Min HUAWEI-telefon har en instabil eller dålig signal eller ingen signal alls

Tillämpliga produkter: Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Min HUAWEI-telefon har en instabil eller dålig signal eller ingen signal alls

Telefonens signalstyrka är nära relaterad till nätverksmiljön. Om antalet signalstaplar på statusfältet ändras från tid till annan, eller symbolen ”×” (som visas i ), följ stegen nedan för att felsöka:

Kontrollera SIM-kortet

1. Om du manuellt skär ut det ursprungliga SIM-kortet ur mallen, kanske SIM-kortets form inte har rätt form, eller så kommer det inte i kontakt med de områden som krävs, vilket kan påverka telefonsignalen. Det rekommenderas att du går till en operatörs kundtjänst och frågar efter ett nytt standard SIM-kort.
  2. Om SIM-kortet är smutsigt eller oxiderat kan det också leda till dålig kontakt. Det rekommenderas att du håller SIM-kortet rent.

Undvik störningar från metall eller magnetiska material

Om telefonen använder ett speciellt metallskyddsfodral, eller om du befinner dig i en hiss eller bil, rekommenderas att du tar bort skyddsfodralet eller lämnar hissen eller bilen innan du använder telefonen. Metall och magnetiska material kan störa signalen, vilket resulterar i en dålig signalkvalitet.

Se till att SIM-kortet inte har avaktiverats

Öppna Inställningar, sök efter och öppna SIM-kortshantering och aktivera SIM-kortet. Om SIM-kortet har avaktiverats kommer det inte att visas någon signalstapel i statusfältet.

Kontrollera om det är fel på nätverket

1. Se till att nätverksanslutningen är bra
    • I vissa slutna miljöer, som i ett område med många höga byggnader nära varandra, kan telefonsignalen blockeras och försvagas.
    • Din operatörs nätverkstäckning kan variera beroende på var du befinner dig. I vissa områden kan operatörens täckning vara otillräcklig, vilket resulterar i en dålig signal.

Om telefonens signal är dålig i särskilda områden, eller om närliggande telefoner som använder SIM-kort från samma operatör också får en dålig signal, kan nätverksanslutningen i detta område vara dålig. Prova med att flytta till en annan plats.

2. Starta om telefonen, eller aktivera och avaktivera sedan Flygplansläge

Vissa speciella nätverkskonfigurationer kan göra att telefonen får instabila eller dåliga signaler, eller ingen signal alls. Starta om telefonen, eller aktivera och avaktivera sedan Flygplansläge, för att lösa det här problemet.

3. Återställ APN-koden

Öppna Inställningar, sök efter APN:er i den översta sökrutan och peka på Åtkomstpunktsnamn för att komma åt Mobildata-inställningsskärmen. Peka på Åtkomstpunktsnamn igen, peka på eller i det övre högra hörnet och välj Återställ standardinställningar.

4. Återställ nätverksinställningar
    Öppna Inställningar, sök efter och öppna Återställ nätverksinställningar och aktivera Återställ nätverksinställningar.

Notera: Detta kommer att radera all din Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningshistorik, och lösenordet för låsskärmen kommer att krävas för verifiering.

Uppdatera telefonsystemet till den senaste versionen

Det rekommenderas att du uppdaterar telefonen så snart som möjligt när en ny version blir tillgänglig.

Om problemet kvarstår

Om problemet förblir olöst, kontakta Huaweis kundtjänst eller säkerhetskopiera dina data och lämna enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.