Min HUAWEI-telefon/surfplatta hänger sig eller svarar långsamt

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Min HUAWEI-telefon/surfplatta hänger sig eller svarar långsamt

Det är normalt att telefonen/surfplattan hänger sig en kort stund efter en systemuppdatering. Om det inte är efter en systemuppdatering när det här problemet uppstår, utför följande steg för att felsöka.

Anledning varför din telefon/surfplatta är benägen att hänga sig efter en systemuppdatering: Systemet optimerar appar efter att enheten precis har uppdaterats. Under den här tiden kan enheten vara överbelastad och således börja släpa efter. Du bör ladda din telefon/surfplatta i minst två timmar med skärmen släckt efter en systemuppdatering, och sedan starta om enheten för att säkerställa att optimeringen är slutförd.

1. Rensa lagringsutrymmet och körminnet

Om enhetens körminne eller lagringsutrymme inte räcker kan appen hänga sig medan den används. Öppna Telefon-hanterare/Surfplattehanterare, och rengör den.

• Öppna Telefon-hanterare/Surfplattehanterare, och peka på OPTIMERA. Så snart optimeringen är klar, visar Telefon-hanterare/Surfplattehanterare resultaten och rekommendationer för inställningar. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra inställningar.

• Öppna Telefon-hanterare/Surfplattehanterare och peka på Rensa. Efter skanningen kan du peka på Rensa bredvid posterna som ska rensas. Radera överflödiga filer eller avinstallera appar som inte används ofta, så att minst 20 % av det totala minnet frigörs.

2. Starta om enheten

Starta om enheten och försök igen. Om du startar om stoppar alla appar som körs och förekomsten av att det hänger sig minskar.

3. Kontrollera om enheten har blivit varm eller håller på att laddas

Funktionen för överhettningsskydd på enheten kan minska systemets prestanda. Det rekommenderas att du undviker att använda enheten medan den laddas, samt att minska skärmens ljusstyrka och avaktivera strömkrävande appar och funktioner, t.ex. Bluetooth och NFC.

4. Kontrollera minneskortet

1. För många filer på minneskortet kan bromsa läs- och skrivhastigheterna. Det rekommenderas att du har minst 10 % tillgängligt lagringsutrymme. Du kan rensa onödiga filer på minneskortet eller säkerhetskopiera viktig information och formatera minneskortet.
  2. Det kan vara fel på minneskortet. Om enheten har meddelat dig att det är fel på minneskortet, ska du ersätta minneskortet så snart som möjligt.
  3. Om enhetens standardlagringsplats är ett minneskort, kan du ställa in det på internlagring och försöka igen.

5. Avaktivera Strömsparläge, och se till att batterinivån är tillräcklig

Avaktivera Strömsparläge genom att gå till Inställningar > Batteri > Strömsparläge/Ultraströmsparläge. Kom också ihåg att hålla batterinivån över 20 %. Om Strömsparläge är aktiverad eller batterinivån är för låg kommer enheten att begränsa vissa funktioner för att förlänga batterilivslängden.

6. Avinstallera alla tredje parts hanteringsappar för telefon/surfplattor

Avinstallera alla tredje parts hanteringsappar som installerats på din telefon/surfplatta, eftersom dessa kan komma i konflikt med den förinstallerade Telefon-hanterare/Surfplattehanterare-appen och orsaka eftersläpning.

7. Kontrollera om telefonen/surfplattan laddar ned, kopierar eller för över filer

Om enheten laddar upp eller laddar ned filer, bilder, videor eller appar, kopierar data (till exempel från Filer) eller överför data (till exempel via Phone Clone och Huawei Share), kan det ta en stund för enheten att svara. I det här fallet ska du vänta tills uppgiften är klar eller stanna uppgiften.

Du kan svepa ned från statusfältet för att se framåtskridandet av uppladdningar, nedladdningar eller överföringar av filen.

8. Uppdatera systemversionen

• Om din enhet har rotats, återställ den till fabriksinställningarna. Kontakta Huaweis kundtjänst för information.
  • Om enheten fortfarande svarar långsamt, se till att systemet är uppdaterat, eftersom prestandan blir bättre i senare versioner. För att uppdatera enheten, öppna Inställningar, sök efter och kom åt Programuppdatering, och peka på Sök efter uppdateringar.

9. Återställ telefonen

Säkerhetskopiera viktiga data och Återställ telefonen, och se om det löser problemet.

10. Om problemet kvarstår

Om problemet kvarstår ska du säkerhetskopiera dina data och lämna enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.

Det rekommenderas att du laddar telefonen över natten eller i mer än 40 minuter med skärmen avstängd för att låta telefonen defragmentera minne och lösa problemet.