Musikuppspelningen pausar inte när hörlurarna tas bort eller återupptas inte när hörlurarna tas på igen

Tillämpliga produkter: HUAWEI FreeBuds 5i,Honor FlyPods Lite,HUAWEI FreeBuds 4i,HUAWEI FreeBuds Pro 2,HUAWEI FreeBuds,HUAWEI FreeBuds SE,HUAWEI FreeBuds 4E,HUAWEI FreeBuds 3 Wired Charging Case,HUAWEI FreeBuds 4,HUAWEI FreeBuds Pro,HUAWEI FreeBuds Studio,HUAWEI FreeBuds Lipstick,HUAWEI FreeBuds Lite
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Musikuppspelningen pausar inte när hörlurarna tas bort eller återupptas inte när hörlurarna tas på igen

Om musikuppspelningen inte pausar eller om samtalet inte automatiskt växlar till telefonen när hörlurarna tas bort, eller om musikuppspelningen inte återupptas när hörlurarna tas på igen, gör följande för att felsöka:

Uppdatera dina hörlurar till den senaste versionen

Uppdatera hörlurarna till den senaste versionen genom att peka på Uppdatering av fast program i AI Life-appen eller från Bluetooth-inställningarna för en telefon som kör EMUI/HarmonyOS.

Rengör den infraröda sensorn

Använd regelbundet en ren bomullspinne eller trasa för att rengöra sensorområdet.

1. När du har tagit bort hörlurarna ska du inte placera dem upp och ner på bordet med den infraröda sensorn vänd mot skrivbordet. I så fall kan hörlurarna misstolka att de fortfarande bärs.
  2. När FreeBuds Studio-headsetet är fuktigt, har svett på sig eller fått vatten i sig, placera det horisontellt på en torr och väl ventilerad plats i mer än 48 timmar med hörlurarna uppåt.

Aktivera Smart detektering av hörlurar

Anslut dina hörlurar till en telefon/surfplatta med EMUI 10.0/HarmonyOS 2.0 eller senare. Gå till Inställningar > Bluetooth, touch bredvid namnet på hörlurarna och aktivera sedan Smart detektering av hörlurar.

Sätt tillbaka hörlurarna inom tre minuter efter att du tagit bort dem. Du kan också återuppta musikuppspelning på telefonen/surfplattan.

Avaktivera Strömsparläge

Musikappen har rensats från bakgrunden efter att du tog av hörlurarna (särskilt när Strömsparläge är aktiverat på telefonen/surfplattan).

Uppdatera och konfigurera mediaspelaren

Vissa mediaspelare kanske inte reagerar. I sådant fall, uppdatera dem till den senaste versionen och kontrollera om Kontrollera uppspelning med Bluetooth-enheter är aktiverad eller kontakta app-leverantören.

Om du använder HUAWEI Musik som ett exempel peka på inställningsikonen med fyra punkter i det övre högra hörnet av appen och aktivera Kontrollera uppspelning med Bluetooth-enheter.

Återställ hörlurarna till deras fabriksinställningar

Tryck på och håll ner funktionsknappen i mer än 10 sekunder tills indikatorn blinkar för att återställa hörlurarna till deras fabriksinställningar. Parkoppla sedan med telefonen igen.

Om problemet kvarstår, lämna dina hörlurar samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.