Kan inte hitta webbläsaren Internet Explorer

Tillämpliga produkter: PC
zoom in pic
Kan inte hitta webbläsaren Internet Explorer

Problem

Användaren kan bara hitta Microsoft Edge och kan inte hitta Internet Explorer på datorn. När användaren söker efter ”Internet Explorer” i Cortana Search, kan de inte hitta den.

Lösning

Tryck på Win+I för att öppna Inställningar, klicka på Appar > Appar och funktioner > Hantera valfria funktioner > Lägg till en funktion, välj Internet Explorer 11, och vänta tills installationen är klar.

Du kan även göra följande steg:

1. Skriv Kontrollpanelen i Cortana Search i det nedre vänstra hörnet av aktivitetsfältet för att visa kontrollpanelsidan.

2. Klicka på Program > Program och funktioner > Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner.

3. Kontrollera Internet Explorer 11, klicka på OK, och starta om datorn.

4. Kontrollera om du nu kan hitta Internet Explorer i Cortana Search.

5. Om problemet kvarstår, ladda ner och installera om Internet Explorer från Microsofts officiella webbplats. Länk: https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=41628

Notera: Det rekommenderas att du säkerhetskopierar data och trycker på F10 för att återställa systemet. Observera att om du återställer datorn till fabriksinställningarna rensas samtliga data i C-enheten, inklusive personliga filer i Skrivbordet, Nedladdningar och Dokument. Säkerhetskopiera dina viktiga data på C-enheten.