Använda Applås för att skydda din sekretess

Tillämpliga produkter: HUAWEI Mate 40 Pro(single sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+256gb)
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Använda Applås för att skydda din sekretess

Med applås kan du låsa appar som innehåller privata data, t.ex. chatt- och betalappar, för att förhindra otillåten åtkomst. Om du har aktiverat Applås och ställt in Ansiktsigenkänning som appupplåsningsmetod och ansiktet inte detekteras av enheten, måste du verifiera din identitet för att komma åt den låsta appen igen när den stängs. Den här funktionen skyddar intelligent din sekretess och fungerar bättre i en väl upplyst miljö.

Aktivera Applås

Gå till Inställningar > Säkerhet > Applås > Aktivera, följ instruktionerna på skärmen för att ställa in lösenordet för Applås och välj sedan apparna som ska låsas.

Om du har aktiverat upplåsning med ansikte eller fingeravtryck kan du länka Applås med ett ansikts-ID eller fingeravtrycks-ID enligt uppmaningarna.

Inte alla enheter har stöd för fingeravtrycksfunktioner.

Aktivera intelligent skydd för låsta appar

Om du har aktiverat Applås och ställt in Ansiktsigenkänning som appupplåsningsmetod, detekterar systemet intelligent att det är ett annat ansikte än det vanliga ansiktet och tillhandahåller ytterligare säkerhetsskydd för låsta appar. Om ditt ansikte inte detekteras, t.ex. när någon annan använder enheten, måste du verifiera din identitet för att komma åt den låsta appen igen om den stängs. Den här funktionen fungerar bättre i en väl upplyst miljö.

Funktionen med intelligent skydd aktiveras automatiskt om du ställer in Ansiktsigenkänning som appupplåsningsmetod på ett av följande sätt:

• Om du har aktiverat Ansiktsigenkänning för enheten följer du instruktionerna på skärmen för att länka ditt ansikte när du aktiverar Applås. Funktionen med intelligent skydd aktiveras automatiskt.

• Om du inte har aktiverat Ansiktsigenkänning på enheten går du till Inställningar > Biometri och lösenord > Ansiktsigenkänning och följer instruktionerna på skärmen för att öppna Ansiktsigenkänning-skärmen och registrera dina ansiktsdata. Aktivera sedan Komma åt applås för att länka ditt ansikte med låsta appar.

Ändra lösenordet för Applås eller säkerhetsfrågorna

Öppna inställningsskärmen Applås, gå till > Lösenordstyp och välj Lösenord för låsskärm eller Anpassad PIN-kod som lösenordet för Applås.

Om du väljer Anpassad PIN-kod kan du gå vidare för att ställa in ett nytt lösenord och nya säkerhetsfrågor.

Avbryta eller avaktivera Applås

På inställningsskärmen Applås gör du följande:
  • Avbryta Applås: I listan med låsta appar växlar du av växlarna bredvid apparna som du vill avbryta låset för.

• Återställa Applås: Gå till > Avaktivera Applås > AVAKTIVERA. Detta avbryter alla lås och rensar alla inställningar för Applås.