Telefonen eller surfplattan kan inte ge en korrekt platsinformation eller navigera

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Telefonen eller surfplattan kan inte ge en korrekt platsinformation eller navigera

Det finns olika faktorer som kan påverka positionerings- och navigeringsresultaten. Gör följande för att felsöka problemet:

Kontrollera att platsinställningarna är korrekta.

• Se till att telefonen är ansluten till Internet. Svep nedåt från statusfältet för att öppna meddelandepanelen och aktivera Platsinfo.
  • Kontrollera inställningarna för platstjänster enligt följande: Svep nedåt från statusfältet för att öppna meddelandepanelen. Peka på och håll kvar Platsinfo för att komma åt Platsinfo-skärmen. Peka på Avancerade inställningar och aktivera Wi‑Fi-sökning för att öka telefonens positioneringsnoggrannhet.

• Kontrollera om den navigeringsapp du använder har åtkomst till Platsinfo. För att aktivera den motsvarande behörigheten för appen, öppna Inställningar, sök efter och öppna Behörigheter, hitta den navigeringsapp som du använder och aktivera Platsinfo för den.

Om telefonen kör EMUI 8.X eller en tidigare version så väljer du Använd GPS, Wi-Fi och mobila nätverk som din navigerinsapp.

Kontrollera relaterade geografiska faktorer.

• Höga byggnader och en tät koncentration av byggnader, tak och väggar påverkar GPS-signaler, vilket resulterar i mindre exakt positioneringsresultat. Det rekommenderas att du ansluter telefonen till ett Wi-Fi-nätverk eller tar telefonen till en öppen yta för att få bättre signal.

• På platser med hinder såsom tunnlar, förhöjda motorvägar och bergiga områden, är GPS-signaler svaga. GPS-signaler kan generellt återgå till normalt igen när du lämnar sådana platser. Starta om telefonen och försök igen om GPS-signalen är svag hela tiden.

Kontrollera andra faktorer.

Om du använder ett metallfodral, eller ett magnetiskt fodral eller telefonhållare, ska du ta bort fodralet eller telefonhållaren och försöka igen. Detta är för att metall eller magnetiska material kan påverka eller till och med skydda mot GPS-signaler. Telefonen kan då vara oförmögen att ta emot GPS-signaler när den inhämtar platsinformation eller navigerar.

Om problemet inte löses ska du lämna telefonen samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för att få hjälp.