Kontrollera om din dator stöder TPM och TPM-versionen

zoom in pic
Kontrollera om din dator stöder TPM och TPM-versionen

1. Aktivera TPM-alternativet i BIOS-inställningarna

1. Vid start trycker du på F2 för att gå till skärmen BIOS-inställningar.
  2. Välj Säkerhetsinställningar, TPM eller TPM/TCM. (Alternativen i BIOS-inställningarna kan variera beroende på modell och version.) Kontrollera inställningarna för de TPM-relaterade alternativen.
    • Om värdet är Aktivera, Gå till, eller fTPM, indikerar det att TPM är aktiverat.

Exempel: TPM/TCM-Aktivera

Exempel: Rensa TPM-Gå till

Exempel: TPM/TCM-fTPM

• Om värdet är Avaktivera, tryck på Gå till, välj Aktivera, Gå till, eller fTPM, tryck på Gå till för att aktivera TPM, och tryck sedan på F10 för att spara inställningarna och avsluta.

Exempel: TPM/TCM-Avaktivera

• Om värdet är Avaktivera som är svart eller grått och inte kan ändras, indikerar det att datorn inte stöder TPM.

Exempel: Det TPM-relaterade alternativet är svart och kan inte ändras.

2. Kontrollera TPM-versionen i Windows-operativsystemet

1. Tryck på Win+R för att visa fönstret Kör ange tpm.msc, och välj OK.

2. Om fönstret för TPM-hantering innehåller Tillverkarinformation om TPM, indikerar det att datorn levereras med TPM. Du kan se TPM-versionen under Tillverkarinformation om TPM. Till exempel, Specifikationsversion: 2.0 indikerar att TPM kör version 2.0.

Om din dator inte levereras med TPM visas meddelandet Kompatibel TPM kan inte hittas.