Tablettini järjestelmä toimii hitaasti tai hyytyy

zoom in pic
Tablettini järjestelmä toimii hitaasti tai hyytyy

Jos tablettisi järjestelmä toimii hitaasti tai hyytyy, suorita seuraavat toimenpiteet:

Tyhjennä käyttämättömät taustasovellukset

Jos tabletissa on taustalla käynnissä useita sovelluksia, tabletin järjestelmä saattaa toimia hitaasti tai hyytyä, koska muistia ei ole tarpeeksi. On suositeltavaa, että tyhjennät tarpeettomat taustalla käynnissä olevat sovellukset vapauttaaksesi tilaa.

• Jos käytät virtuaalista navigointipalkkia, kosketa kohtaa näyttääksesi kaikki taustalla käynnissä olevat sovellukset ja kosketa sitten kohtaa sulkeaksesi ne kaikki.

• Jos käytät elenavigointia, pyyhkäise näytön alaosasta ylös ja pidä, jolloin näytetään viimeisimpien sovelluksien näyttö, ja sulje sitten kaikki taustasovellukset koskettamalla kohtaa .

• Jos käytät fyysistä navigointipainiketta, pyyhkäise vasemmalle tai oikealle painikkeella näyttääksesi viimeisimpien sovelluksien näytön ja kosketa sulkeaksesi kaikki taustasovellukset.

Puhdista tallennustila

• Käytä Tabletin hallintaa nopeuttaaksesi puhdistusprosessia

Jos olet käyttänyt tablettiasi pidempään kuin puoli vuotta ja käytät päivittäin useita sovelluksia, niistä on kertynyt suuri määrä roskatiedostoja. On suositeltavaa, että käytät Tabletin hallintaa tablettisi muistin puhdistamiseen ja poistaaksesi tarpeettomat sovellukset.

1. Mene tabletissasi kohtaan Tabletin hallinta > Puhdistus.

2. Voit tarkastella tietoja, jotka voit poistaa, kohdassa Suositellaan puhdistettavaksi. Kosketa vastaavaa tietoa, jonka tahdot poistaa, ja kosketa PUHDISTA varmistaaksesi, että tabletissasi on riittävästi muistia (on suositeltavaa, että pidät vähintään 20 % vapaana).
  • Käynnistä tablettisi uudelleen välimuistin tyhjentämiseksi

Jos et ole sammuttanut tablettiasi pitkään aikaan, tabletillasi on paljon roskatiedostoja. Voit tyhjentää välimuistin käynnistämällä tablettisi uudelleen. On suositeltavaa, että käynnistät tablettisi uudelleen kerran viikossa optimaalisen käyttäjäkokemuksen saavuttamiseksi.

Poista virransäästötila käytöstä

Kun virransäästötila on otettu käyttöön tabletissasi, jotkin ominaisuudet on poistettu käytöstä akun keston pidentämiseksi. On suositeltavaa, että poistat virransäästötilan käytöstä ja käytät tablettiasi ladattuasi sen.

Voit poistaa virransäästötilan käytöstä kohdassa Asetukset > Akku.

Yhdistä tablettisi toiseen verkkoon

Useimmat tablettisi sovellukset tarvitsevat verkkoyhteyden toimiakseen oikein. Kun verkkoyhteytesi on heikko tai epävakaa, sovellukset saattavat toimia hitaasti tai jopa hyytyä. On suositeltavaa, että yhdistät tablettisi Wi-Fi-verkkoon tai käytät sitä avoimella alueella.

Joskus, vaikka tablettisi näyttää, että sinulla on täysi 4G-signaali, 4G-verkko saattaa olla epävakaa, kun sitä käyttävät useat ihmiset samanaikaisesti, mikä aiheuttaa tabletin järjestelmän viivettä. On suositeltavaa, että viet tablettisi toiseen paikkaan nähdäksesi, ratkaiseeko se tämän ongelman.

Varmuuskopioi tärkeät tiedot ja palauta tabletti tehdasasetuksiin

Jos tämä ongelma jatkuu, varmuuskopioi tärkeät tiedot tabletiltasi ja palauta tabletti tehdasasetuksiin nähdäksesi, ratkaiseeko se tämän ongelman.

Tablettisi palauttaminen tehdasasetuksiin poistaa kaikki tiedot tabletiltasi. Varmista, että olet varmuuskopioinut kaikki tärkeät tiedot tabletiltasi, ennen kuin jatkat.

1. Palauttaaksesi tablettisi tehdasasetukset, siirry kohtaan Asetukset > Järjestelmä ja päivitykset > Nollaa > Nollaa tabletti > NOLLAA TABLETTI.
  2. Anna lukitusnäytön salasana, niin tablettisi tyhjentää kaikki tiedot ja käynnistyy uudelleen automaattisesti. Tablettisi käynnistyy automaattisesti sitten, kun nollaamisprosessi päättyy.

Varmuuskopioi tärkeät tiedot ja mene valtuutettuun huoltoliikkeeseen

Jos ongelma jatkuu, kun olet suorittanut kaikki edellä mainitut toimenpiteet, varmuuskopioi tärkeät tiedot ja vie laitteesi ja ostotodistus valtuutettuun Huawei-huoltoliikkeeseen saadaksesi apua.