Allmän felsökning för problem med pekskärmen

zoom in pic
Allmän felsökning för problem med pekskärmen

Om pekskärmen på telefonen eller surfplattan inte fungerar som den ska, till exempel genom att inte svara, är okänslig eller hoppar slumpmässigt, ska du göra följande felsökningssteg:

Pekskärmen är helt eller delvis okänslig eller svarar inte

• Se till att du använder enheten vid rumstemperatur. Pekskärmar fungerar bäst vid omgivningstemperaturer mellan 0 °C och 35 °C. Alltför höga eller låga temperaturer kan orsaka att enhetens pekskärm inte fungerar korrekt.
  • Tryck och håll kvar på strömknappen i mer än 10 sekunder för att tvinga telefonen att starta om enheten, och försök sedan igen. Om problemet kvarstår, ska du lämna enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.

För enheter som använder EMUI 11.0, ska du hålla ned strömknappen och volymknapp ned samtidigt i mer än 10 sekunder för att tvinga dem till omstart.

Använd felsökningsfunktionen i Tjänst-appen för att söka efter problem med pekskärmen.

• Om diagnosen anger problem med skärmen, ska du säkerhetskopiera dina data och lämna enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.
  • Om inget problem hittas, bör du läsa vidare för ytterligare instruktioner.

Diagnosobjekten i Tjänst-appen kan variera beroende på enhetens modeller.

Pekskärmen hoppar eller upplever spökpekningar

• Om problemet bara uppstår när din enhet laddas på en viss plats, kan spänningen i strömförsörjningen vara instabil. Du rekommenderas att byta till en strömförsörjning med en stabil spänning.
  • Om problemet bara uppstår när din enhet laddas via en laddare från tredje part eller datakabel, bör du byta ut laddaren eller datakabeln mot en Huawei-standardkabel. Du rekommenderas också att ta bort enhetens skyddsfodral för att lösa problemet.
  • Se till att det inte finns några källor till elektromagnetiska fält i närheten, t.ex. mikrovågsugnar eller elektromagnetiska ugnar. I annat fall kan pekskärmen hoppa slumpmässigt.
  • Svep nedåt från statusfältet för att öppna aviseringspanelen och sök efter och öppna NFC i Inställningar, och kontrollera om NFC är aktiverat. Om NFC är aktiverat, öppnar din enhet automatiskt vissa appar när den upptäcker NFC-enheter.
  • Kontrollera om en app med skärmlås med en pekning har installerats. Vissa appar från tredje part, med skärmlås med en pekning kan vara inkompatibla med enhetens låsskärm, vilket gör att skärmen reagerar felaktigt. Det kan t.ex. hända att skärmen slumpmässigt hoppar över till låsskärmen eller kameraskärmen. I dessa fall bör du avinstallera dessa skärmlåsappar från tredje part.

Om problemet kvarstår

Säkerhetskopiera dina data och lämna enheten, laddaren, datakabeln samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.

Mer:

Virtuella navigeringsknappar svarar inte på mina pekningar

Ramen fryser, svarsfördröjning eller joystickfel under spel