Exporterar data från My Huawei-telefon eller surfplatta med en sprucken skärm som hindrar mig från att ange lösenordet för låsskärmen

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Exporterar data från My Huawei-telefon eller surfplatta med en sprucken skärm som hindrar mig från att ange lösenordet för låsskärmen

Om ett lösenord för låsskärmen inte kan matas in på grund av ett skärmproblem (till exempel om pekskärmen är felaktig eller skärmen är trasig) efter att telefonen eller surfplatta har slagits på, ska du använda någon av följande metoder för att låsa upp enheten för datasäkerhetskopiering på det specifika scenariot:

Använd en OTG-kabel för att låsa upp enheten (när du kan se skärmen tydligt)

1. Förbered en OTG-kabel.

2. Anslut OTG-kabeln till enheten och ett tangentbord via USB-C-porten respektive USB-porten.

3. Tryck på och håll ned strömknappen för att starta om enheten. När enheten vibrerar, släpper du strömknappen och väntar tills låsskärmen visas.

4. När låsskärmen har visats, anger du lösenordet för låsskärmen med hjälp av tangentbordet för att låsa upp skärmen.

5. Ta bort kabeln från tangentbordet, anslut kabeln till en mus via USB-porten och använd sedan musen för att styra enheten och säkerhetskopiera data.

Använd en dockningsstation för att låsa upp enheten (när du inte alls kan se skärmen tydligt)

Notera: Din enhet måste stödja trådbunden projektion om du vill ansluta dockningsstationen till en bildskärm via HDMI-porten. Om du inte är säker på om den stöder kabelbaserad projektion, ska du kontakta Huawei-kundtjänst. Om du vill ansluta dockningsstationen till en bildskärm via VGA-porten behöver din enhet inte stödja trådbunden projektion.

1. Förbered en Huawei-dockningsstation.

På en dockningsstation finns flera typer av portar. Om skärmen du använder stöder HDMI, använd en dockningsstation med minst en HDMI-port och två USB-portar.

1. Anslut dockningsstationen till enheten, tangentbordet och bildskärmen via USB-C-porten, USB-porten respektive HDMI-porten.

2. Tryck på och håll ned strömknappen för att starta om enheten. När enheten vibrerar, släpper du strömknappen och väntar tills ”HUAWEI” visas på bildskärmen.
  3. När ”HUAWEI” har försvunnit från bildskärmen, anger du snabbt lösenordet för låsskärmen med tangentbordet. Bildskärmen visar telefonskärmen efter att skärmen har låsts upp. (Notera: Om din enhet kör HarmonyOS kommer en dialogruta att visas efter att skärmen har låsts upp. I det här fallet, tryck på piltangenterna upp och ned på tangentbordet för att gå till Godkänn, och tryck på Enter för att aktivera projektionen.)

4. Ta bort kabeln från tangentbordet, anslut kabeln till en mus via USB-porten och använd sedan musen för att styra enheten och säkerhetskopiera data.

Säkerhetskopiera dina data

Du kan antingen använda Cloud eller Phone Clone för att säkerhetskopiera dina data.