Vad gör jag om jag inte kan installera en app i HUAWEI AppGallery?

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Vad gör jag om jag inte kan installera en app i HUAWEI AppGallery?

Om du inte kan ladda ned en app, se Vad gör jag om jag inte kan ladda ned en app i HUAWEIAppGallery?

1. Om systemet fortsätter att visa ett meddelande som indikerar att appen installeras, radera det nedladdade app-paketet eller avsluta nedladdningsuppgiften och försök installera appen igen.

För att radera app-paketet, öppna HUAWEI AppGallery, gå till Jag > Installationspaket, och radera paketet i fråga.

För att avsluta nedladdningsuppgiften, öppna HUAWEI AppGallery, gå till Jag > Installationshanterare, och peka på indikatorn för nedladdningsförloppet till höger om appen i fråga.

2. Rensa cacheminet för HUAWEI AppGallery och försök installera appen från HUAWEI AppGallery igen. (Se steg 4 i Vad gör jag om jag inte kan ladda ned en app i HUAWEIAppGallery?)
  3. Kontrollera om Privat utrymme har aktiverats (genom att gå till Inställn. > Sekretess > Privat utrymme) eller om en underanvändare har skapats (genom att gå till Inställn. > Användare och konton). Om så är fallet, avaktivera det och försök installera appen i fråga igen.
  4. Starta om enheten, anslut den till ett annat nätverk och försök ladda ned och installera appen igen.

Om en felkod visas på installationsskärmen, gör följande för att felsöka:

Felkod

Orsak

Förslag

-2 Ogiltigt APK

1. Installationspaketet är ogiltigt eller ofullständigt.

2. Paketet är inte kompatibelt med operativsystemet.

3. HarmonyOS-appar har hamnat i konflikt med Android-appar.

1. Se till att installationspaketet har släppts via en officiell kanal.

2. Ladda ned den officiella appen från HUAWEI AppGallery.

3. Om din enhet kör HarmonyOS, kontrollera om du har installerat en HarmonyOS-version av appen, gå till Inställn. > Sekretess > Privat utrymme eller Inställn. > Användare och konton > Användare, välj en underanvändare och se om appen har installerats. Om så är fallet, avinstallera den. Om inte, försök att se om appen kan installeras normalt. Efter att ha kontrollerat, avaktivera Privat utrymme eller radera dina underkonton.

Gå sedan tillbaka till MainSpace/ägarkontot och se om appen kan installeras normalt.

-103 Inget certifikat hittades

Appen är kanske inte kompatibel med enhetssystemet.

När du söker efter appen, kontrollera om det finns en tagg som anger om appen är kompatibel med din enhet. Ladda ner appen efter att ha bekräftat att den är kompatibel.

-24 Inkonsekvent UID

Enheten kan ha kvarvarande programfiler som inte kan rensas.

1. Använd Optimerare för att rensa rest- och cachefiler.

2. Uppdatera telefonsystemet och försök installera appen igen.

3. Säkerhetskopiera dina data, utför en fabriksåterställning och installera appen igen.

-22 Verifieringsfel

Ditt nätverk kan vara felaktigt eller så kan verifieringsmetoden vara felaktig.

1. Anslut enheten till ett annat nätverk, bekräfta att anslutningen är normal och installera appen igen. Om nätverket är normalt, besök den officiella webbplatsen för appen för att kontrollera rätt verifieringsmetod.

2. Om din telefon kör EMUI 4.0 eller 4.1, gå till Inställn. > Appar > Meny, peka på Visa systemprocesser, hitta Google Play Service Updater i listan, välj Meny längst ner och peka på Avinstallera uppdateringar. När avinstallationen är klar pekar du på Avaktivera och installerar appen igen.

-110 Internt fel

vilket resulterar i installationsfel.

Telefonsystemet kan ha återställts eller vissa systemfiler kan ha raderats av misstag, vilket resulterade i installationsfel.

1. Uppdatera ditt system.

2. Säkerhetskopiera dina data, utför en fabriksåterställning och installera appen igen.

-113 Appen är inkompatibel med enhetens CPU

Appen är inte kompatibel med CPU:n i enheten (telefonsystem: 32-bitar eller 64-bitar).

Håll utkik efter nya versioner som är kompatibla.

-25 Versionen av den installerade appen på din telefon är högre än versionen som laddas ner.

Versionen av den installerade appen på din telefon är högre än den som laddas ner från HUAWEI AppGallery, vilket resulterar i installationsfelet.

1. Öppna Inställn., gå till Användare och konton > Användare, och kontrollera om du har lagt till några användare eller gäster.

• Om du har lagt till andra användare eller gäster, logga in som användare eller gäst och kontrollera om appen i fråga är installerad. Ta WeChat som ett exempel. Om WeChat är installerat, säkerhetskopiera data från WeChat, öppna Inställn., gå till Appar > Appar, hitta WeChat och peka på Avinstallera.

• Om du inte har lagt till andra användare eller gäster, uppdatera ditt system till den senaste versionen. Gå till Inställn. > System och uppdateringar > Programuppdatering och kontrollera om en ny version är tillgänglig. Följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera systemet.

2. Kontrollera om appen i fråga är installerad i Privat utrymme. För att göra det, gå till Inställn. > Sekretess > Privat utrymme på din telefon. Om appen är installerad, avinstallera den och installera den från HUAWEI AppGallery igen.

3. Återställ telefonen till fabriksinställningarna.

Om du återställer telefonen till fabriksinställningarna, rensas alla filer på telefonen, inklusive musik, bilder och installerade appar. Var försiktig när du utför denna operation och säkerhetskopiera dina data i förväg.

Öppna Inställningar, sök efter och få åtkomst till alternativet för att återställa din telefon och följ sedan instruktionerna på skärmen för att avsluta operationen.

-3 Ogiltig webbadress

1. Kontrollera om din enhet kör Android 6.0 eller tidigare versioner (gå till Inställningar > Om telefonen för att kontrollera Android-versionen istället för EMUI).

2. Kontrollera om ditt system uppmanar dig med felkoden -3.

Det rekommenderas att du går till https://appgallery.cloud.huawei.com/marketshare/app/C27162?locale=en_US och laddar ned HUAWEI AppGallery för att ersätta appen som installerades ursprungligen.

-3 Ogiltig webbadress

Andra alternativ

Gör följande för att felsöka:

• Radera det nedladdade appinstallationspaketet i AppGallery > Jag > Installationspaket. Alternativt kan du avsluta nedladdningsprocessen genom att gå till AppGallery > Jag > Installationshanterare och peka på indikatorn för nedladdningsförloppet till höger om appen som laddas ned.
  • Rensa cacheminnet för HUAWEI AppGallery (genom att gå till Inställn. > Appar > Appar > AppGallery > Lagring > Rensa cacheminne).
  • Anslut till ett annat nätverk och försök ladda ner och installera appen igen.

Andra felkoder

Kontakta Huawei-kundservice i din region och ladda upp loggarna för HUAWEI AppGallery och följande information.

• Appnamn
  • Appversion
  • Felkod eller skärmdump av felmeddelande
  • OS-version
  • HUAWEI AppGallery-version
  • Land/Region