Uppdateringsguide för fast program och programvara för HUAWEI FreeBuds och FreeLace-seriens hörlurar

Tillämpliga produkter: HUAWEI FreeBuds 5i,Honor FlyPods Lite,HUAWEI FreeBuds 3i,HUAWEI FreeBuds 4i,HUAWEI FreeBuds Pro 2,HUAWEI FreeBuds,HUAWEI FreeBuds SE,HUAWEI FreeBuds 3 Wired Charging Case,HUAWEI FreeBuds 3,HUAWEI FreeBuds 4,HUAWEI FreeBuds Pro,HUAWEI FreeLace Pro,HUAWEI FreeLace Lite,HUAWEI FreeBuds Studio,HONOR Magic Earbuds,HUAWEI FreeLace,HUAWEI FreeBuds Lipstick,HUAWEI FreeBuds Lite,HONOR Sport PRO
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Uppdateringsguide för fast program och programvara för HUAWEI FreeBuds och FreeLace-seriens hörlurar

• Innan uppdateringen, se till att batterinivån på både hörlurarna och laddningsfodralet är minst 20 %. Förvara hörlurarna inuti laddningsfodralet med fodralet öppet. Använd inte hörlurarna, under uppdateringsprocessen.
  • Hörlurarna startar om efter att de har uppdaterats. Innan omstarten är klar förblir den inre indikatorn röd. Stäng fodralet och vänta 5 sekunder innan du använder hörlurarna.
  • Nya versioner kan inte återställas till tidigare versioner. Många funktioner har lagts till eller optimerats i den nya versionen. Om du hittar några problem eller har några förslag när du använder den nya versionen, skicka din feedback till oss genom att gå till Jag > Hjälp och feedback i AI Life.

Hörlursmodell

Uppdateringsmetod och procedur

• FreeBuds Lipstick
  • FreeBuds 4E
  • FreeBuds Pro
  • FreeBuds 4
  • FreeBuds 3
  • FreeBuds 4i
  • FreeBuds 3i
  • FreeBuds Studio
  • FreeLace Pro
  • FlyPods 3
  • FreeBuds SE
  • FreeBuds Pro 2
  • FreeBuds 5i

Uppdatera via appen AI Life

1. Anslut hörlurarna till din telefon/surfplatta, öppna AI Life-appen, och gå till Start-sidan.
  2. Peka på motsvarande hörlurskort för att komma till skärmen för enhetshantering och gå till Uppdatera > Sök efter uppdateringar.
  3. Om en ny version är tillgänglig, peka på Ladda ned och uppdatera och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra versionsuppdateringen.
  • FreeBuds Pro 2
  • FreeBuds 5i
  • FreeBuds Pro
  • FreeBuds 4i
  • FreeBuds 4
  • FreeBuds Studio
  • FreeLace Pro
  • FreeBuds 3
  • FreeBuds 3i
  • FlyPods 3
  • FreeLace
  • xSport Pro
  • FreeBuds 2-serien

Uppdatera med den anslutna enheten:

Telefoner eller surfplattor som kör EMUI 10.0 eller senare/HarmonyOS 2.0 eller senare:

1. Gå till Inställningar > Bluetooth, hitta namnet på Bluetooth-hörlurarna i Parkopplade enheter, och peka på bredvid namnet. Välj Uppdatering av fast program.
  2. Om en uppdatering är tillgänglig, peka på Ladda ned och uppdatera och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra uppdateringen.

Den här funktionen stöds inte på följande enheter.

• HUAWEI P10, HUAWEI P10 Plus, HUAWEI Mate 9, HUAWEI Mate 9 Pro, PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 9, HUAWEI nova 2s, HUAWEI nova 3, HUAWEI nova 3i, och HUAWEI Y9 2019
  • HUAWEI MediaPad M5 10-tum, HUAWEI MediaPad M5 Pro 10-tum, HUAWEI MediaPad M5 8-tum, HUAWEI MediaPad M5 lite 8-tum, HUAWEI MediaPad M5 lite 10-tum, och HUAWEI MediaPad T5
  • HONOR 9, HONOR V9, HONOR Note 10, HONOR Play, HONOR Pad 5 8-tum, och HONOR Pad 5 10,1-tum

FreeBuds 4i

Uppdatera via Audio Assistant Tool på datorn:

1. Ladda ned och installera Audio Assistant Tool från Huaweis officiella webbplats.
  2. Öppna verktyget, klicka för att söka efter Bluetooth-hörlurar och välj hörlurarnas ikon för att uppdatera hörlurarna.

FreeBuds 2-serien

Uppdatera via FreeBuds 2 eller FlyPods Pro-appen (endast på Huawei och andra Android-telefoner):

1. Öppna appen (FreeBuds 2 eller FlyPods Pro) och godkänn servicevillkoren för att komma till startsidan.
  2. Se till att hörlurarna är anslutna till din telefon/surfplatta. På uppdateringsskärmen pekar du på Sök efter uppdateringar.
  3. När en ny version av fast program finns tillgänglig på servern visas ett meddelande. Peka för att ladda ner den nya versionen. När nedladdningen är klar stänger du laddningsfodralet enligt uppmaningen och pekar på UPPDATERA.
  • FreeBuds Lite
  • FlyPods Lite

Uppdatera via FreeBuds Lite eller FlyPods Lite-appen (endast på Huawei och andra Android-telefoner):

1. Öppna appen via (FlyPods Lite eller FreeBuds Lite) och gå till startsidan.
  2. Se till att hörlurarna är anslutna till din enhet. Kontrollera programvaruversionen och följ instruktionerna på skärmen för att söka efter hörlurarna.
  3. När hörlurarna hittats visas versionsinformationen. Peka på uppdateringsalternativet för att komma åt skärmen för förberedelse av uppdateringar.
  4. Tryck snabbt på knappen fem gånger i rad tills indikatorn på laddningsfodralet blir grön. Markera bekräftelserutan och öppna uppdateringsskärmen.

Se till att appen kör i förgrunden under uppdateringen.

FreeBuds

Uppdatera via FreeBuds-appen (endast på Huawei och andra Android-telefoner):

1. Öppna appen via (FreeBuds) och gå till startsidan.
  2. Välj FreeBuds uppdateringsfunktion och uppdatera hörlurarna enligt instruktionerna.
  3. Öppna hörlursfodralet och starta uppdateringen för att skanna efter hörlurarna. När FreeBuds upptäcks peka på UPPDATERA för att starta uppdateringen.
  4. FreeBuds kommer att uppdateras.