Ingen ringsignal vid inkommande samtal på min telefon/surfplatta

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Ingen ringsignal vid inkommande samtal på min telefon/surfplatta

Felsök problemet baserat på följande scenarier.

Ingen ringsignal vid inkommande samtal när telefonen befinner sig i standby-läge

1. Kontrollera Stör ej-inställningarna

Öppna Inställningar och sök efter och öppna Stör ej. Om den här funktionen har aktiverats kommer ringsignalen att stängas av under den angivna tidsperioden. Du kan avaktivera den här funktionen.

1. Kontrollera inställningarna för ringsignalens volym

Gå till Inställningar > Ljud och vibration/Ljud och skruva upp volymen på Ringsignaler till en lämplig nivå och försök igen.

2. Kontrollera Ringsignal-inställningarna

Gå till Inställningar > Ljud och vibration/Ljud, peka på Ringsignal och kontrollera om Ingen har valts. Om Ingen har valts kan du välja en ringsignal.

3. Kontrollera om du av misstag har tryckt på volymknappen eller pekat på Meddelande eller Påminnelse på samtalsskärmen

När det kommer ett inkommande samtal och du av misstag trycker på volymknappen eller trycker på Meddelande eller Påminnelse på samtalsskärmen spelas ingen ringsignal för det här samtalet. Detta är en designfunktion för telefonen.

4. Kontrollera om musik eller telefonknappljud kan spelas upp
    • Spela musik i din telefon. Om musik spelas korrekt, startar du om telefonen och försöker igen.
    • Aktivera telefonknappljud för din telefon. Om telefonknappljud spelas upp korrekt, startar du om telefonen och försöker igen.

För att ställa in telefonknappljud går du till Inställningar > Ljud > Fler ljudinställningar > Telefonknappljud och väljer Standard eller Melodi.

5. Återställ alla inställningar

Om problemet kvarstår, återställ alla inställningar och försök igen. För att göra det, öppna Inställningar, sök efter och peka på Återställ alla inställningar, följ sedan anvisningarna på skärmen.

Om du återställer alla inställningar kommer lösenordet för låsskärmen, fingeravtrycks-ID och Bluetooth/Wi-Fi-anslutningsdata att rensas.

Ingen ringsignal vid inkommande samtal från en viss kontakt

Om ingen ringsignal spelas vid inkommande samtal från en viss kontakt kan du ha ställt in ringsignalen för den här kontakten på Ingen. Du kontrollerar ringsignalsinställningarna på kontaktinformationsskärmen.

Ingen ringsignal vid inkommande samtal när du spelar in ljud eller video eller gör videosamtal

Det här är normalt och är inte ett tecken på att det är något fel på enheten.

Ingen ringsignal vid inkommande samtal när du spelar spel

Om du har aktiverat Oavbruten spelupplevelse-funktionen i AppAssistant (Game Suite) för en uppslukande spelupplevelse, spelar inte din enhet ringsignaler eller vibrerar vid inkommande samtal när du spelar spel. För att avaktivera funktionen, öppna Inställningar, sök efter och öppna AppAssistant (Game Suite), peka på Spelutrymme, peka på ikonen längst upp till vänster på skärmen och avaktivera sedan Oavbruten spelupplevelse i den visade menyn.

Vissa telefonmodeller stöder inte Oavbruten spelupplevelse.

Om problemet kvarstår

Säkerhetskopiera dina data och lämna enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.