Veelgestelde vragen in verband met snel opladen en supersnel opladen (SuperCharge)

Toepasselijke producten: Tablet,Smartphone
Toepasselijke producten:
zoekresultaat, selecteer a.u.b.
Geen zoekresultaat, selecteer a.u.b.
zoom in pic
Veelgestelde vragen in verband met snel opladen en supersnel opladen (SuperCharge)
 • In welke oplaadmodus wordt mijn telefoon opgeladen?

Oplaadmodus

Batterijpictogram in de statusbalk

Normaal opladen

Snel opladen

SuperCharge

40 W SuperCharge

Het batterijpictogram in de statusbalk van uw telefoon levert informatie over de oplaadmodus.

 • Welke oplaadmodi ondersteunt mijn telefoon?

De uitvoerinformatie op de standaard oplader van uw telefoon duidt de oplaadmodi aan die door uw telefoon worden ondersteund.

5 V/2 A: Normaal opladen

9 V/2 A: Huawei snel opladen

5 V/4,5 A of 4,5 V/5 A: Huawei SuperCharge

10 V/4 A of 5 V/8 A: Huawei 40 W SuperCharge

Opmerking: Modellen die SuperCharge ondersteunen, zijn doorgaans compatibel met Huawei snel opladen. U kunt de verwante informatie opvragen op de officiële Huawei-website.

 • Welke apparaten zijn nodig voor snel opladen en supersnel opladen?
 1. Een telefoon die Huawei snel opladen of SuperCharge ondersteunt
 2. Een oplader die Huawei snel opladen of SuperCharge ondersteunt
 3. Een standaard Huawei-gegevenskabel of een gegevenskabel die snel opladen of supersnel opladen ondersteunt. Als u uw telefoon met SuperCharge wilt opladen, is er een kabel met 5 A of een hogere stroomcapaciteit nodig.

 • Waarom laadt mijn telefoon niet op met sneller opladen of SuperCharge wanneer er een standaard oplader en gegevenskabel worden gebruikt?
 1. Nadat er een oplader is geplaatst, duurt het ongeveer 10 seconden voordat uw telefoon de oplader heeft gedetecteerd en dan begint met snel opladen of SuperCharge. Dit is normaal en u hoeft zich geen zorgen te maken.
 2. Verwijder de gegevenskabel en plaats deze weer snel terug in de USB-poort.
 3. Start uw telefoon opnieuw en probeer het nogmaals.
 4. Controleer of het oplaadapparaat is beschadigd of niet in volledig contact met de telefoon is.
  1. Controleer of alle aansluitingen goed zijn aangesloten. Het wordt aanbevolen dat u de gegevenskabel uit uw telefoon en de oplader haalt en de oplader uit het stopcontact, waarna u alles weer opnieuw aansluit. Gebruik zo nodig een andere aansluiting.
  2. Controleer of de kabel, oplader en connectors intact zijn. Als een onderdeel is beschadigd, kan er elektrische lekkage optreden. Houd op met het gebruik van het onderdeel dat beschadigd is en vervang het onderdeel door een nieuwe.
  3. Zorg dat de USB-aansluiting van de gegevenskabel en de USB-poort van uw telefoon geen stof bevatten. Gebruik zo nodig een zachte borstel om ze te reinigen.
 • Waarom duurt het zo lang voordat mijn telefoon in de modus Snel opladen of SuperCharge is opgeladen?
 1. Controleer of alle aansluitingen goed zijn. Een slecht contact tussen de oplader en de telefoon heeft invloed op de laadstroom en verlengt de oplaadperiode.
 2. Zorg dat u een standaard gegevenskabel gebruikt. Een gegevenskabel van derden is mogelijk niet compatibel en verlengt de oplaadperiode.
 3. Tijdens het oplaadproces worden de stroomuitvoer en spanning dynamisch aangepast en wordt de oplaadsnelheid geleidelijk langzamer naarmate het batterijniveau toeneemt. Het ontwerp is om de batterij te beschermen.

Maak een back-up van uw gegevens als het probleem blijft bestaan en ga met uw apparaat, de oplader, de gegevenskabel en het aankoopbewijs naar een bevoegd klantenservicecentrum van Huawei voor ondersteuning.

Handig of niet?
Bedankt voor uw feedback.