Hantera inkommande samtal

Tillämpliga produkter: PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 30 RS,HUAWEI Mate 30 Pro 5G(dual sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+128gb),HUAWEI Mate 30 Pro(dual sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+128gb),HUAWEI P40(single sim card 8gb+128gb、dual sim card 8gb+128gb),HUAWEI P40 Pro+(dual sim card 8gb+512gb),HUAWEI Mate 40 Pro(single sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+256gb),HUAWEI P40 Pro(single sim card 8gb+256gb、dual sim card 8gb+256gb)
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Hantera inkommande samtal

Du kan använda funktionen för samtal väntar för att svara på inkommande samtal när du redan är i ett samtal. Om du inte kan svara på ett samtal på grund av ett fel på enheten eller på grund av att nätverkssignalen är svag, kan du också ställa in vidarebefordran av samtal för att vidarebefordra samtal till ett annat nummer eller en annan enhet.

Svara på eller avvisa ett inkommande samtal

Om du får ett samtal när skärmen är låst:
  • Dra åt höger för att svara på samtalet.

• Dra åt vänster för att avvisa samtalet.

• Peka på för att avvisa samtalet och svara med ett meddelande.

• Peka på för att ställa in en påminnelse om att ringa tillbaka.

Om du får ett samtal när skärmen är upplåst:
  • Peka på för att svara på samtalet.

• Peka på för att avvisa samtalet.

• Peka på för att avvisa samtalet och svara med ett meddelande.

• Peka på för att ställa in en påminnelse om att ringa tillbaka.

Svara på ett inkommande samtal med luftgester

När det inte passar dig att peka på skärmen, t.ex. när du lagar mat eller tvättar händerna, kan du använda luftgester för att svara på inkommande samtal och slå på läget Handsfree.

1. Gå till Inställningar > Tillgänglighetsfunktioner > Smart avkänning > Lufttryckning och aktivera Lufttryckning.

2. Vid ett inkommande samtal håller du handen ungefär 30–40 cm från skärmen tills visas högst upp på skärmen och flyttar den sedan lite närmare skärmen för att svara på samtalet.

Öppna skärmen Lufttryckning och peka på Handledning om du vill läsa mer om relaterade åtgärder.

Aktivera samtal väntar

Med funktionen Samtal väntar kan du svara på ett inkommande samtal när du redan är i ett samtal genom att parkera det första samtalet. Den här funktionen måste stödas av din operatör. Kontakta din operatör för detaljer.

Gå till Telefon > > Inställningar och gå sedan till Mer > Samtal väntar.

Om telefonen har två SIM-kort installerade konfigurerar du inställningarna för SIM-kort 1 respektive SIM-kort 2.

Den här funktionen kan variera mellan olika operatörer.

Svara på ett nytt inkommande samtal under ett samtal

1. Om du får ett inkommande samtal när du redan är i ett samtal pekar du på för att svara på det.
  2. Peka på eller peka på ett parkerat samtal i samtalslistan för att växla mellan de båda samtalen.

Aktivera vidarebefordran av samtal

När funktionen Vidarebefordran av samtal är aktiverad överförs samtal som uppfyller dina i förväg inställda villkor automatiskt till ett specificerat telefonnummer. Den här funktionen måste stödas av din operatör. Kontakta din operatör för detaljer.

1. Öppna Telefon, gå till > Inställningar och peka på Vidarebefordran av samtal.

2. Välj och aktivera en vidarebefordringsmetod och ange och bekräfta sedan målnumret.

Om telefonen har två SIM-kort installerade konfigurerar du inställningarna för SIM-kort 1 respektive SIM-kort 2.

Den här funktionen kan variera mellan olika operatörer.

Avaktivera vidarebefordran av samtal

1. Öppna Telefon, gå till > Inställningar och peka på Vidarebefordran av samtal.

2. Välj läget för vidarebefordran och avaktivera det.