Huawei Support adatvédelmi nyilatkozat

Utoljára frissítve: 2019. június 31

1. Bevezetés

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat a Huawei Support szolgáltatáshoz kapcsolódó személyes adatok feldolgozására vonatkozik, többek között a karbantartási szolgáltatások elvégzésére, a jótállással és a garanciával kapcsolatos ügyekre, a válaszadásra (amikor élő csevegés, e-mail, telefonos ügyfélszolgálat vagy közvetlen üzenet formájában kapcsolatba lép a Huawei Support csapatával az egyik hivatalos közösségi média fiókunkon keresztül a Facebook, YouTube și Instagram platformokon), valamint a Huawei Support szolgáltatás minőségének fejlesztése vagy működésével kapcsolatos jogi igények kezelésére.

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat fontos információkat tartalmaz a személyes adatok feldolgozásáról, például a feldolgozás terjedelmét vagy célját, a tárolás időtartamát, valamint az érintettek jogait illetően. Tudjuk, hogy milyen fontos Önnek a személyes adatai védelme. Kérjük, olvassa el alaposan a jelen Adatvédelmi nyilatkozatot, hogy megértse a személyes adatai feldolgozásának módját.

2. Az adatkezelő

Az adatkezelő a Huawei Technologies Hungary Híradástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság (1138 Budapest, Népfürdő u. 22. A. ép. 12. em.) (továbbiakban „mi”, „Huawei” vagy „Huawei Support”).

Ha bármilyen adatvédelmi kérdése van, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az online formanyomtatványon keresztül: https://consumer.huawei.com/hu/legal/privacy-questions/

3. Milyen személyes adatokat gyűjtünk

A Huawei Support részeként gyűjteni és használni fogjuk a személyes adatait, hogy válaszolni tudjunk a Huawei Support szolgáltatással kapcsolatos kérdéseire.

A Huawei Support kérdéseihez megadott személyes adatainak a következő típusait gyűjtjük és dolgozzuk fel:

névjegyadatok: név, vezetéknév, felhasználói azonosító és/vagy becenév, e-mail, telefonszám, cím; készülékadatok: IMEI szám és egyéb készülékazonosítók (köztük az elektronikus);

kérdésadatok: a Huawei Support kérdés tartalmának adatai, amelyek a szolgáltatások karbantartásával/garanciával, jótállással, vagy az egyéb esetleges kérdéseivel kapcsolatosak.

4. Hogyan és milyen alapon használjuk a személyes adatait

A személyes adatait arra használjuk, hogy választ tudjunk adni az Ön Huawei Support kérdésére és/vagy arra, hogy biztosítani tudjunk minden szükséges karbantartási szolgáltatást és kapcsolatba tudjunk lépni Önnel ezekkel kapcsolatban, továbbá a jótállással/garanciával kapcsolatos ügyek intézésére, a szolgáltatásaink minőségének fejlesztésére (ügyfél-elégedettségi kérdőíveken keresztül is), valamint a fenti tevékenységekhez kapcsolódó jogi igények kezelésére.

A következő célok érdekében is feldolgozhatjuk az adatait:

• a szerződések végrehajtása:

• garanciamegállapodások – a(z) „Jótállási szabályzat” dokumentumban meghatározott javítási feltételek, amelyek a következő helyen érhetők el: (https://consumer.huawei.com/hu/support/warranty-policy/)

• a garancia utáni megállapodások;

• hozzájárulás – ha használja a kapcsolatfelvételi központunkat

• jogi érdekeink alapján ahhoz, hogy:

• biztosítani tudjuk a kérdéseket, a hibaelhárítást, a GyIK-et és az ügyfélszolgálattal kapcsolatos egyéb információkat.

• fejlesszünk a szolgáltatásaink minőségét azzal, hogy javítunk a szolgáltatások működőképességén és biztonságán.

• megfeleljünk a szolgáltatáshoz biztosított dokumentumok tárolásának alkalmazandó követelményeinek.

• létrehozzunk, gyakoroljunk vagy megvédjünk olyan jogi igényeket, amelyek a Huawei Support működéséhez kapcsolódnak.

5. Hogyan osztjuk meg a személyes adatait

(1) Megosztás szerviz-szolgáltatókkal: Szolgáltatókat használunk arra, hogy segítsenek működtetni a Huawei Support szolgáltatást. Kizárólag azért férnek hozzá az Ön személyes adataihoz, hogy teljesíteni tudják a Huawei Support szolgáltatás biztosításához szükséges szerződési kötelességeiket. A szolgáltatókat körültekintően választottuk ki és bíztuk meg, kötik őket az utasításaink és nem dolgozhatják fel az Ön személyes adatait más célokra. Megoszthatjuk az adatait olyan szolgáltatókkal, amelyek a következő szolgáltatásokhoz kapcsolódnak:

• hivatalos ügyfélszolgálati központok – a karbantartási szolgáltatások biztosítása érdekében (javítás, számla vagy a készülék visszaküldése a kijavítást követően);

• kapcsolatfelvételi központok – ahhoz, hogy kapcsolatba tudjunk Önnel lépni karbantartási szolgáltatások esetén;

• ügyfél-elégedettségi felmérőközpontok – ahhoz, hogy folyamatosan fejleszteni tudjuk szolgáltatásainkat.

• közösségimédia-platformok.

(2) Jogi vagy jogszabályi közlemények: A Huawei akkor osztja meg az Ön adatait, ha erre indokoltan szükség van, például amikor egy érvényes jogszabály vagy rendelet megköveteli, valamint akkor, hahatóság, bíróság vagy kormányzati szerv erre kötelezi.

Bizonyos szolgáltatások biztosítása érdekében a Huawei a Huawei csoporthoz (kiszervezés) tartozó harmadik feleket és entitásokat fog használni, úgynevezett adatfeldolgozókat. Az adatfeldogozók bizonyos rájuk bízott tevékenységek miatt hozzáférhetnek a fent leírt személyes adatok egy részét vagy egészét. A feldolgozás előtt az adatfeldolgozók szigorú utasításokat kapnak, amelyek a magatartáshoz, a feldolgozás terjedelméhez és a személyes adatok védelméhez kapcsolódnak. A feldolgozók nem jogosultak a fent meghatározott céloktól eltérő célokra feldolgozni a személyes adatokat.

Bizonyos esetekben a kijelölt adatfeldolgozók a saját céljuk érdekében is feldolgozhatják a személyes adatokat, például akkor, ha az kapcsolódik a jótállás vagy a garancia időtartamának lejárta után történő javításhoz. Ilyen esetekben a feldolgozás az entitások saját irányelveinek és szabályainak meghatározott rendelkezései szerint történik.

A Huawei betartja az irányadó jogszabályokat, hogy megvédje az EGT területén kívülre átvitt EU személyes adatokat. Ez főleg az EU általános szerződési feltételek segítségével történik, amely biztosítja a személyes adatainak azonos szintű védelmét akkor is, ha az EU adatvédelmi törvények nem vonatkoznak rájuk közvetlenül. A Huawei például olyan karbantartási szolgáltatások esetén használja ezt az eljárást, amelyek megkövetelik, hogy a Huawei csoportvállalatok megosszák az adatokat a Kínai Népköztársaságban találhatóközponttal.

6. Meddig tároljuk a személyes adatait

A személyes adatait korlátozott ideig őrizzük, a feldolgozás megvalósítása céljából és/vagy jogi követelmények miatt. Az Ügyfélszolgálattal kapcsolatban a következő időtartamokig őrizzük meg az adatokat:

• 2 évig, ha a használatbavétel dátumától kezdve biztosítjuk a karbantartási szolgáltatásokat;

• 24 hónapig a Huawei Support kérdés időpontjától, 6 hónapig az élő csevegés és az e-mail időpontjától, 12 hónapig az ügyfélszolgálati telefonálástól, valamint 24 hónapig a közösségi médiában írt üzenetektől;

• A jótállás/garancia idejéig és az időtartam lejártát követő 2 évig;

• 2 évig az ügyfél-elégedettségi kérdőívek miatt.

7. Hogyan védjük meg a személyes adatait

Megfelelő műszaki- és szervezetbiztonsági lépéseket teszünk, hogy megvédjük a személyes adatait az illetéktelen hozzáférésektől, közlésektől, használatoktól, módosításoktól és a veszteségektől. A védelem kriptográfiai technológiákkal, adatelkülönítéssel és többtényezős hitelesítéssel történik.

8. A jogai és választásai

Az adatai feldolgozásával kapcsolatban érintettként a következő jogai vannak:

Az információk elérésének joga – ez azt jelenti, hogy az Adatkezelőnek biztosítania kell a személyes adatai feldolgozásának információit, amennyiben azt Ön kéri. Ezek az adatok főleg a feldolgozás céljáról, jogi alapjáról, az őrzött adatok terjedelméről és a megőrzési időtartamokról szól, valamint arról, hogy milyen entitásoknak teszik hozzáférhetővé az adatokat. Ezen jogot alapul véve kérheti az Adatkezelőt, hogy biztosítson Önnek egy másolatot a feldolgozott adatairól. A joga gyakorlása érdekében lépjen velünk kapcsolatba a következő formátum használatával: https://consumer.huawei.com/hu/legal/privacy-questions/;

A kijavítás joga – kérelem esetén az Adatkezelő eltávolít minden, a feldolgozott személyes adatokkal kapcsolatos pontatlanságot vagy hibát, valamint kiegészíti és frissíti az adatokat;

A törlés joga – kérheti az adatai törlését, amennyiben azok nem szükségesek a korábbi gyűjtési célokhoz vagy egyéb jogi célok miatt (például a jogi igényeink megalapozására, gyakorlására vagy védelmére);

A korlátozás joga – az Adatkezelő korlátozza a személyes adatai feldolgozását, kivéve a következők esetében: a) az érintett elfogadta a meghatározott megőrzési időtartamokat, vagy más jogi alap áll fenn a feldolgozásra; b) a személyes adatok további feldolgozása jogilag engedélyezett (például, ha a felügyeleti hatóság döntése alapján lehetséges az adatok feldolgozása);

Az adathordozhatóság joga – amennyiben az adatai a szerződés alapján vagy az érintett hozzájárulásával automatizált módon kerülnek feldolgozásra, akkor kérelem esetén az Adatkezelő biztosíthatja az adatait egy felépített, gyakran használt, géppel olvasható formátumban. Továbbá az Adatkezelő kérelem esetén továbbíthatja azokat egy másik, Ön által kijelölt kezelő számára – amennyiben ez műszakilag megoldható az Adatkezelő és a másik entitás által;

A direktmarketing célokból történő adatfeldolgozások elleni tiltakozás joga – érintettként bármikor tiltakozhat a személyes adatok direktmarketing célokból történő feldolgozása ellen;

Egyéb adatfeldolgozási célokból történő feldolgozás elleni tiltakozás joga – amennyiben azt konkrét körülmények az Ön számára lehetővé teszik bármikor tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, ha az Adatkezelő egyéb jogi érdekeit szolgálja (például elemzési és statisztikai célok). Az ilyen tiltakozásokat az Adatkezelő értékeli a feldolgozáshoz fűződő, jogos érdekei alapján.

Amennyiben gyakorolni kívánja a fent említett jogok bármelyikét, vagy panaszt vagy kérdést kíván benyújtani a Huawei adatfeldolgozásával kapcsolatban, legyen az általános vagy saját érdeken alapuló, továbbá abban az esetben, ha kérdést kíván feltenni az Adatvédelmi felelősünknek, azt a követkető címen teheti meg: https://consumer.huawei.com/hu/legal/privacy-questions/.

Továbbá joga van panaszt benyújtani a helyi adatvédelmi hatóságoknál: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, 1125Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22. C .

9. További információk

A jelen Adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott adatfeldolgozási folyamatokban nem használjuk az adatait automatizált döntéshozatalra, például profilalkotásra.

Ha nem adja meg a személyes adatait, például az elérhetőségét vagy a készülék kért javításának vagy a panasznak a részleteit, akkor előfordulhat, hogy nem fogjuk tudni biztosítani a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott szolgáltatások egy részét vagy egészét.

10. Jelen nyilatkozat frissítései

Ez a nyilatkozat időről-időre átnézésre és szükség esetén átdolgozásra kerül, a változásokról valamint az ilyen változtatások személyes adatok feldolgozására gyakorolt hatásairól bővebben a honlapunkon olvashat: https://consumer.huawei.com/hu/.

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat legfrissebb verziója mindig elérhető itt. Ellenőrizze a felül látható „hatálybalépési dátum”-ot, hogy megismerje, mikor volt legutoljára frissítve az Adatvédelmi nyilatkozat.

FONTOS: A jelen Adatvédelmi nyilatkozat a Huawei Support szolgáltatásra vonatkozik. Az egyéb termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos adatvédelmi kötelességeinkért lásd az érintett termékek alkalmazandó adatvédelmi nyilatkozatait. Amennyiben többet szeretne megtudni a Huawei általános adatvédelmi kötelességeiről, akkor kérjük, látogasson el a következő oldalra:
Huawei Fogyasztói Üzletág Adatvédelmi Nyilatkozata.