Moj HUAWEI telefon/tablet se blokira ili ima kašnjenje

Primenljivi proizvodi: Tablet,Smartphone
Primenljivi proizvodi:
zoom in pic
Moj HUAWEI telefon/tablet se blokira ili ima kašnjenje

Blokiranje/kašnjenje nakon ažuriranja sistema

Nakon ažuriranja sistema, sistem će optimizovati aplikacije na vašem uređaju tokom jedne nedelje. Tokom ovog perioda, opterećenje uređaja će biti veliko što će verovatno dovesti do blokiranja ili kašnjenja uređaja. Da biste smanjili mogućnost blokiranja ili kašnjenja nakon ažuriranja sistema, preporučuje se da nakon ažuriranja punite uređaj sa isključenim ekranom najmanje 2 sata. Posle nedelju dana proverite da li je blokiranje ili kašnjenje uređaja prestalo.

Preporučuje se da ažurirate telefon/tablet na verziju HarmonyOS 3.0. Verzija HarmonyOS 3.0 za klasifikaciju i rezervisanje memorijskog prostora koristi u industriji vodeću tehnologiju Super operacije, čime se smanjuju neusaglašenosti memorije između aplikacija i daje prioritet memoriji aplikacije koja se koristi da bi se obezbedilo što ujednačenije korisničko iskustvo.

Blokiranje/kašnjenje nakon omogućavanja opcije Režim uštede energije

Da biste onemogućili opciju Režim uštede energije, izaberite Podešavanja > Baterija > Režim uštede energije/Režim ultra uštede energije. Takođe se preporučuje održavanje nivoa baterije iznad 20%. Ako je opcija Režim uštede energije uključena ili je nivo energije baterije previše nizak, uređaj će isključiti funkcije da bi produžio trajanje baterije.

Blokiranje/kašnjenje kada se uređaj puni ili pregreva

Vaš uređaj ima mehanizam za zaštitu od pregrevanja koji sprečava da se uređaj previše zagreje tako što smanjuje performanse sistema. Da bi vaš uređaj normalno radio, izbegavajte da ga koristite dok se puni i smanjite osvetljenje ekrana i onemogućite nepotrebne aplikacije koje intenzivno troše energiju, kao i funkcije kao što su Bluetooth i NFC.

Blokiranje/kašnjenje kada na memorijskoj kartici postoji previše datoteka ili kada memorijska kartica ne funkcioniše uobičajeno

 1. Previše datoteka može da smanji brzine čitanja i pisanja. Preporučuje se da redovno brišete memorijsku karticu da biste bili sigurni da je najmanje 10% prostora uvek slobodno ili da napravite rezervnu kopiju važnih podataka i formatirate memorijsku karticu.
 2. Neispravna memorijska kartica takođe može da uspori brzine čitanja i pisanja. Ako se prikaže poruka koja ukazuje na to da memorijska kartica ne funkcioniše uobičajeno, zamenite memorijsku karticu što je pre moguće.
 3. Za najbolje performanse preporučuje se da koristite internu memoriju kao podrazumevanu lokaciju za aplikacije i datoteke.

Blokiranje/kašnjenje zbog nekih aplikacija trećih strana

 1. Deinstalirajte sve aplikacije trećih strana za upravljanje koje su instalirane na vašem uređaju, s obzirom da imaju tendenciju da budu neusaglašene sa aplikacijom Menadžer telefona/Menadžer tableta koju obezbeđuje uređaj.
 2. Ako želite da proverite da li određena aplikacija treće strane ometa performanse, možete da se obratite dežurnoj liniji korisničke službe kompanije Huawei ili razvojnim programerima aplikacije.

Blokiranje/kašnjenje kada nema dovoljno memorije

Ako je dostupna memorija manja od 20% ukupne memorije, performanse vašeg telefona/tableta se mogu pogoršati.

 1. Jednostavan način da zatvorite sve pokrenute aplikacije je da ponovo pokrenete uređaj.
 2. Zatim, otvorite aplikaciju Menadžer telefona/Menadžer tableta, dodirnite opciju Brisanje i pratite uputstva na ekranu da biste izbrisali nepotrebne datoteke i/ili deinstalirali aplikacije koje se retko koriste. Za optimalne performanse aplikacije preporučuje se da zadržite najmanje 20% slobodnog prostora za skladištenje na uređaju.
 3. Da biste deinstalirali aplikaciju koja se retko koristi, dodirnite i držite ikonu aplikacije i izaberite opciju Deinstaliraj.

Ako utvrdite da prostor za skladištenje na vašem uređaju više nije dovoljan, pogledajte promociju ažuriranja memorije koju je kompanija Huawei pokrenula za neke modele. Ako ste zainteresovani, napravite rezervnu kopiju podataka i odnesite uređaj i dokaz o kupovini u ovlašćeni Huawei korisnički servisni centar i zatražite pomoć.

Drugi scenariji

 1. Ažuriranje sistema

  Proverite da li su i sistem i aplikacije ažurirani na njihove najnovije verzije. Nove verzije će optimizovati performanse uređaja.

  Da biste ažurirali sistem, izaberite Podešavanja > Ažuriranje softvera >Potraži ažuriranja ili izaberite opciju Ažuriraj u aplikaciji My HUAWEI.

  Preporučuje se da ažurirate telefon/tablet na verziju HarmonyOS 3.0. Verzija HarmonyOS 3.0 za klasifikaciju i rezervisanje memorijskog prostora koristi u industriji vodeću tehnologiju Super operacije, čime se smanjuju neusaglašenosti memorije između aplikacija i daje prioritet memoriji aplikacije koja se koristi da bi se obezbedilo što ujednačenije korisničko iskustvo.

 2. Vraćanje na fabrička podešavanja

  Ako gore navedeni koraci nisu rešili problem, možete da resetujete uređaj. Obavezno napravite rezervnu kopiju važnih podataka pre nego što to uradite.

Ako se problem i dalje javlja

Napravite rezervnu kopiju podataka i odnesite uređaj i dokaz o kupovini u ovlašćeni Huawei korisnički servisni centar i zatražite pomoć.

Od pomoći ili ne?
Da Ne
Zahvaljujemo vam na povratnim informacijama.