Har du glömt lösenordet för låsskärmen eller inte kan låsa upp enheten med lösenordet för låsskärmen

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Har du glömt lösenordet för låsskärmen eller inte kan låsa upp enheten med lösenordet för låsskärmen

Om du inte kan komma åt din enhet med lösenordet för låsskärmen eller om du har glömt ditt lösenord kan du prova följande:

1 Kontrollera om lösenordet har ändrats

Kontrollera om lösenordet har ändrats av någon som känner till ditt lösenord.

2 Kontrollera om PrivateSpace används

Om lösenordstypen du ställer in för PrivateSpace skiljer sig från den för Huvudutrymme, visas motsvarande upplåsningstyp beroende på det senaste utrymmet du loggade in på. Ange motsvarande lösenord för att få åtkomst till systemet.

Om du glömmer PrivateSpace-lösenordet, öppna Huvudutrymme och felsök sedan problemet genom att hänvisa till Glömt lösenordet för Privat utrymme.

3 Kontrollera om Användare är aktiverat

Om du använder ett användarkonto kan du inte låsa upp skärmen med lösenordet för ägarkontot. Tryck på profilbilden för ägarkontot för att byta konto och försök igen.

4 Återställ telefonen till fabriksinställningarna

Om du glömmer telefonens lösenord och vill använda telefonen, kan vi hjälpa dig att återställa telefonen till fabriksinställningarna. Men alla dina telefondata raderas och kan inte återställas. Därför rekommenderas att du försöker komma ihåg ditt lösenord om möjligt.

Kan lösenordet knäckas?

Huawei-telefoner följer strikt alla tillämpliga lagar och regler. För att skydda användarnas integritet, krypteras data med lösenordet för låsskärmen baserat på en bestående algoritm utan bakdörrar. Data kan bara dekrypteras när det förinställda lösenordet har angetts. När det gäller teknisk implementering, finns det inget sätt att komma åt ditt telefonsystem utan rätt lösenord för låsskärmen.

Om Hitta min telefon har blivit aktiverat kommer telefonen att visa en aktiveringssida när den sätts på efter en fabriksåterställning. Du kommer att behöva ange ditt HUAWEI-ID och lösenord för att aktivera telefonen.

Om du har glömt ditt HUAWEI-ID-lösenord, läs mer om hur du återställer ditt lösenord genom att gå till https://forgot.cloud.huawei.com/.

Om ditt HUAWEI-ID har raderats kommer du inte att kunna logga in till ditt HUAWEI-ID och använda din telefon igen, då alla dina data har raderats och kan inte återhämtas. I det här fallet rekommenderas att du går till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.

Om du inte kommer ihåg lösenordet, följ stegen nedan för att utföra Återställ telefonen:
  1. Stäng av telefonen och ta bort USB-kabeln om den är ansluten. Tryck och håll kvar på Strömknappen och Volymknapp upp tills telefonen vibrerar. Vänta 5 sekunder tills din telefon går in i Återställningsläge.

• För att aktivera Återställningsläge för en telefon som kör EMUI 10.X/11.0 eller Magic UI 3.X/4.0, ska du stänga av telefonen och sedan hålla ned Strömknappen i cirka 5 sekunder tills telefonen vibrerar. Tryck sedan och håll kvar på Strömknappen och Volymknapp upp samtidigt i cirka 2 sekunder, så visar telefonen en svart skärm i 10 sekunder och går sedan in i Återställningsläge.
    • För att aktivera Återställningsläge på telefoner som Mate 30 Pro, Mate 30 RS och Mate 30E Pro som inte har fysiska volymknappar – tryck på Strömknappen 5 gånger i rad efter det att telefonen vibrerar när den slås på.
    • Om du inte kan utlösa Återställningsläge, men din enhet är ansluten till Internet och har aktiverats och har aktiverats, kan du också logga in på den officiella webbplatsen för HUAWEI CLOUD (cloud.huawei.com) och öppna avsnittet Hitta enheten. Logga in med samma HUAWEI-ID och lösenord som din telefon och välj att radera data. Uppgifterna återställs inte efter att de har raderats, vilket motsvarar att tvinga Återställ telefonen.
  2. Tryck på Volymknapp upp Volymknapp ned för att rensa data, och tryck på Strömknappen för att bekräfta.

Vissa telefonmodeller svarar på pekningar i Återställningsläge.

3. Tryck på Volymknapp upp och eller Volymknapp ned, välj Återställ telefonen och tryck på Strömknappen för att bekräfta.

Vissa telefonmodeller kräver att du anger ”Ja” för bekräftelse innan en Återställ telefonen.

4. Peka på knappen Bakåt för att återgå till Återställningsskärmen. Peka för att starta om telefonen.

Om Cloud-säkerhetskopiering är aktiverat på din telefon kan du återställa data med Cloud-säkerhetskopiering.