Het accountwachtwoord en de PIN van de computer resetten

Toepasselijke producten: HUAWEI MateStation X,PC
zoom in pic
Het accountwachtwoord en de PIN van de computer resetten
  • Als u uw PIN bent vergeten, maar het systeem nog steeds kunt openen met behulp van het accountwachtwoord, reset u de PIN als volgt:

Druk tegelijkertijd op de Win- en I-toets voor toegang tot het scherm met Windows-instellingen. Ga naar Accounts > Aanmeldingsopties (Sign-in options), klik op Ik ben mijn PIN vergeten (I forgot my PIN) en voer het accountwachtwoord in om een nieuwe PIN in te stellen zoals gevraagd.

• Als u het accountwachtwoord bent vergeten, maar de vingerafdruk en PIN nog steeds kunnen worden gebruikt, kunt u het accountwachtwoord als volgt resetten: klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op het bureaublad en klik op Windows PowerShell (Admin) in het weergegeven menu. Voer de opdracht “netgebruiker” (net user), de gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord in en scheid ze met spaties. Als de gebruikersnaam bijvoorbeeld "Bob" is en u het wachtwoord wilt instellen op "123", voert u “netgebruiker Bob 123” (net user Bob 123) in. Druk op Enter om het wachtwoord te resetten.

• Als u uw PIN en accountwachtwoord bent vergeten en u niet bij het systeem kunt aanmelden, kiest u een van de volgende methoden om dit probleem op te lossen:
    1. Als u uw PIN en accountwachtwoord bent vergeten en u niet bij het systeem kunt aanmelden, kiest u een van de volgende methoden om dit probleem op te lossen: 1. Voer een verkeerd wachtwoord in en klik op Wachtwoord resetten (Reset password) om de wachtwoordbeveiligingsvragen weer te geven. Voer de juiste antwoorden in om het wachtwoord te resetten. 2. Als u de antwoorden op de wachtwoordbeveiligingsvragen bent vergeten, maakt u eerst een back-up van uw gegevens, start u de computer opnieuw en drukt u op F10 om de computer naar de fabrieksinstellingen te herstellen. Als er belangrijke gegevens op de C-schijf zijn opgeslagen en u geen fabrieksreset wilt uitvoeren, neem dan uw computer en aankoopbewijs mee naar een bevoegd klantenservicecentrum van Huawei voor ondersteuning. Of u een back-up van uw gegevens kunt maken, hangt af van de inspectie van het personeel in het klantenservicecentrum van Huawei.
    2. Als u de beveiligingsvraag niet hebt ingesteld, gebruikt u het Microsoft-account als uw account en kunt u het e-mailadres en het telefoonnummer gebruiken die aan het account zijn gekoppeld. Het wordt aanbevolen om andere apparaten, zoals uw telefoon, te gebruiken om aan te melden bij een Microsoft-website zoals "www.office.com" en het telefoonnummer of het e-mailadres te gebruiken om uw wachtwoord van uw Microsoft-account te wijzigen.
    Opmerking: Voor computers uit de MateBook-serie is de fabrieksresetfunctie van F10 niet beschikbaar. In dit geval kunt u de aan/uit- en volume lager-knoppen tegelijkertijd indrukken om het scherm met systeeminstellingen te openen. Ga naar Probleemoplossing (Troubleshoot) > Deze pc resetten (Reset this PC) om de computer te herstellen naar de fabrieksinstellingen.

U kunt op F10 drukken om bureaubladbestanden en back-upbestanden op te slaan in de map Gebruikers op de C-schijf. De bestandsgegevens worden standaard opgeslagen in de map Huaweibackup op de D-schijf. Deze functie wordt niet ondersteund op modellen die zijn aangepast voor de Verenigde Staten.