Olika sätt att överföra data och säkerhetskopiera på Huawei mobiltelefoner/surfplattor

Tillämpliga produkter: Tablet,Smartphone
Tillämpliga produkter:
zoom in pic
Olika sätt att överföra data och säkerhetskopiera på Huawei mobiltelefoner/surfplattor

Säkerhetskopiering skyddar dina värdefulla data om din enhet skadas eller blir stulen. För att säkerhetskopiera dina data kan du välja mellan fem sätt: Telefon/Surfplatta Clone, Huawei Share, Cloud backup, HiSuite eller Extern lagring.

1.1 Telefon/surfplatta

Överför snabbt och enkelt grundläggande data från en gammal telefon till en ny. För mer information om Phone Clone, se Använda Telefonkloning för att flytta data till din nya enhet.

Data som stöds

Kontakter, meddelanden (vanliga SMS, avancerade SMS och MMS), samtalsloggar, kalenderhändelser, bilder, ljud (röst- och samtalsinspelningar och musik), videor, dokument och appar. För att använda Phone Clone med en kompatibel iPhone, ladda ner app från App Store.

1.2 Huawei Share

överför snabbt bilder, videor, dokument och appar mellan HUAWEI-telefoner, surfplattor och datorer. Den förlitar sig på Bluetooth för att upptäcka och ansluta enheter i närheten som stöder Huawei Share, och använder Wi-Fi för en snabb överföring utan att behöva förbruka mobildata. För mer information om Huawei Share, se Dela filer mellan enheter med Huawei Share.

Data som stöds

Bilder, videor, dokument, album, filhanterare, hemskärm, musik, kontakter, kalender, Galleri, Anteckningar, WPS och webbplatser.

Hemskärmen hänvisar till appar på hemskärmen. Anteckningar hänvisar till Anteckningars data.

Exempel 1: Dela bilder

Stöds på Windows och macOS version 10.8 till 10.14.

Anslut din telefon och dator till samma Wi-Fi-nätverk.

Gå till Huawei Share-inställningar på din telefon och aktivera Huawei Share och Computer Share.

Anteckna ditt enhetsnamn samt användarnamn och lösenord för datoråtkomst.

På Windows: gå till Den här datorn (dator) > Nätverk.

På macOS: gå till Finder > Gå till > Nätverk.

På din dator, dubbelklicka på namnet på din telefon och ange användarnamnet och lösenordet från steg 3.

Öppna ett album för att visa eller redigera bilder, eller för att kopiera dem till din dator. För att kopiera filer från dator till telefon, kopiera dem helt enkelt till den delade mappen. Det är också möjligt att redigera filer direkt i den delade mappen, och filerna kan visas på både din telefon och dator.

Exempel 2: Överför bilder med Huawei Share OneHop

Öppna meddelandepanelen på din telefon genom att svepa nedåt från statusfältet och aktivera sedan NFC. För att skicka en bild till en äldre dator, öppna bilden du vill skicka och tryck sedan på din dators Huawei Share-ikon med din telefon.

För den nya generationens datorer är NFC-antennerna byggda under pekplattan och har täckt över 90 % av pekplattans yta. För att skicka en bild till dessa datorer, öppna bilden, tryck på pekplattan, vilket öppnar OneHop. Dessa sätt att överföra bilder påverkar inte bildkvaliteten.

Det rekommenderas att du använder Huawei Share för att dela filer och appar. Huawei Share stöds endast när du ser delningsalternativet när du trycker och håller på filen eller appen du vill dela. Katalogstrukturen för filer förblir oförändrad efter överföring med Huawei Share.

1.3 Cloud backup

Säkerhetskopierar telefon-/surfplattadata till molnet via Wi-Fi och överför den till en ny enhet med en enda touch. Säkerhetskopiera till exempel enhetsfoton till molnet genom att växla på synkroniseringsbrytarna eller använda Cloud backup.

Data som stöds

Galleri, Kontakter, Kalender, Anteckningar, Wi-Fi-inställningar, Inspelare, Meddelanden, Webbläsare, Blockerade inställningar, AI-tips, Optimering, Klocka, Väder, Kamera och Inställningar, plus en del appdata och ytterligare appar (exklusive tvillingappar).

I molnversioner tidigare än 11.1.7 kan upp till tre framgångsrika backup-poster lagras på samma enhet. I version 11.1.7 och senare kan en framgångsrik backup-post sparas för gratis användare på samma enhet medan tre framgångsrika backup-poster kan sparas för betalda användare på samma enhet. När gränsen för säkerhetskopiering har nåtts, raderar och ersätter varje ny backuppost automatiskt den äldsta (eller enda) en. Den raderade backupposten kan inte återställas.

Om Cloud Gallery är aktiverat på din enhet kommer Galleribilder och videor att säkerhetskopieras till molnet endast på det sättet. Cloud backup kommer inte att duplicera backupen.

1.4 HiSuite

Säkerhetskopierar telefon-/surfplattadata till en dator via USB-kabel eller Wi-Fi. Du kan helt enkelt gå till skärmen för säkerhetskopiering av data, välja de data du vill säkerhetskopiera och följa instruktionerna på skärmen för att avsluta säkerhetskopieringen. Om du ansluter via USB-kabel startar HiSuite automatiskt. För mer information om HiSuite, se Databackup med HiSuite.

Data som stöds

Galleri, Kontakter, Meddelanden, Inspelare, Anteckningar, Wi-Fi-inställningar, Optimering, AI-tips, Klocka, Väder, Blockerade inställningar, appdata, startskärm, appar från tredje part och mer.

Säkerhetsfunktionerna har förbättrats sedan HiSuite version 10.0.0.510 för att förhindra obehörig åtkomst till dina data: att ansluta en telefon/surfplatta till en dator kräver en verifieringskod. För mer information om systemkrav, besök https://consumer.huawei.com/en/support/hisuite/.

1.5 Extern lagring

Frigör utrymme på din enhet genom att spara data på ditt minneskort eller USB-minne. Ingen internetanslutning behövs. För mer information om säkerhetskopiering till extern lagring, se Säkerhetskopiera med en extern lagringsenhet.

Data som stöds

Galleri, Kontakter, Meddelanden, Inspelare, Anteckningar, Wi-Fi-inställningar, Optimering, AI-tips, Klocka, Väder, Blockerade inställningar, appdata, startskärm, appar från tredje part och mer.

Exempel: Säkerhetskopiera bilder till USB-lagring

Anslut din telefon till en dator med en USB-kabel. Svep nedåt från statusfältet på din telefon för att öppna meddelandepanelen, gå sedan till Inställningar > Mer och ställ in Använd USB till för att överföra foton.

Datorn laddar automatiskt ned drivrutinen för din enhet. För att se telefonens lagringsutrymme, dubbelklicka på den enhetsbeteckning som matchar ditt telefonnamn på din dator.

När du säkerhetskopierar till ett minneskort kan du skydda dina data genom att ställa in ett lösenord, vilket möjliggör säkerhetskopieringskryptering. Se till att anteckna detta lösenord eftersom ingen, inklusive du, kommer att kunna komma åt eller återställa från skyddad data utan det.

Minneskort som stöds (om din telefon stöder minneskort): MicroSD och NM.

USB-lagring som stöds (kräver OTG-kabel för att ansluta till din enhet): USB-minnen, kortläsare och enheter med ett isatt minneskort.

1.6 Att lära sig mer:

Exporterar data från My Huawei-telefon eller surfplatta med en sprucken skärm som hindrar mig från att ange lösenordet för låsskärmen