Varför visas ingen prompt om närhetsparkoppling för mina öronsnäckor på min telefon/surfplatta?

Tillämpliga produkter: HUAWEI FreeBuds 5i,HUAWEI FreeBuds 3i,HUAWEI FreeBuds 4i,HUAWEI FreeBuds Pro 2,HUAWEI FreeBuds SE,HUAWEI FreeBuds 4E,HUAWEI FreeBuds 3 Wired Charging Case,HUAWEI FreeBuds 3,HUAWEI FreeBuds 4,HUAWEI FreeBuds Pro,HUAWEI FreeLace Pro,HUAWEI FreeLace Lite,HUAWEI FreeBuds Studio,HONOR Magic Earbuds,HUAWEI FreeBuds Lipstick,HUAWEI WATCH Buds
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Varför visas ingen prompt om närhetsparkoppling för mina öronsnäckor på min telefon/surfplatta?

Kontrollera telefonens/surfplattans Bluetooth-status

Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på telefonen/surfplattan.

Uppdatera telefonen/surfplattan

Prompt om automatisk parkoppling vid upptäckt stöds endast på telefoner/surfplattor som använder EMUI 10.0/Magic UI 3.0 eller senare. Uppdatera telefonen/surfplattan till den version som krävs.

Uppdatera telefonens/surfplattans konfigurationer

Konfigurationsfilerna som krävs kanske inte har uppdaterats från servern för telefonen/surfplattan som använder EMUI 10.0/Magic UI 3.0 eller en senare version. Gör så här för att uppdatera konfigurationsfilerna:

1. Gå till Inställningar > Appar > Appar, peka på trepunktsikonen i det övre högra hörnet och peka sedan på Visa systemprocesser. Sök efter Enhetsanslutningstjänst, gå till Enhetsanslutningstjänst > Lagring > Rensa data och starta sedan om telefonen/surfplattan.
  2. Anslut din telefon/surfplatta till ett Wi-Fi-nätverk och aktivera Bluetooth. Telefonens/surfplattans konfigurationsfiler uppdateras automatiskt från servern.
  3. Om problemet kvarstår trycker du på och håller in knappen på laddningsfodralet i mer än 2 sekunder tills öronsnäckorna går till parkopplingsläget, och placerar dem sedan nära telefonen/surfplattan för att visa en prompt om automatisk parkoppling.

Öppna laddningsfodralet och aktivera parkopplingsläget

Kontrollera att båda öronsnäckorna är i laddningsfodralet och att fodralet är öppet. Du kan trycka på och hålla in knappen på laddningsfodralet i mer än 2 sekunder för att visa en prompt om automatisk parkoppling.

Problem:

1. Ingen prompt om parkoppling visas på min telefon/surfplatta när jag placerar mina öronsnäckor nära den.
  2. Ingen prompt visas på min telefon/surfplatta trotts att jag har uppdaterat den till EMUI 10.0.
  3. Ingen prompt visas för mina återanslutna öronsnäckor när jag öppnar laddningsfodralet.

Orsak:

1. Bluetooth är avaktiverat på telefonen/surfplattan.
  2. Telefonen har inte EMUI 10.0/Magic UI 3.0 eller senare.
  3. Konfigurationsfilerna som krävs kanske inte har uppdaterats från servern för telefonen/surfplattan som använder EMUI 10.0/Magic UI 3.0 eller en senare version.
  4. Laddningsfodralet är inte öppet eller öronsnäckorna sitter inte i laddningsfodralet.
  5. Öronsnäckorna har redan parkopplats med en annan enhet.
  6. Telefonen/surfplattan är mer än 50 cm från öronsnäckorna.
  7. Ingen prompt visas i vissa scenarier, till exempel när du använder Kamera, spelar spel eller kontrollerar inställningsskärmarna på vissa telefonmodeller (till exempel Huawei nova 4e).
  8. Laddningsfodralet öppnas igen inom 30 sekunder efter att den senaste prompten för återanslutning visades. För att undvika störningar visas ingen prompt om du stänger och öppnar fodralet igen inom 30 sekunder efter att en prompt för dina återanslutna öronsnäckor visas på telefonen/surfplattan.
  9. Laddningsfodralet har varit öppet i över en minut men avståndet mellan öronsnäckorna och telefonen/surfplattan överstiger fortfarande den effektiva Bluetooth-räckvidden.
  10. Vissa telefonmodeller har inte stöd för prompter för närhetsparkoppling, inklusive HONOR 10 Lite, HONOR 20i/HONOR 10i, HUAWEI P smart 2019, HUAWEI P smart+ 2019, HUAWEI Y7 2019, HUAWEI Y7 Pro 2019, HUAWEI Y7 Prime 2019, Honor 8S, HUAWEI Y6 2019 och HUAWEI Y6P.

Lösning:

1. Aktivera Bluetooth på telefonen/surfplattan.
  2. Prompt om automatisk parkoppling vid upptäckt stöds endast på telefoner/surfplattor som använder EMUI 10.0/Magic UI 3.0 eller senare. Uppdatera telefonen/surfplattan till den version som krävs.
  3. Gör så här för att uppdatera konfigurationer:
    1. Gå till Inställningar > Appar > Appar, peka på trepunktsikonen i det övre högra hörnet och peka sedan på Visa systemprocesser. Sök efter Enhetsanslutningstjänst, gå till Enhetsanslutningstjänst > Lagring > Rensa data och starta sedan om telefonen/surfplattan.
    2. Anslut din telefon/surfplatta till ett Wi-Fi-nätverk och aktivera Bluetooth. Telefonens/surfplattans konfigurationsfiler uppdateras automatiskt från servern.
    3. Om problemet kvarstår trycker du på och håller in knappen på laddningsfodralet i mer än 2 sekunder tills öronsnäckorna går till parkopplingsläget, och placerar dem sedan nära telefonen/surfplattan för att visa en prompt om automatisk parkoppling.
  4. När du parkopplar eller ansluter öronsnäckorna till telefonen/surfplattan igen ska du kontrollera att båda öronsnäckorna sitter i laddningsfodralet och att fodralet är öppet.
  5. Om du vill parkoppla med öronsnäckor som har parkopplats med en annan enhet, öppnar du laddningsfodralet och trycker på och håller in knappen på laddningsfodralet i mer än 2 sekunder för att dina öronsnäckor ska gå till parkopplingsläget
  6. Placera telefonen/surfplattan närmare öronsnäckorna (inom 20 cm) och försök igen.
  7. Ingen prompt visas i föregående scenarier, men det påverkar inte Bluetooth-anslutningen eller användningen av öronsnäckornas övriga funktioner.
  8. Vänta mer än 30 sekunder och försök igen.
  9. Stäng laddningsfodralet, öppna det igen och se till att telefonen/surfplattan befinner sig inom den effektiva Bluetooth-räckvidden (20 cm) någon gång under nästa minut.
  10. Använd en telefon/surfplatta med stöd för prompt för närhetsparkoppling.

1. När öronsnäckorna används för första gången ska du kontrollera att telefonen/surfplattan har anslutit sig till ett Wi-Fi-nätverk och att Bluetooth har aktiverats, så att de nödvändiga konfigurationerna kan uppdateras från servern.
    2. När de nödvändiga konfigurationerna har uppdaterats behöver du inte aktivera Wi-Fi vid framtida anslutningar.