Denizle Uyumlu:
Her Adımda Her Kulacınızı Takip Edin

In Synch with the Sea: Follow Your Every Stroke – and Every Step

Okuma süresi: Yaklaşık 8 dakika

Yayınlandı: 18/6/2025
Bir yarışmanın ardından açık denize dalmanın gerçekten canlandırıcı bir etkisi var. Sadece fiziksel olarak değil, zihinsel olarak da kendinizi yenileyebiliyorsunuz. Son yamaç inişi etkinliğimin ertesi günü, okyanusta keyifli bir yüzme molası vermeye karar verdim. Bu antrenman, sınırlarımı zorlamak için değil; sadece hareket etmek, derin nefes almak ve dalgaların ritminin üzerimdeki gerginliği alıp götürmesine izin vermek içindi. Bu huzur dolu toparlanma seansında bile tek bir amacım vardı: Vücudumun nasıl tepki verdiğini ve toparlandığını takip etmek.

Bu noktada HUAWEI WATCH FIT 4 Pro bana mükemmel bir yoldaş oldu. Saat sadece katettiğim mesafeyi veya süreyi takip etmekten daha fazlasını yaptı. Performansımla ilgili gerçek zamanlı bilgiler sağlıyor, yüzerken doğal akışımı kesmeden beni destekliyordu.

Basit bir rahatlama anı bir anda okyanusta, spor salonunda ve açık yolda devam eden eksiksiz bir yolculuğa dönüştü, HUAWEI WATCH FIT 4 Pro ise her hareketi, her kalp atışını ve her adımı eksiksiz şekilde kaydediyordu.
Constantin Popovici

Constantin Popovici

Constantin Popovici profesyonel yüksek dalıcıdır; Dünya Kupası Şampiyonudur ve Red Bull Yamaç Dalışı Dünya Serisi'nde en üst seviyede yarışmaktadır. Hassasiyet, toparlanma ve performans tutkusuyla antrenmanı ve toparlanmayı yamaçlarda, suda ve ötesinde optimize etmek için takılabilir cihaz teknolojisinden yararlanmaktadır.

Bu makalede

Yamaçtan Suya: Yüzücüler İçin İrtifa Verisiyle Fark Yaratın
İlk Sıçramadan İtibaren Takip: Su Sporlarına Özel GPS ile İzleme
Denizden Karaya: Her Antrenman Tarzına Uyum Sağlayan Spor Saati
Temellere Dönüş: Havuzda Yüzme İçin Stil Analiziyle Takip
Sonuç: Akıllı Antrenmanla Daha Güçlü Toparlanma

Yamaçtan Suya: Yüzücüler İçin İrtifa Verisiyle Fark Yaratın

Yamaç dalışı çok yoğun bir spor. Sadece cesaret ve teknik hassasiyet değil, aynı zamanda patlayıcı güç ve tereddütsüz odaklanma gerektiriyor. Vücudumu mutlak sınırlarına kadar zorladıktan sonra sadece kasları onarmak için değil, aynı zamanda zihnimi de yeniden canlandırmak için toparlanmak son derece önemli.
Zamanla, yarışmadan sonraki günde açık denizde yüzmenin aktif toparlanma için mükemmel bir yöntem olduğunu fark ettim. Akıcı ve hafif hareketlerle yüzerken denizin enginliği rahatça nefes alabileceğim alanı bana sağlıyor; bununla birlikte HUAWEI WATCH FIT 4 Pro sayesinde daha hızlı ve verimli bir şekilde toparlanabiliyorum.

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

İlk Sıçramadan İtibaren Takip: Su Sporlarına Özel GPS ile İzleme

Toparlanma için yüzdüğüm zaman HUAWEI WATCH FIT 4 Pro'da Açık Denizde Yüzme modunu kullandım. Rakamlara pek dikkat etmiyordum ancak yine de rakamlar gelip beni buldu. HUAWEI WATCH FIT 4 Pro setimin her detayını otomatik olarak takip etmişti:

• HUAWEI WATCH FIT 4 Pro Mesafe:  1.364 metre
  • HUAWEI WATCH FIT 4 Pro Süre:  30 dakika
  • HUAWEI WATCH FIT 4 Pro Ortalama tempo:  100 metrede 2:12
  • HUAWEI WATCH FIT 4 Pro Yakılan kalori:  270 kcal

Seti başlatmak ve bitirmek son derece kolay; bununla birlikte yüzerken taktığım cihazın parlak ekranı sayesinde performansımı kontrol edebilmekten büyük keyif aldım. Ayrıca saat bileğimde hiç ağırlık yapmıyordu. Daha etkileyici olan kısmı ise sadece birkaç dokunuşla performansım ve toparlanmamla ilgili eksiksiz anlık görüntü sağlayan yüzme sonrası analiz oldu.

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro, yarışmanın en yoğun haftasında, hem de hiç efor sarf etmeme gerek kalmadan vücudumla tekrar bağ kurmama yardımcı oldu.

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Gerçek Zamanlı Geri Bildirimin Gücü

Rahatlamak için yüzerken bile vücudunuzun nasıl tepki verdiğini takip etmek, özellikle vücut yorgun olduğunda oldukça zor olabilir. Set boyunca kalp atış hızımı yakından takip ettim; ortalamam 107 nbz/dk, en yüksek ise 140 nbz/dk oldu. Setimi tamamladıktan sonra kalp atış hızı toparlanmamı inceledim, vücudum soğudukça tutarlı bir düşüş olduğunu fark ettim, bu da toparlanma sürecimin etkili olduğunu gösteriyordu.

Saat ayrıca önemli yüzme ölçümlerimi de yakaladı:

a) Kulaç hızı: Dakikada 23 kulaç

b) SWOLF puanı (kulaç sayısı ile bir tur yüzmek için geçen süreyi birleştirerek kişinin ne kadar verimli yüzdüğünü gösterir): 91

Toplam kulaç: 697

Bu bilgiler yüzmemin ritmini ve verimliliğini daha iyi anlamama yardımcı oldu.
Profesyonel bir sporcu için bile doğru araçlar olmadan bu düzeyde bir farkındalık geliştirmek zordur. HUAWEI WATCH FIT 4 Pro, toparlanmak için yüzdüğüm zamanlarda bile bunu kolayca anlamlı, verilerle desteklenen bir deneyime dönüştürüyor.

Yüzdükten sonra HUAWEI Sağlık Uygulaması daha fazla veri sağlayarak yüzme setim sırasında topladığım tüm verileri bir araya getirerek analiz edebilmem için bana sunuyor.

Bedeninizi Dinleyin, Hatta İzleyin

Toparlanmam sırasında en değerli özelliklerden biri efor bölgelerimi gerçek zamanlı olarak görebilmemdi. Yoğun bir etkinliğin ardından aşırı yorulmaktan kaçınmak son derece önemlidir ve HUAWEI WATCH FIT 4 Pro bunu oldukça kolaylaştırıyor. Saat, her antrenman bölgesinde ne kadar zaman harcadığımı açıkça gösteriyordu:

• Isınma: 3 dakika
  • Yağ yakma: 12 dakika
  • Aerobik veya anaerobik bölgelerde minimum süre

Bu bilgi düzeyi kendimi yalnız hissetmek yerine niyetle toparlanmamı sağlayarak kontrolü elimde tutmama yardımcı oldu.

Denizden Karaya: Her Antrenman Tarzına Uyum Sağlayan Spor Saati

Okyanusta yüzme nazik hareketler ve toparlanmaya odaklanırken haftanın devamında setlerim spor salonunda güç antrenmanı, açık alanda koşu ve fiziksel antrenman ile hız kazandı. Bunları ise Güç Antrenmanı modu, Açık Alanda Koşu modu ve Fiziksel Antrenman modunu etkinleştirerek yaptım. Saat bir kez daha performansımla ilgili eksiksiz bir genel bakış oluşturdu. Bu antrenmanlarda geçirdiğim süre ile kalp atış hızımı, antrenmanımı kesmeden titreşimle haberdar etmesi, bununla birlikte tempo grafikleri, yükseklik kazancı ve ritim verileri gibi öğeleri sağlaması oldukça etkileyiciydi.

Strength training mode:

• HUAWEI WATCH FIT 4 ProSüre: 1 saat 5 dakika
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProYakılan kalori: 263 kcal
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProOrtalama kalp atış hızı: 103 nbz/dk
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProEn yüksek kalp atış hızı: 139 nbz/dk
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProEfor bölgeleri: Ağırlıklı olarak ısınma ve yağ yakma
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProToparlanma önerisi: 2 saat
HUAWEI WATCH FIT 4 Pro
HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Kaydettiği veriler:

• HUAWEI WATCH FIT 4 ProMesafe: 4,02 km
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProSüre: 30:06 dakika
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProTempo: Km başına 7:29
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProYakılan kalori: 246 kcal
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProKalp atış hızı: Ortalama 151 nbz/dk, en yüksek 164 nbz/dk
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProRitim: Dakikada 167 adım
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProAdım uzunluğu: 80 cm
  • HUAWEI WATCH FIT 4 ProToparlanma süresi önerisi: 17 saat
HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Süre: 1 saat

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Yakılan kalori: 364 kcal

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Ortalama kalp atış hızı: 126 nbz/dk, en yüksek 191 nbz/dk

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Efor bölgeleri:

• ৹ Isınma: 19 dakika
  • ৹ Yağ yakma: 12 dakika
  • ৹ Aşırı yoğunluk: 12 dakika
HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Antrenman yükü: 104

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Aerobik stres: 2.7 (Fitness korundu)

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Anaerobik stres: 3.2 (Fitness iyileştirildi)

Her adımda net, hayata geçirilebilecek verilerle yere sağlam basabilir, vücudum ve gelecekteki sportif performanslarım için daha akıllı kararlar verebilirim.

Temellere Dönüş: Havuzda Yüzme İçin Stil Analiziyle Takip

Antrenman döngümü sonlandırmak için dayanıklılık ve tekniğe odaklanan, havuzda kontrollü bir şekilde yüzmeye karar verdim. Bu sette sadece temel öğelere odaklandım; dalgalar yok, dikkati dağıtacak bir şey yok, sadece hareket ve odaklanma. Verilerimi HUAWEI WATCH FIT 4 Pro cihazımdan HUAWEI Sağlık Uygulamasına senkronize ettikten sonra toplanan verilerin ayrıntı seviyesi beni gerçekten şaşırttı:

• Mesafe: 1.475 metre
  • Süre: 43:52 dakika
  • Kulaç stili: Karışık Yüzme
  • Tur: 59
  • Kulaç: 576
  • Ortalama kalp atış hızı: 96 nbz/dk
  • Ortalama tempo: 100 metrede 2:58
  • Ortalama kulaç hızı: Dakikada 13 kulaç
  • SWOLF puanı: 56

Bu antrenman bana havuzda yüzmenin getirdiği netliği ve konsantrasyonu hatırlattı. Açık denizde karşılaşılan öğeler olmadan, sadece ben, havuzun dibindeki siyah çizgi ve HUAWEI WATCH FIT 4 Pro'nun gönderdiği geri bildirimler vardı. Her setten sonra kulaç hızımı ve SWOLF skorumu kontrol etmekten özellikle keyif aldım; yüzerek attığım turlara ek olarak verimliliğimi etkin şekilde güçlendirdiğimi ve tekniğimi iyileştirdiğimi biliyordum.

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Suda, yolda ya da spor salonunda; bu saat beni engellemiyor, aksine bana bilgi sağlıyordu.

Daha Akıllı Bir Rutin için Akıllı Saat

Okyanustan spor salonuna ve koşu pistine kadar tüm aktivitelerde tutarlı olan bir unsur vardı HUAWEI WATCH FIT 4 Pro; saatim sadece rakamları toplamıyordu, aynı zamanda benimle iletişim kuruyordu.

Yüzerken, ağırlık kaldırırken ya da yolda kilometrelerce koşarken saat antrenman ve toparlanma ihtiyaçlarıma akıcı şekilde uyum sağladı. Beni bilgilendirdi, dengemi korumamı ve en önemlisi vücudumu dinlememi sağladı. Bu dengeden hem profesyonel hem amatör sporcuların yararlanabileceğinden emin olabilirsiniz.

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Sonuç: Akıllı Antrenmanla Daha Güçlü Toparlanma

Geçtiğimiz hafta bana toparlanma ve performansın sadece daha fazla zorlamayla ilgili olmadığını, vücudunuzu anlamak ve ona bir amaçla tepki vermekle ilgili olduğunu da gösterdi. Dalgaların arasında yüzerken, bir güç antrenmanında kendimi zorlarken, yolda ritmimi ayarlarken veya havuzda tekniğimi geliştirirken HUAWEI WATCH FIT 4 Pro her adımda yanımdaydı. Her antrenmanı, yüzerek toparlanma setlerimi ve her koşumu; hareketlerim, gelişimim ve toparlanma seviyem hakkında daha fazla bilgi edinebileceğim bir fırsata dönüştürdü.

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro'nun gerçek gücü topladığı veriler değil; aslında farklı seviyelerdeki sporcuların kendilerini daha yakından tanımalarına yardımcı olmasında yatıyor. Gerçek zamanlı geri bildirimler sunan bu akıllı saat, antrenmanları tahmini bir süreçten ayrıntılı bir yolculuğa; güç, dayanıklılık ve direnci geliştirmek için daha akıllı bir yönteme dönüştürüyor. Zorlu bir yarışma sürecinin ardından kendimi hiç olmadığım kadar güçlü, zinde ve vücudumla uyumlu hissediyorum. Daha akıllı toparlanma sürecinin daha iyi sonuçlar elde etmek için önemli olduğunu sonunda anladım.

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Bu makalenin yazarı Constantin Popovici'dir. İfade edilen görüşler kendisine aittir.

Bilgiler sadece genel bilgi olarak kullanılmalıdır ve herhangi bireysel bir durum için öneri olarak alınmamalı ve bu bilgiler temel alınmamalıdır. Bir sağlık durumunu teşhis etmeye çalışırken veya sağlık ile ilgili endişelere yönelik en iyi eylemi belirlerken sağlık uzmanına danışılmalıdır.

Kullanıcılar kendi egzersiz kabiliyetleri ve sınırlarıyla orantılı, güvenli ve uygun şekilde egzersiz yapmalıdır.

Kalp atış hızı özelliği tıbbi cihaz değildir, bu nedenle izleme verileri ve sonuçları yalnızca referans amaçlıdır ve tıbbi teşhis veya tedavi için temel olarak kullanılmamalıdır.

HUAWEI WATCH FIT 4 Pro

Kopyalandı