Privacy-Policy

Sekretesspolicy för Huaweis konsumentverksamhet

Sekretesspolicyn för Huaweis konsumentverksamhet uppdaterades den
15 april 2018

Huawei Device (Shenzhen) Co., Ltd. och dess globala dotterbolag (gemensamt ”Huawei”, ”vi”, ”oss” och ”vårt”) respekterar din integritet. Därför har vi utvecklat en sekretesspolicy (nedan kallad ”denna policy”) som täcker hur vi samlar in, använder, avslöjar, skyddar, lagrar och överför dina personuppgifter. Vänligen läs igenom och förstå vår sekretesspolicy och meddela oss om du har några frågor.

Personuppgifter betyder all elektronisk eller annan information som ensam eller tillsammans med annan information kan användas för att identifiera en fysisk person eller göra honom/henne identifierbar. Denna policy förklarar hur Huawei behandlar dina personuppgifter, men omfattar inte alla bearbetningsscenarier, då du kommer att bli informerad om viss specifik bearbetningsaktivitet. Därför rekommenderar vi att du, innan du använder en viss produkt eller tjänst, läser igenom sekretessmeddelandet eller det kompletterande meddelandet som Huawei släppt för denna produkt eller tjänst för att förstå hur den behandlar dina personuppgifter.

Denna policy gäller endast Huaweis privata produkter och hemprodukter, inklusive telefoner, smartphones, bärbara datorer, surfplattor, bärbara enheter, mobila bredbandsenheter, smarta hushållsapparater, tillbehör, datortillämpningar, mobila tjänster, programvaror, verktyg, webbplatser och tjänster som visar eller nämner denna policy.

Denna policy beskriver:

1. Så samlar Huawei in och använder dina personuppgifter

2. Så använder Huawei cookies och liknande tekniker

3. Så delar Huawei dina personuppgifter

4. Så skyddar Huawei dina personuppgifter

5. Hantera dina personuppgifter

6. Så skyddar Huawei barns personuppgifter

7. Länkar till tredje parts webbplatser, produkter och tjänster

8. Internationella överföringar av dina personuppgifter

9. Internationella användare

10. Uppdateringar av denna policy

11. Hur du kontaktar oss

I. Så samlar Huawei in och använder dina personuppgifter

A. Personuppgifter insamlade av Huawei

Innan du använder Huaweis produkter eller tjänster kan du behöva lämna personuppgifter. Du behöver inte lämna din personliga information till Huawei, men i vissa fall kan inte produkter eller tjänster tillhandahållas om du inte tillhandahåller vissa personuppgifter.

Huawei kommer att samla in och använda dina personuppgifter för de syften som anges i denna policy. Här är några exempel på personuppgifter vi kan komma att samla in:

1. Personuppgifter som du lämnar till Huawei

Du måste registrera ett Huawei-ID för att kunna använda av vissa funktioner eller tjänster. När du registrerar ett Huawei-ID eller loggar in med ett Huawei-ID för att handla online, ladda ner programvara eller köpa tjänster, ber dig att tillhandahålla relevanta personuppgifter, till exempel ditt namn, din e-postadress, ditt mobilnummer, beställningsinformation, leveransadress och betalningssätt.

Huawei kan tillhandahålla tjänster för molnlagring där du kan synkronisera och säkerhetskopiera vissa filer, bilder och data.

Med vissa Huawei-produkter kan du kommunicera och dela information med andra. När du använder en Huawei-produkt för att dela saker med din familj och vänner kan du behöva skapa ett Huawei-ID som innehåller viss information, som kommer att offentliggöras, inklusive ett smeknamn och en avatar. Huawei kan komma att samla in information om dessa personer, till exempel deras namn, e-postadresser och telefonnummer. Huawei kommer att vidta lämpliga och nödvändiga åtgärder för att säkerställa säkerheten för den information du tillhandahåller. Du måste se till att de personer vars information du lämnar ut har samtyckt till att ge sin information till Huawei.

För att uppfylla vissa jurisdiktioners krav på namn-autentisering av konton, förebyggande av elektroniskt spelberoende eller Internetbetalning, kan Huawei be dig tillhandahålla ett identitetsbevis utfärdat av regeringen eller relevant kortinformation som kan identifiera dig.

2. Information som Huawei samlar in under din användning av tjänster

Huawei samlar in data om din enhet och om hur du och din enhet utbyter information med Huaweis produkter och tjänster. Denna typ av information omfattar:

(1) Enhets- och applikationsinformation, t.ex. enhetens namn, enhetsidentifikationskod (IMEI, ESN, MEID och SN), enhetsaktiveringstid, hårdvarumodell, operativsystemversion, applikationsversion, programidentifikationskod och enhets- och applikationsinställningar (t.ex. region, språk, tidszon och teckenstorlek).

(2) Information om det mobila nätverket, såsom Public Land Mobile Network (PLMN), leverantörs-ID och IP-adress (Internet Protocol).

(3) Logginformation. När du använder Huawei-tjänster eller visar innehåll som tillhandahålls av Huawei, kommer Huawei automatiskt samla in och logga viss information, t.ex. tidpunkt för åtkomsten, antal åtkomster, IP-adress och information om incidenter (t.ex. fel, kraschar, omstarter och uppgraderingar).

(4) Platsinformation. Huawei samlar in, använder och bearbetar ungefärlig eller exakt plats för din enhet när du öppnar vissa platsbaserade tjänster (till exempel när du söker, använder navigationsprogram eller visar väder för en viss plats). Platsinformation kan erhållas baserat på GPS, Wi-Fi och tjänsteleverantörs nätverks-ID. Vi kommer att be dig välja vilka program du vill aktivera platstjänster för. I enhetens meny med inställningar kan du inaktivera platsbehörigheterna för specifika tjänster för att avvisa delning av din platsinformation.

(5) Information du lagrar på Huawei-servrar. Till exempel lagras den information du laddar upp till molnet på Huawei-servrar för snabb åtkomst och delning mellan enheter. Vi kommer inte visa informationen du lagrar på Huawei-servrarna.

3. Information från tredjepartskällor

När så tillåts enligt lag samlar Huawei in information om dig från offentliga och kommersiella källor. Huawei kan också få viss information från tredje parts sociala nätverk, till exempel den tid då du använder ett konto för ett socialt nätverk för att logga in på en Huawei-webbplats.

4. Insamling och användning av icke-identifierbar data

Icke-identifierbar data avser data som inte kan användas för att identifiera en individ. Exempel på icke-identifierbar data inkluderar statistik över webbplatsbesök, applikationsnedladdningar och produktförsäljningsvolym. Huawei kommer att samla in statistikinformation för att förstå hur användarna använder våra produkter och tjänster. Genom att göra det kan vi förbättra våra tjänster för att bättre uppfylla dina krav.

Vi håller dina personuppgifter och oidentifierbara data separat och använder var och en oberoende av varandra. Omständigheter kan uppstå där Huawei samlar in, använder, avslöjar och överför icke-identifierbar data för andra ändamål enligt eget gottfinnande.

B. Så använder Huawei dina personuppgifter

Huawei kan komma att använda dina personuppgifter för följande ändamål:

(1) Registrera och aktivera privata produkter och hemprodukter från Huawei som du har köpt.

(2) Registrera ett Huawei-ID så att du kan njuta av ett bredare utbud av funktioner och mobila tjänster.

(3) Leverera, aktivera eller verifiera de produkter och tjänster som du har begärt, eller utföra ändringar och tillhandahålla teknisk support och kundservice för ovanstående produkter och tjänster baserat på dina krav.

(4) Skicka operativsystem- eller programuppdateringar och installationsnotifikationer.

(5) Leverera en personligt anpassad användarupplevelse och ett personligt anpassat innehåll.

(6) Skicka information om produkter och tjänster du kan vara intresserad av, bjuda in dig till Huawei-kampanjer och marknadsundersökningar eller skicka ut marknadsföringsinformation till dig. Om du inte vill få sådan information kan du när som helst välja bort det.

(7) Utföra internrevision, dataanalys och forskning, analysera effektiviteten i verksamheten och mäta marknadsandelar samt förbättra Huaweis produkter och tjänster.

(8) Synkronisera, dela och lagra data som du har laddat upp eller laddat ner, samt data som behövs för uppladdning och nedladdning.

(9) Förbättra våra förebyggande åtgärder och program för bedrägeribekämpning.

(10) Processer under lagar och förordningar, t.ex. skatt, myndighetsförfrågningar.

(11) Andra ändamål inom specifika tjänster eller med ditt samtycke.

II. Så använder Huawei cookies och liknande tekniker

A. Cookie

En cookie är en textfil som lagras av en webbserver på en dator eller mobilenhet. Innehållet i en cookie kan endast hämtas och läsas av servern som skapade cookien. Cookies är unika för webbläsaren eller mobilapplikationen du använder. Texten i en cookie består ofta av identifierare, webbplatsnamn samt några siffror och tecken.

Ibland lagrar Huawei cookies på datorer eller mobila enheter för att förbättra användarupplevelsen, inklusive följande scenarier:

(1) Tekniska cookies: Inloggning och verifiering. När du använder ett Huawei-ID för att logga in på en webbplats säkerställer ”sessionbaserade” cookies att ditt besök på denna sida fungerar så smidigt som möjligt.

(2) Anpassningscookies: Lagring av dina preferenser och inställningar. En webbplats kan använda cookies för att spara inställningar, till exempel språkinställning och teckenstorlek på din dator eller mobilenhet, föremål i din kundvagn och andra webbläsarpreferenser.

(3) Annonscookies. Huawei använder cookies för att samla in information om dina online-aktiviteter och intressen för att leverera annonser som korrelerar med dig.

(4) Statistikcookies. Med cookies kan Huawei samla in information om din användning av våra webbplatser och andra applikationer, antingen för ett enda besök (med hjälp av en sessionscookie) eller för upprepade besök (med en beständig cookie).

(5) Sociala medier-cookies. Sociala medier-cookies är kopplade till tjänster som tillhandahålls av tredje part, som ”Gilla”- och ”Dela”-knappar. Den tredje parten tillhandahåller dessa tjänster mot erkännande att du har besökt våra webbplatser.

Du kan hantera eller ta bort cookies efter egen preferens. Mer information finns på AboutCookies.org. Du kan rensa alla cookies som lagrats på din dator, och de flesta webbläsare ger dig möjligheten att blockera cookies. Blockering av cookies kräver dock att du ändrar användarinställningarna varje gång du besöker vår webbplats. Ta reda på hur du hanterar cookie-inställningar för din webbläsare här: Internet Explorer > Google Chrome > Mozilla Firefox > Safari > Opera.

Om du rensar cookies måste du ändra inställningarna nästa gång du besöker Huaweis webbplatser. Observera att vissa Huawei-tjänster kräver användning av cookies. Inaktivering av cookies kan påverka användningen av vissa eller alla funktioner i dessa tjänster.

B. Webb-beacons och pixeltaggar

Utöver cookies kan Huawei och vissa tredje parter också använda webb-beacons och pixeltaggar på webbplatser. En webb-beacon är vanligtvis en elektronisk grafisk bild inbäddad i en webbplats eller e-postmeddelande för att identifiera dina cookies när du besöker webbplatsen eller e-postmeddelandet. Med hjälp av pixeltaggar kan Huawei skicka e-postmeddelanden på ett sätt som är läsbart för dig och ta reda på om ett e-postmeddelande har öppnats.

Huawei och vissa tredje parter använder denna teknik för olika ändamål, bland annat för att analysera tjänsteanvändningen (tillsammans med cookies) och för att leverera mer tillfredsställande innehåll och annonser för dig. När du till exempel får ett e-postmeddelande från Huawei kan det innehålla en klickbar URL som länkar till en Huawei-webbsida. Om du klickar på länken spårar Huawei ditt besök så att vi lär oss mer om dina preferenser när det gäller produkter och tjänster samt för att förbättra vår kundtjänst. Du kan när som helst avregistrera dig från Huaweis e-postlista om du inte vill spåras på det här sättet.

C. Annan lokal lagring

Huawei och vissa tredje parter kan använda annan lokal lagringsteknik, till exempel lokala delade objekt (även kallade ”Flash cookies”) och HTML5-lagring, i vissa produkter och tjänster. Liksom cookies, lagrar dessa tekniker information på din enhet och kan spara viss information om dina aktiviteter och preferenser. Dessa tekniker kan dock använda andra medier än cookies. Därför kan du inte alltid styra dem med hjälp av vanliga webbläsarverktyg och -inställningar. För detaljer om hur du inaktiverar eller raderar information som finns i Flash cookies, klicka här.

D. Spåra inte

Många webbläsare har en Spåra inte-funktion som kan släppa Spåra inte-förfrågningar till webbplatser. För närvarande har ledande Internet-standardiseringsorganisationer inte fastställt någon policy gällande hur webbplatser ska hantera dessa förfrågningar. Om du aktiverar Spåra inte i webbläsaren respekterar alla Huawei-webbplatser ditt val.

III. Så delar Huawei dina personuppgifter

Vi delar inte personuppgifter med andra företag, organisationer och individer om inte något av följande villkor gäller:

(1) Dela med samtycke: Efter att ha erhållit ditt samtycke kommer Huawei att dela med sig av den information som du har godkänt med angivna tredje parter eller kategorier av tredje parter.

(2) Delning enligt lagar och förordningar: Huawei kan dela din information enligt lagar och förordningar, för att lösa juridiska tvister eller om så krävs av administrativa eller rättsliga myndigheter enligt lag.

(3) Delning med Huaweis dotterbolag: Din information kan delas med Huaweis dotterbolag, men endast för explicita och legitima ändamål, och delningen är begränsad till information som krävs av tjänsterna. Till exempel verifierar vi den globala unika egenskapen för konton innan de tillåts registreras.

(4) Delning med affärspartners: Vissa produkter och/eller tjänster tillhandahålls direkt av våra partners. Huawei kan också komma att dela din information med dem, de kan använda din information för att förse dig med produkter och/eller tjänster du begär (t.ex. produkter som säljs av tredjepartsförsäljare via Huaweis e-handelsplattform, videoinnehåll från andra företag via Huaweis applikationer), förutse dina intressen och tillhandahålla annonser, reklammaterial och annat material

(5) Delning med tjänsteleverantörer: Huawei kan också avslöja din information till företag som tillhandahåller tjänster för eller på uppdrag av oss. Exempel på dessa tjänsteleverantörer är företag som tillhandahåller direktlinjer, skickar e-post eller tillhandahåller teknisk support å Huaweis vägnar. Tjänsteleverantörerna kan endast använda din information för att tillhandahålla tjänster till dig å Huaweis vägnar.

(6) Huawei kommer att dela din information när det finns ett rimligt krav att göra det, till exempel för att möta begäran gällande tillämplig lag, förordning, rättslig process eller från verkställbar regering.

I scenarierna 3 till 6 kommer Huawei att försäkra lagenligheten i denna delning och underteckna stränga sekretessavtal och/eller databehandlingsklausuler med de företag, organisationer och personer med vilka personuppgifter delas, och kräva att de följer denna policy och vidta lämpliga sekretess- och säkerhetsåtgärder vid behandling av personuppgifter.

IV. Så skyddar Huawei dina personuppgifter

Huawei lägger stor vikt vid dina personuppgifters säkerhet och har antagit gängse branschpraxis för att skydda dina personuppgifter och förhindra obehörig tillgång, användning, ändring, skada, förlust eller obehörigt avslöjande. För detta ändamål vidtar Huawei följande åtgärder:

(1) Vi vidtar rimliga och genomförbara åtgärder för att säkerställa att insamlingen av personuppgifter är minimal och relevant för vad som är nödvändigt i förhållande till syftet de behandlas i. Vi behåller inte dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för de ändamål som anges i denna policy och sekretessmeddelandet för en specifik produkt eller tjänst, om inte förlängning av lagringsperioden krävs eller tillåts enligt lag.

(2) Vi använder en rad tekniker som kryptografisk teknik för att säkerställa konfidentialitet vid dataöverföring. Vi implementerar pålitliga skyddsmekanismer för att skydda data och datalagringsservrar från attacker.

(3) Vi distribuerar åtkomstkontrollmekanismer för att säkerställa att endast behörig personal har tillgång till dina personuppgifter. Dessutom kontrollerar vi mängden auktoriserad personal och implementerar hierarkisk tillståndshantering för dem baserat på servicekrav och personalnivåer.

(4) Vi är väldigt strikta när det gäller val av affärspartners och tjänsteleverantörer och införlivar krav på skydd av personuppgifter i kommersiella avtal, revisioner och bedömningsaktiviteter.

(5) Vi håller utbildningskurser, test- och publicitetsverksamhet för att öka medarbetarnas medvetenhet om personuppgiftsskydd.

Huawei har åtagit sig att skydda dina personuppgifter. Dock är ingen säkerhetsåtgärd perfekt och ingen produkt, tjänst, webbplats, dataöverföring, datasystem eller nätverksanslutning helt säker.

För att hantera eventuella risker, såsom läckage av, skador på och förluster av personuppgifter, har Huawei utvecklat flera mekanismer och kontrollåtgärder, tydligt definierade klassificeringsnormer för säkerhetsincidenter och sårbarheter och motsvarande processer samt upprättat en dedikerad sida för Säkerhetsrådgivning och säkerhetsmeddelande. Huawei har upprättat ett engagerat nödsituationsteam för att genomföra säkerhetsplanering, förlustreduktion, analys, lokalisering och remediering samt för att utföra spårningsoperationer med relaterade avdelningar baserat på regler och krav för hantering av säkerhetsincidenter.

Om en incident relaterad till personliga uppgifter inträffar kommer Huawei att meddela dig, i enlighet med gällande lag- och regelkrav, den grundläggande informationen om säkerhetsindicenten och eventuella konsekvenser, åtgärder som Huawei har vidtagit eller kommer att vidta, förslag om aktivt försvar och riskreducering samt korrigerande åtgärder. Meddelandet kan ha formen av ett e-postmeddelande, ett sms, ett pressmeddelande osv. Om det är svårt att meddela registrerade en och en kommer vi att vidta lämpliga och effektiva åtgärder för att släppa ett säkerhetsmeddelande. Dessutom kommer vi att rapportera hanteringsstatusen för personuppgiftsincidenter enligt krav från tillsynsmyndigheterna.

V. Hantera dina personuppgifter

A. Åtkomst, rättelse, radering, dataöverföring, begränsning av bearbetning, invändning mot bearbetning.

Lagstiftning i vissa länder och regioner i vilka Huawei tillhandahåller produkter och tjänster eller varifrån Huawei behandlar personuppgifter, ger den registrerade rätten att begära (nedan kallad ”begäran”) åtkomst, åtgärd, borttagning, flyttbarhet, begränsning och invändning gällande behandlingen av relaterade personuppgifter av Huawei. Dessutom har du rätt till dataflyttbarhet.

1. Lägen och kanaler för begäran

Den registrerades begäran måste lämnas in i enlighet med Huaweis utsedda sekretesskanaler. Begäran är giltig även när personen som lämnar begäran inte anger de lagar som begäran bygger på.

Den registrerades begäranden kan initieras via Huawei Consumer BG:s officiella hemsida, HiCare-appen eller Huawei ID-appen. Om en registrerad initierar en begäran via direktlinje, e-post, kundservice på nätet, servicecenter eller annan kanal, instruerar vi den registrerade att officiellt ta upp begäran via en av de nämnda kanalerna för att underlätta kommunikation och återkoppling gällande framsteg och resultat. De dedikerade kanalerna för begäran för registrerade är avsedda att skydda den registrerades lagliga intressen, säkerställa Huaweis fortsatta normala verksamhet och förhindra att begäran missbrukas eller används bedrägligt.

2. Begärans giltighet

De flesta lagar kräver att registrerade ska uppfylla särskilda krav när de initierar begäran. Detta uttalande kräver att registrerade:

(1) Skickar in begäran via dedikerade kanaler för begäran från Huawei (nämligen Huawei Consumer BG:s officiella hemsida, HiCare-appen och Huawei ID-appen).

(2) Ger tillräcklig information för att Huawei ska kunna verifiera deras identiteter (för att se till att de som initierar begäranden är de registrerade själva eller de som godkänts av dem).

(3) Ser till att deras begäran är specifik och genomförbar.

Det finns vissa omständigheter som föreskrivs i lagar och förordningar under vilka Huawei eventuellt inte måste följa begäran, fullständigt eller överhuvudtaget.

B. Återkalla samtycke

Du kan ändra den auktoriserade omfattningen av personuppgiftsinsamlingen eller återkalla ditt samtycke utan att påverka lagenligheten av bearbetningsaktiviteterna baserat på samtycket och innan återkallning.

Dina rättigheter kan utövas genom att radera information, inaktivera relaterade funktioner eller genom att ange sekretessinställningar på din Huawei-produkt. Huawei kommer att släppa metoderna för att återkalla samtycke för specifika produkter och tjänster i sekretessmeddelandet eller kompletterande meddelande för dessa produkter och tjänster eller på begäran enligt avsnitt A ovan.

C. Avregistrera ett Huawei-ID

Du kan avregistrera ditt konto i Huawei ID-relaterade produkter. När du avregistrerar ditt konto kommer vi att sluta tillhandahålla produkter och tjänster och radera dina personuppgifter om inte annat anges i lag. Ditt konto kan inte återställas efter avregistrering. Du måste registrera ett nytt Huawei-ID om du vill använda relaterade Huawei-produkter eller -tjänster igen. Du kan skicka in en avregistreringsansökan och slutföra processen i inställningsmenyn efter att du har loggat in på ditt Huawei-ID på relaterade enheter, applikationer eller den officiella hemsidan.

VI. Så skyddar Huawei barns personuppgifter

Huaweis privata produkter och hemprodukter är avsedda för vuxna. Vid användning av Huaweis produkter och tjänster av barn är vi dock medvetna om vikten av att vidta extra förebyggande åtgärder för att skydda integritet och säkerhet. Huawei identifierar om de registrerade är barn baserat på myndighetsåldern definierad av lagar i de lokala länderna och regionerna.

När barns personuppgifter samlas in på grundval av samtycke från målsman kommer vi endast att använda eller avslöja informationen enligt vad som tillåts enligt lag, uttryckligt medgivande från målsman eller enligt vad som krävs för att skydda barnen. Målsman som behöver komma åt, ändra eller ta bort personuppgifter för sina barn och personer som är under förmyndarskap kan kontakta oss via de kanaler som anges i ”IV. Så skyddar Huawei dina personuppgifter.”

Om Huawei av misstag samlar in barns personuppgifter utan samtycke från bevisbar målsman, kommer Huawei att ta bort uppgifterna så snart som möjligt efter att det har uppmärksammats.

VII. Länkar till tredje parts webbplatser, produkter och tjänster

Huaweis webbplatser, applikationsprogram, produkter och tjänster kan innehålla länkar till tredje parts webbplatser, produkter och tjänster. Huaweis produkter och tjänster kan också använda eller tillhandahålla produkter eller tjänster från tredje part, till exempel appar från tredje part som släpps i Huaweis appbutik HiApp.

Alla länkar till tredje parts webbplatser, produkter och tjänster tillhandahålls endast för användarnas bekvämlighet. Du måste själv bestämma hur du interagerar med sådana länkar. Innan du skickar dina personuppgifter till tredje part, läs och hänvisa till dessa tredje parters sekretesspolicy.

VIII. Internationella överföringar av dina personuppgifter

Våra produkter och tjänster levereras via resurser och servrar på olika platser. För att erbjuda våra produkter och tjänster kan vi behöva föra över dina personuppgifter mellan flera länder. Auktoriserad Huawei-personal och tredje parter som agerar på våra vägnar kan öppna, använda och behandla personuppgifter som samlats in från dig i ett land/en region som skiljer sig från det land/den region där du angav personuppgifterna, där dataskyddslagarna kan vara mindre stränga. När vi överför dina personuppgifter till andra länder/regioner skyddar vi de personuppgifter som beskrivs i denna policy eller som annars avslöjas till dig vid den tidpunkt då uppgifterna samlas in (t.ex. via sekretessmeddelande eller kompletterande meddelande gällande specifik produkt eller tjänst ).

Huawei har implementerat en global sekretesspraxis för behandling av personuppgifter som skyddas enligt olika dataskyddslagar. Huawei överför personuppgifter mellan de länder där vi arbetar i enlighet med normerna och villkoren för tillämpliga dataskyddslagar, inklusive standarder och villkor för säkerhet och behandling.

När det gäller personuppgifter från EU eller Schweiz följer vi gällande rättsliga krav som ger tillräckliga skyddsåtgärder för överföring av personuppgifter till länder utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Schweiz. Vi använder en rad olika rättsliga mekanismer, såsom standardavtalsklausuler, för att genomföra gränsöverskridande överföring av dina personuppgifter eller för att genomföra säkerhetsåtgärder som anonymisering av data före gränsöverskridande dataöverföring.

IX. Internationella användare

Aspiegel Limited i Irland är datakontrollanten om du som Huawei-konsument använder molntjänster i ett medlemsland i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Schweiz, Albanien, Andorra, Bosnien, Färöarna, Gibraltar, Grönland, Makedonien, Moldavien, Monaco, Montenegro, San Marino, Serbien, Vatikanstaten, Japan, Sydkorea, USA och Kanada.

Om du använder den amerikanska Huawei-nätbutiken (www.hihonor.com/us), är Huawei Device USA, Inc datakontrollant.

Om du använder den europeiska Huawei-nätbutiken är Huawei Technologies Dusseldorf GmbH datakontrollant.

X. Uppdateringar av denna policy

Huawei förbehåller sig rätten att när som helst uppdatera denna policy.

Om denna policy revideras kommer Huawei att släppa ändringsmeddelandet via olika kanaler, till exempel genom lägga ut den senaste versionen på vår officiella hemsida: http://consumer.huawei.com.

”Betydande förändringar” i denna policy inkluderar men är inte begränsade till:

(1) Betydande förändringar i våra tjänstemetoder, till exempel när det gäller syften för behandling av personuppgifter, typer av behandlade personuppgifter och sätt att använda personuppgifter på

(2) Betydande förändringar i vår ägarstruktur, organisationsstruktur osv., till exempel ändringar i ägarförhållandena orsakade av företagsjustering, konkurs eller förvärv

(3) Ändringar i huvudändamålen för delning, överföring eller avslöjande av personuppgifter

(4) Betydande förändringar i dina rättigheter gällande personuppgifter och hur du kan använda dessa rättigheter

(5) Ändringar i Huaweis avdelningar, kontakt- och reklamationskanaler som ansvarar för de personliga uppgifternas säkerhet.

(6) Stora risker identifierade i konsekvensbedömningsrapporterna för personuppgifter

XI. Hur du kontaktar oss

Om du har några frågor, kommentarer eller förslag, vänligen kontakta oss genom att besöka sidan kontakta oss eller genom att skicka in dem till våra globala kontor. Hela listan över Huawei-kontor finns på sidan globala kontor.

Vi har inrättat en dedikerad dataskyddsavdelning för skydd av personuppgifter (eller dataskyddsansvarig). Du kan kontakta dem på dpo@huawei.com.

Obs: På grund av skillnader i lokala lagar och språk kan de lokala versionerna av Sekretesspolicyn för Huaweis konsumentverksamhet skilja sig från den här versionen. Vid eventuella konflikter ska de lokala versionerna råda.

Copyright © Huawei Device (Shenzhen) Co., Ltd. 2018 Med ensamrätt.

: