Samtal avslutas oväntat eller avbryts

zoom in pic
Samtal avslutas oväntat eller avbryts

Problemet uppstår bara när du ringer till en viss kontakt

Den andra partens nätverkssignal eller enhet kan vara onormal.

Samtalet avslutades av misstag.

1. Om du håller telefonen för långt borta från örat medan du pratar under ett samtal, slås telefonens skärm på. I det här fallet kan du av misstag ha pekat på skärmen med fingret eller ansiktet och avslutat samtalet.
  2. Om du har aktiverat På-/av-knappen avslutar samtal, kan du av misstag ha tryckt på strömknappen under ett samtal, vilket resulterar i att samtalet avslutas. I detta fall, öppna Inställningar, sök sedan efter På-/av-knappen avslutar samtal och avaktivera det.

Det finns nätverksproblem.

1. En svag signal kan leda till att samtal avslutas. Hänvisa till Min telefon har instabil signal, svag signal eller ingen signal alls för att felsöka problemet.
  2. Om signalen är normal men problemet bara inträffar när du ringer på vissa platser, kan operatörsnätverket på dessa platser vara onormalt. I det här fallet kan du försöka ringa på ett annat ställe.
  3. Kvaliteten på VoLTE-samtal påverkas om ditt område inte helt omfattas av VoLTE-nätverkets täckning, eller om det finns kompatibilitetsproblem.
    Du kan slå på eller av VoLTE HD-samtal-reglaget genom att göra följande (på vissa telefonmodeller är denna funktion aktiverad som standard och det finns inget sådant reglage):
    1. Om VoLTE HD-samtal är aktiverat, ska du avaktivera det och försöka igen. Svep ned från statusfältet för att öppna aviseringspanelen, peka och håll kvar Mobildata-ikonen, avaktivera sedan VoLTE HD-samtal.

2. Om VoLTE HD-samtal är avaktiverat, ska du aktivera det och försöka igen: Kontakta din operatör för att se till att VoLTE HD-samtal-tjänsterna har aktiverats för ditt SIM-kort. Aktivera sedan VoLTE HD-samtal.

Samtal kan avbrytas på grund av fel på SIM-kortet eller begränsningar från operatören.

• Om ditt SIM-kort klippts manuellt, kan det orsaka dålig kontakt mellan SIM-kortet och din telefon och resultera i problemet. I det här fallet ska du kontakta din operatör och byta ut SIM-kortet.
  • Din operatör kan ha begränsat den maximala samtalslängden till 1 eller 2 timmar. Kontakta din operatör för detaljer.

Återställ nätverksinställningarna för att lösa problemet.

Öppna Inställningar, sök efter Återställ nätverksinställningar och peka på Återställ nätverksinställningar.

Detta rensar alla dina Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningsdata. Lösenordet för låsskärmen krävs för verifikation när nätverksinställningar återställs.

Om problemet kvarstår ska du säkerhetskopiera dina data och lämna enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.