Ik kan een telefoon of tablet niet opladen

zoom in pic
Ik kan een telefoon of tablet niet opladen

Controleer of de oplaadpoort normaal functioneert

Controleer of de oplaadpoort van uw telefoon of tablet geblokkeerd, beschimmeld, verroest of beschadigd is. Ga indien dat het geval is met uw telefoon of tablet naar een bevoegd klantenservicecentrum van Huawei voor ondersteuning.

Als uw apparaat lange tijd niet gebruikt is

Als uw apparaat lange tijd niet gebruikt is of niet tijdig is opgeladen nadat het is uitgeschakeld vanwege een laag batterijniveau, of als de batterij te veel is opgeladen, heeft uw apparaat mogelijk meer tijd nodig om de batterij te activeren. Het wordt aanbevolen dat u uw apparaat ten minste 30 minuten oplaadt en dan kijkt of het opladen is gelukt.

Als uw apparaat stopt met opladen wanneer de batterij 80% bereikt

Bepaalde Huawei-telefoonmodellen hebben de modus voor slim opladen toegevoegd. Dat is een batterijbeschermingsmechanisme aangedreven door AI slimoplaadbeheer dat de levensduur van de batterij effectief verlengt. Raadpleeg Telefoon of tablet stopt met opladen wanneer de oplaadvoortgang 80% bereikt, en andere veelgestelde vragen met betrekking tot Slim opladen om het probleem op te lossen.

Controleer de temperatuur van het apparaat

Ga naar een warmere omgeving voordat u het apparaat oplaadt. Uw apparaat zal langzaam opladen of helemaal niet opladen wanneer de temperatuur onder de 10 graden Celsius daalt.

De oplader gebruiken die bij uw apparaat werd geleverd

Gebruik de standaard oplader en oplaadkabel. Er is mogelijk een compatibiliteitsprobleem tussen niet-Huawei opladers en uw telefoon of tablet, wat ertoe leidt dat de telefoon of tablet niet kan worden opgeladen.

Voer een vergelijkende verificatie uit

Probeer een oplader en oplaadkabel die andere apparaten normaal kunnen opladen, voor het opladen van uw apparaat te gebruiken en controleer of uw oplader of oplaadkabel defect zijn.

Als de oplader en oplaadkabel normaal werken, maar de telefoon of tablet nog steeds niet kan worden opgeladen, is het apparaat mogelijk defect. Maak een back-up van belangrijke gegevens en ga met uw apparaat, de oplader, de oplaadkabel en het aankoopbewijs naar een klantenservicecentrum van Huawei in de buurt voor ondersteuning.

Meer informatie:

Mijn telefoon laadt langzaam op