Ett meddelande visas som anger att det återstående lagringsutrymmet min HUAWEI-telefon/surfplatta är otillräckligt

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Ett meddelande visas som anger att det återstående lagringsutrymmet min HUAWEI-telefon/surfplatta är otillräckligt

Om din enhet visar ett meddelande som indikerar inte tillräckligt med utrymme, utför följande steg:

Öppna Inställningar och peka på Lagring för att kontrollera det återstående lagringsutrymmet:

Scenario 1: Om det återstående lagringsutrymmet är otillräckligt

När enhetens tillgängliga minne överstiger 10 % försvinner dialogrutan automatiskt. Om systemet uppmanar dig att lagringsutrymmet är otillräckligt, utför följande steg:

1. Rensa lagringsutrymme
    • använder Optimerare/Surfplattehanterare för att frigöra lagringsutrymme.
    • Du rekommenderas att avinstallera appar du sällan använder. Att installera för många appar kan förbruka en stor mängd lagringsutrymme.
  2. Säkerhetskopiera data till cloud

Om minnet är otillräckligt kan du säkerhetskopiera data till Cloud. Gå till Inställningar, sök efter och peka på Cloud, och växla på reglaget bredvid appen som du vill säkerhetskopiera data för.

3. Flytta stora filer till ett externt minneskort

Om din enhet stöder ett externt minneskort, rekommenderar vi att du flyttar dina foton, ljudfiler, videor och andra filer från Internminne till ett minneskort för att frigöra lagringsutrymme. Operationen är som följer:

Gå till Filer > Bläddra > Telefon/Min surfplatta (internlagring), tryck och håll ned filen du vill flytta och tryck på Flytta för att överföra den till det externa minneskortet.

4. Byt till Standardminne det externa minneskortet

Om din enhet stöder ett externt minneskort, rekommenderas det att du sätter i ett externt minneskort i din enhet och går till Inställningar > Lagring > Standardminne för att byta till Standardminne det externa minneskortet och frigöra utrymme på enheten.

Om Standardminne alternativet inte visas efter att du satt i ett minneskort i telefonen, stöder telefonen inte ändring av standardplatsen.

5. Kontrollera om du har skapat underanvändarkonton eller privat utrymme

Att lägga till flera användarkonton eller aktivera privat utrymme vil använda något lagringsutrymme på din enhet. Det rekommenderas att du tar bort ett användarkonto eller tar bort privat utrymme som inte används ofta.

Ignorera den här lösningen om ett icke-ägarkonto eller privat utrymme inte har skapats eller inte stöds.

Scenario 2: Om det återstående lagringsutrymmet är tillräckligt

1. Gå till Optimerare/Surfplattehanterare > , peka på Automatisk uppdatering av databas för rensning, och ställ in den på Wi-Fi och mobildata. Detta använder en liten mängd mobildata. (EMUI 13.0-kortet används som ett exempel här.)

Om din surfplatta inte stöder SIM-kort går du till Surfplattehanterare > , pekar på Automatisk uppdatering av databas för rensning, och ställ in den på endast Wi-Fi.

2. Om systemuppdateringen misslyckas, rensa utrymmet när du uppmanas. Om problemet kvarstår, ska du säkerhetskopiera dina data och lämna enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose dina behov.