Telefonen eller surfplattan visar en svart skärm, fryser eller startar om automatiskt efter den sätts på

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Telefonen eller surfplattan visar en svart skärm, fryser eller startar om automatiskt efter den sätts på

Kontrollera följande förhållanden och utför motsvarande åtgärder.

1. Om telefonen ringer eller vibrerar under uppstart men visar en tom skärm:

Skärmen kan vara defekt. Ta telefonen samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för att få den reparerad.

2. Om telefonen visar en svart skärm med indikatorn blinkande rött under uppstart eller stängs av omedelbart efter uppstart:

1. Batteriet kan ha tagit slut. Använd en standardladdare för att ladda telefonen i mer än 30 minuter och försök sedan slå på den igen.
  2. Tryck och håll kvar på Strömknappen i mer än 15 sekunder för att tvinga telefonen att starta om.
  3. Om problemet kvarstår, ska du lämna enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för att få den reparerad.

3. Om telefonen öppnar fastboot-läge efter den satts på:

1. Ström- och volymknapparna kan ha tryckts in och hållits kvar oavsiktligt. Tryck och håll kvar på Strömknappen i mer än 15 sekunder för att tvinga telefonen att starta om för att korrigera det.

1. Metoden för hur man tvingar en omstart har ändrats för HUAWEI Mate 40-serien, Mate X2, MatePad Pro 10,8-tum (2021), MatePad Pro 12,6-tum (2021), och MatePad 11. Knappen Volymknapp ned och Strömknappen måste nu samtidigt tryckas på i mer än 10 sekunder.

2. Kontrollera ifall telefonens knappar fastnar eller hålls in av telefonfodralet och försök förhindra detta problem från att ske igen.
  3. Om problemet kvarstår, ska du lämna enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för att få den reparerad.