Tablettini akun kesto on lyhyt

zoom in pic
Tablettini akun kesto on lyhyt

Tablettisi akun käyttöikä riippuu akun kapasiteetista ja siitä, miten käytät sitä. Yleisesti ottaen mitä suurempi akun kapasiteetti on, sitä pidempi on akun kesto. Jopa akkujen, joilla on sama kapasiteetti, todellinen akun kesto voi vaihdella riippuen siitä, miten käytät niitä.

Paljon virtaa kuluttavat tilanteet

• Suhteellisesti ottaen pelien pelaaminen käyttää enemmän virtaa kuin videoiden katsominen, kun taas videoiden katsominen kuluttaa enemmän virtaa kuin musiikin kuunteleminen. Lisäksi virrankulutus kasvaa, kun käytät paljon virtaa kuluttavia sovelluksia tai suoritat monimutkaisia toimenpiteitä.
  • Kun suoritat suurta määrää taustasovelluksia, se lisää tablettisi virrankulutusta.
  • Mitä suuremmalle tabletin äänenvoimakkuus ja ruudun kirkkaus on asetettu, sitä enemmän virtaa tabletti käyttää.
  • Tablettisi akun kesto lyhenee, kun olet ottanut käyttöön sovellusten ilmoitukset, GPS-paikannuksen ja HD-tarkkuuden ja asettanut suuren kehysnopeuden.
  • Lisäksi alueilla, joilla on heikko signaali, tablettisi etsii usein verkkoa, mikä lisää virrankulutusta.

Miten lisään tablettini akun kestoa?

• Jos akkusi kesto on lyhyt, kun pelaat pelejä tai katsot videoita, pidennä sitä seuraavasti:

1. Pyyhkäise alas tablettisi aloitusnäytöllä, jotta saat tilapalkin näkyviin, ja säädä liukusäädintä vähentääksesi tablettisi näytön kirkkautta.

2. Siirry viimeisimpien tehtävien näyttöön ja sulje tarpeettomat taustalla käynnissä olevat sovellukset.

Pyyhkäise näytössä oikealle tai vasemmalle ja pyyhkäise ylös niiden sovellusten kohdalla, joita et tarvitse.

3. Säädä sovellusten asetuksia poistamalla käytöstä paljon virtaa kuluttavat ominaisuudet, kuten korkea äänenvoimakkuus, teräväpiirto tai suuri tarkkuus ja GPS.

• Jos akun kesto on lyhyt päivittäisessä käytössä, pidennä sitä seuraavasti:

1. Tyhjennä hyvissä ajoin taustalla käynnissä olevat sovellukset, joita sinun ei tarvitse käyttää. Tee tämä menemällä näyttöön Viimeaikaiset tehtävät ja koskettamalla puhdistuskuvaketta.

2. Siirry kohtaan Asetukset > Ilmoituskeskus > Eräasetuksien hallinta, poista käytöstä kaikki sovellusten ilmoitukset samassa erässä ja ota sen sijaan ilmoitukset käyttöön vain tietyille sovelluksille.

3. Suuri näytön kirkkaus tai tarkkuus lisää tablettisi virrankulutusta. On suositeltavaa, että siirryt kohtaan Asetukset > Näyttö ja kirkkaus ja otat toiminnon Automaattinen ja Älykäs tarkkuus käyttöön.

4. Ota käyttöön Virransäästötila. Tabletissasi on kaksi tilaa, jotka on suunniteltu säästämään virtaa, mukaan lukien Virransäästötila ja Ultravirransäästötila. Valitse se, jota tarvitset.

Jos tämä ongelma jatkuu, varmuuskopioi tärkeät tiedot ja vie laitteesi ja ostotodistus valtuutettuun Huawei-huoltoliikkeeseen saadaksesi apua.