Een back-up van gegevens op een apparaat maken voor externe opslag

Toepasselijke producten: Tablet,Smartphone
Toepasselijke producten:
zoekresultaat, selecteer a.u.b.
Geen zoekresultaat, selecteer a.u.b.
zoom in pic
Een back-up van gegevens op een apparaat maken voor externe opslag

Als de opslagruimte van uw telefoon onvoldoende is om gegevensverlies te voorkomen, kunt u een kaart voor externe opslag of een USB-opslagapparaat gebruiken om back-ups te maken en gegevens te herstellen. U kunt een back-up van gegevens naar een externe opslag, zoals een USB-opslagapparaat, een kaart voor externe opslag of een gedeelde map, maken.

De gedeelde map vereist een professioneel NAS-opslagapparaat, wat hier niet wordt beschreven.

Een back-up van gegevens maken met behulp van een USB-opslag-apparaat

Voorbereidingen:

• Bereid een USB-opslag-apparaat voor dat door uw telefoon wordt ondersteund: een USB-flashstation of een kaartlezer met een opslagkaart.
  • Bereid een Huawei OTG-kabel voor om een stabiele verbinding te garanderen.

Procedure:

1. Verbind uw telefoon met behulp van een OTG-kabel met een USB-opslagapparaat.
  2. Ga op uw telefoon naar Instellingen > Systeem > Back-up & herstel > Externe opslag > USB-opslag > Back-up.
  3. Selecteer de gegevens waarvan u een back-up wilt maken. U wordt geadviseerd om bovenaan Alles te selecteren en op Back-up te klikken.

4. Er wordt een versleutelingsmelding weergegeven. U kunt op OVERSLAAN of Versleuteling tikken, afhankelijk van uw voorkeuren.
  5. Als u Versleuteling selecteert, wordt Versleutelingsbeveiliging weergegeven. U kunt Versleutelingsbeveiliging inschakelen en een wachtwoord instellen.
  6. Nadat het wachtwoord is ingesteld, vraagt het systeem u om de wachtwoordhint in te stellen. Stel een vraag die u kan helpen het wachtwoord te onthouden.

Als de back-upversleutelingsfunctie is ingeschakeld, kan het wachtwoord niet worden teruggehaald als u het niet meer weet. Dan kunnen de versleutelde gegevens niet naar de telefoon worden hersteld. De wachtwoordhint kan u alleen helpen het wachtwoord te onthouden, maar helpt u niet het wachtwoord opnieuw in te stellen.

7. Nadat het wachtwoord is ingesteld, start het systeem de back-up automatisch. Wacht tot de back-up is voltooid.

Als u in stap 4 OVERSLAAN of Annuleren selecteert tijdens het instellen van het wachtwoord, begint het systeem automatisch een back-up van de gegevens te maken.

Een back-up van gegevens maken met behulp van een kaart voor externe opslag

Om een back-up van gegevens te maken met behulp van een kaart voor externe opslag, moet er een geschikte geheugenkaart (NM-kaart of SD-kaart) in de telefoon worden geplaatst. Als de telefoon geen geheugenkaart ondersteunt, kan er geen back-up van gegevens naar een kaart voor externe opslag worden gemaakt.

De procedure voor het maken van back-ups van gegevens met behulp van een kaart voor externe opslag is hetzelfde als die voor het maken van back-ups van gegevens met behulp van een extern USB-opslagapparaat.