Het aantal batterijcycli die uw computer heeft doorlopen controleren

Toepasselijke producten: PC
Toepasselijke producten:
zoekresultaat, selecteer a.u.b.
Geen zoekresultaat, selecteer a.u.b.
zoom in pic
Het aantal batterijcycli die uw computer heeft doorlopen controleren

Aantal batterijcycli: een batterij is geen telling van hoe vaak u uw computer hebt opgeladen, maar een telling van hoe vaak u alle energie van de batterij hebt gebruikt.

Als u bijvoorbeeld de batterij van uw computer tot 25% laat zakken en uw computer 's nachts volledig oplaadt en dan 's ochtends de computer gebruikt tot er nog 25% batterijvermogen over is, dan is dit één cyclus, ook al hebt u nog steeds energie over. Uw computer ontlaadde 100% van zijn batterij. Dat wil zeggen dat een batterijcyclus kan worden voltooid over meerdere dagen en dat een batterijcyclus een maatstaf is voor hoeveel energie cumulatief is verbruikt.

Ga als volgt te werk om uw batterijcyclus te controleren.

1. Druk tegelijkertijd op de Win- en R-toets om het venster Uitvoeren (Run) weer te geven en voer cmd in. Klik op OK.

2. Typ Powercfg/batteryreport in en druk op Enter. U krijgt een bestandspad om uw verslag over de levensduur van de batterij te vinden. Kopieer het pad.

3. Plak het pad in de browser en druk op Enter. Het nummer dat wordt weergegeven na CYCLUSTELLING (CYCLE COUNT) onder Geïnstalleerde batterijen (Installed Batteries) is het aantal batterijcycli.