett samtal

FreeBude 5i, FreeBuds Lipstick, FreeBuds 4E och FreeBuds 4: Tryck och håll kvar på vänster eller höger hörlur

Ladda FreeBuds-hörlurar

Laddningsfodralet kan anslutas till en laddare, mobil powerbank eller dator för laddning via en USB Type-C-kabel.

Placera hörlurarna i laddningsfodralet och stäng kåpan för att automatiskt starta laddning av hörlurarna.

Läs mer om laddning här.