Min telefon går in i Smart hölje-läge och visar bara hälften av skärmen även om jag inte använder ett flippfodral

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Min telefon går in i Smart hölje-läge och visar bara hälften av skärmen även om jag inte använder ett flippfodral

Orsak:

Du kan ha aktiverat Smart hölje-läge av misstag. När Smart hölje-läge är aktiverat kommer din telefon att gå in i Smart hölje-läge när Hall-sensorn upptäcker att flippfodralet är stängt. Din telefon visar sedan datum och tid på hälften av skärmen och stänger av den andra hälften av skärmen. Det här problemet kan inträffa när det finns magnetiska föremål (t.ex. en telefonhögtalare) eller starka magnetfält i närheten (t.ex. från en elektromagnetisk ugn, mikrovågsugn eller trådlös laddningsbas). (Detta problem inträffar inte i telefoner utan Hall-sensor.)

Lösning:

1. Håll telefonen borta från magnetiska föremål eller starka magnetfält (till exempel från en elektromagnetisk ugn, mikrovågsugn eller trådlös laddningsbas).
  2. Du kan också gå till Inställningar > Smart assistans > Smart hölje och avaktivera Smart hölje.
  3. Om problemet kvarstår, ta enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.

Hall-sensorn är en magnetisk fältsensor baserad på teorin om Hall-effekten, som kan känna av en förändring i det omgivande magnetfältet och har en anti-störningsfunktion.

Smart hölje-läget fungerar baserat på Hall-sensorn, som avgör om flippfodralet är stängt genom att känna av magnetfältet för magneten på locket.

Hall-sensorn påverkas av starka yttre magnetfält och något onormalt kan uppstå om Hall-sensorn är nära ett föremål med ett starkt magnetfält, såsom en magnet eller en mikrovågsugn.