eSIM-kort

Tillämpliga produkter: HUAWEI P40(single sim card 8gb+128gb、dual sim card 8gb+128gb),HUAWEI Mate 40 Pro(single sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+256gb),HUAWEI P40 Pro(single sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+256gb)
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
eSIM-kort

Inbyggda SIM-kort (eSIM) är virtuella SIM-kort som kan användas istället för ett fysiskt SIM-kort. Ett eSIM-kort fungerar på samma sätt som ett fysiskt SIM-kort, men tar inte upp utrymme och kan länkas med flera olika kortnummer. Du kan växla mellan operatörer för att hitta det bästa erbjudandet för dig.

• Den här funktionen kan variera mellan olika operatörer.
  • Den här funktionen är endast tillgänglig i vissa länder och regioner.
  • Den här funktionen kan variera mellan olika enheter.

Ansöka om ett eSIM-kort

Kontakta din operatör för att ansöka om ett eSIM-kort.

Du måste tillhandahålla information om ID för det inbyggda SIM-kortet (EID) när du ansöker om ett eSIM-kort. Den här informationen är relaterad till om din enhet har ett inbyggt eSIM-smartchip. Visa den här informationen och gå till Inställningar > Om telefonen > Visa E-ID. Om EID-informationen inte visas indikerar det att den här funktionen inte stöds på din enhet.

• Du kan ansöka om flera olika eSIM-kort och det högsta antalet beror på kapaciteten för eSIM-kretsuppsättningen på enheten. Om antalet eSIM-kort du ansöker om har överskridit gränsen visas ett meddelande på din enhet som indikerar att du inte kan lägga till fler eSIM-kort.
  • Endast ett eSIM-kort kan användas åt gången.

Lägga till ett eSIM-kort

1. Öppna Inställningar > Mobilnätverk > SIM-kortshantering.

• Om din enhet har en enda SIM-kortplats visar skärmen SIM-kortshantering fortfarande två alternativ: SIM-kort 1 och SIM-kort 2. Som standard installeras eSIM-kortet i SIM-kortplats 2.

• Om enheten har två SIM-kortplatser och ett fysiskt SIM-kort redan är isatt i SIM 2-kortplatsen, uppmanas du avaktivera SIM-kort 2 när du lägger till ett eSIM-kort. Sätta i eller ta bort SIM-kort 2 påverkar inte eSIM-tjänsterna.

2. Peka på bredvid SIM-kort 2. Genomför en av följande åtgärder för att lägg till eSIM-kortet:
    • Skanna QR-koden: Efter att du har ansökt om ett eSIM-kortnummer får du en QR-kod av operatören. Efter att du skannat QR-koden laddar enheten ned och installerar konfigurationsfilen och aktiverar det nya eSIM-kortet som standard.
    • Skanna bilden: Om du inte kan använda kameran för att skanna QR-koden som tillhandahålls av operatören (t.ex. när du ansöker om ett eSIM-kort via operatörens app), ska du spara QR-koden som tillhandahålls av operatören som en bild. Peka på Välj från Galleri medan du skannar en QR-kod och välj den sparade QR-kodbilden. Enheten identifierar automatiskt QR-koden och laddar ned samt installerar konfigurationsfilen.
    • Ange aktiveringskoden: Peka på Ange manuellt och följ instruktionerna på skärmen för att ange aktiveringskoden du fick av operatören.

Aktivera eSIM-kortet

Aktivera ett eSIM-kort om du vill använda det igen.

På skärmen SIM-kortshantering pekar du på bredvid SIM-kort 2. Aktivera eSIM-kortet enligt uppmaningen.

Avaktivera eSIM-kortet

Om du inte vill använda ett eSIM-kort eller vill växla till ett annat eSIM-kort är det lätt att avaktivera det.

Efter att ett eSIM-kort har avaktiverats kan du inte använda det för att kommunicera med andra. Månadsavgiften varken avbryts eller stoppas. Efter att eSIM-kortet har avaktiverats finns eSIM-kortets information fortfarande i eSIM-listan och du kan aktivera eSIM-kortet igen.

På skärmen SIM-kortshantering pekar du på bredvid SIM-kort 2. Avaktivera eSIM-kortet enligt uppmaningen.

Om du vill växla SIM-kort 2 till ett fysiskt kort pekar du på Fysiskt SIM-kort. Enheten avaktiverar automatiskt eSIM-kortet.

Vissa eSIM-kort kan inte avaktiveras när de har aktiverats. Kontakta din operatör för detaljer.

Ge eSIM-kortet ett namn

Du kan ge olika namn på dina eSIM-kort, till exempel ”Jobb” eller ”Personligt”.

På skärmen SIM-kortshantering pekar du på bredvid SIM-kort 2 och följer sedan instruktionerna på skärmen för att redigera eSIM-kortets namn.

Radera ett eSIM-kort

Du kan radera ett eSIM-kort som inte längre används. Det raderade eSIM-kortet kan inte återställas och visas inte i listan över eSIM-kort.

Avaktivera eSIM-kortet innan du raderar det.

På skärmen SIM-kortshantering pekar du på bredvid SIM-kort 2. Följ instruktionerna på skärmen för att radera eSIM-kortet.

• Att radera ett eSIM-kort betyder inte att du har sagt upp avtalet med operatören. Operatören fortsätter att debitera för eSIM-kortet. Kontakta din operatör för att avregistrera eSIM-korttjänsten för att inte debiteras längre.
  • Vissa eSIM-kort kan inte raderas. Kontakta din operatör för detaljer.

Återställa eSIM-kortet till fabriksinställningarna

• Om du valde Återställ men behåll eSIM-kort när du återställer enheten till fabriksinställningarna, kan eSIM-kortet fortfarande inte användas när enheten slås på igen.
  • Om du väljer Återställ raderas informationen om eSIM-kortet och eSIM-kortet kan inte användas längre. Det betyder inte att du har avslutat kontraktet med operatören. Operatören fortsätter att debitera för kortnumret. Kontakta din operatör för att avregistrera eSIM-korttjänsten för att inte debiteras längre.

eSIM-kortinformation är personuppgifter och du bör vara försiktig med den.