Mijn HUAWEI-telefoon/-tablet kan geen mms-bericht downloaden na ontvangst ervan

Toepasselijke producten: Tablet,Smartphone
Toepasselijke producten:
zoekresultaat, selecteer a.u.b.
Geen zoekresultaat, selecteer a.u.b.
zoom in pic
Mijn HUAWEI-telefoon/-tablet kan geen mms-bericht downloaden na ontvangst ervan

Om mms-berichten te downloaden, moet u de schakelaar voor mobiele data voor de Berichten-app aanzetten via Tabletbeheer/Optimalisatie > Beheer dataverkeer> Netwerktoegang> Systeemapps.

Mms-berichten kunnen niet handmatig worden gedownload

1. Als een simkaart waarop een mms-bericht is ontvangen uit de telefoon wordt genomen en in een andere kaarthouder wordt geplaatst, kan het mms-bericht niet worden gedownload.
  2. Mms-berichten die meer dan drie dagen geleden zijn ontvangen, worden automatisch verwijderd en kunnen dus niet worden gedownload.
  3. Wacht even en download het bericht opnieuw wanneer er een stabiele netwerkverbinding is.
  4. Controleer of het mms-bericht wordt gedownload tijdens een oproep. Als dit het geval is, wordt de download onderbroken.

Mms-berichten worden niet automatisch gedownload of automatische downloads mislukken

1. Controleer of de volgende instellingen correct zijn, om er zeker van te zijn dat mms-berichten automatisch kunnen worden gedownload:
    • Ga naar Instellingen > Batterij > Meer batterij-instellingen en schakel Verbonden blijven tijdens slaap in.
    • Ga naar Tabletbeheer/Optimalisatie > Beheer dataverkeer> Slimme databesparing en schakel Slimme databesparing uit.
    • Ga naar Sms > Instellingen > Geavanceerd en stel Automatisch mms ophalen in op Alle netwerken. (Opmerking: deze bewerking kan roaming-kosten genereren. Stel Automatisch mms ophalen terug in op Niet tijdens roaming zodra u klaar bent met het downloaden van de mms-berichten.)
  2. Als u voor een bepaalde game Ongestoord gamen in Game Suite hebt ingeschakeld, kunnen berichten die tijdens de gameplay arriveerden, alleen handmatig worden gedownload.
  3. Neem de simkaart uit uw apparaat, plaats de simkaart in een ander apparaat en controleer of mms-berichten gedownload kunnen worden. Als de downloads op dat apparaat mislukken, geeft dit aan dat de simkaart mogelijk defect is. Neem in dat geval contact op met uw provider voor verdere ondersteuning.