De batterij van de telefoon loopt snel leeg en heeft een korte stand-bytijd

Toepasselijke producten: Tablet,Smartphone
Toepasselijke producten:
zoekresultaat, selecteer a.u.b.
Geen zoekresultaat, selecteer a.u.b.
zoom in pic
De batterij van de telefoon loopt snel leeg en heeft een korte stand-bytijd

De lengte van de stand-bytijd van de telefoon is afhankelijk van zowel de capaciteit van de batterij en de telefooninstellingen als uw gebruiksgewoonten. De volgende suggesties zouden u moeten helpen de stand-bytijd van uw telefoon te verlengen.

Suggesties voor dagelijks gebruik:

1. Verlaag het mediavolume.
  2. Gebruik het internet op een plaats met een goed signaal.
  3. Open het scherm met recente taken en wis regelmatig onnodige achtergrondapps.

4. Start uw telefoon één keer per week opnieuw op om de opgehoopte junkbestanden die door achtergrondapps worden gecreëerd, te wissen.
  5. Werk uw telefoon bij naar de nieuwste systeemversie. Nieuwe versies zijn beter in het optimaliseren van het stroomverbruik en de systeemstabiliteit.

Systeemupdates wissen uw persoonlijke gegevens niet, maar het wordt aanbevolen dat u een back-up van belangrijke gegevens maakt voordat u een update installeert.

De volgende instellingen kunnen u ook helpen om stroom te besparen:

1. Gebruik Optimaliseren.

Open Instellingen en ga naar Batterij > Optimaliseren, zodat het systeem kan detecteren welke functies veel stroom verbruiken. U kunt vervolgens beslissen of u een optimalisatie wilt uitvoeren.

2. Controleer Batterijverbruik.

Open Instellingen en zoek en open Batterijverbruik. Als u in de Software-lijst apps vindt die veel stroom verbruiken, kunt u Stroomintensieve prompt inschakelen en instellingen in App-opstartbeheer wijzigen om het energieverbruik te verminderen.

Als bepaalde app niet vaak worden gebruikt, maar wel veel stroom verbruiken, verwijdert u ze om bovenmatig energieverbruik te voorkomen.

• In App-opstartbeheer schakelt u Automatisch beheren uit en schakelt u Automatisch opstarten, Secundair opstarten en Actief in de achtergrond zo nodig in of uit.
    • Bij EMUI 5.X is de relevante instelling Apps sluiten na vergrendeling scherm.

Opmerking: Als u deze instellingen wijzigt, heeft dit mogelijk invloed op de meldingen die u ontvangt van apps die op de achtergrond worden uitgevoerd.

3. Pas de scherminstellingen aan.
    • Open Instellingen en zoek en open Schermresolutie. Tik op Schermresolutie en schakel Slimme resolutie in. Of schakel Slimme resolutie uit en selecteer een lagere resolutie onder Aangepast.

Bij EMUI 5.X: schakel Lage resolutie voor energiebesparing naar wens in of uit.

• Als uw telefoon beschikt over de functie Interfacekleuren donkerder maken of Donkere modus, schakelt u deze functie in om energie te besparen.
  4. Schakel Energiebesparingsmodus in.
    Open Instellingen en zoek en open Energiebesparingsmodus.
    • Schakel Energiebesparingsmodus of Extreem energiebesparend in om de stand-byduur te verlengen.

• Als uw telefoon Prestatiemodus ondersteunt, wordt het aanbevolen dat u dit uitschakelt om bovenmatig energieverbruik te voorkomen.
  5. Pas de netwerkverbindingsinstellingen aan.
    • Open Instellingen, zoek en open Verbonden blijven wanneer het apparaat slaapt en schakel de functie dan uit om te voorkomen dat uw telefoon in de Slaapstand bovenmatig veel energie verbruikt.
    • Open Instellingen, zoek en open Databesparing of Slimme databesparing en zet de schakelaar aan om het gebruik van mobiele data door achtergrondapps te beperken. Dit vermindert zowel het gegevensgebruik als het energieverbruik.

Bij EMUI 5.X en EMUI 8.X:

Mobiele data: veeg vanaf de statusbalk omlaag om het meldingenpaneel te openen, houd dan Mobiele data aangetikt en schakel Mobiele data altijd aan uit.

Wi-Fi: veeg vanaf de statusbalk omlaag om het meldingenpaneel te openen, houd Wi-Fi aangetikt, ga naar Configureren > Wi-Fi aanhouden in slaapstand en selecteer vervolgens Alleen indien aangesloten.

Opmerking: Als u deze instellingen wijzigt, heeft dat invloed op de manier waarop apps toegang tot het internet krijgen wanneer uw telefoon met een mobieledatanetwerk is verbonden.