Moj HUAWEI telefon/tablet se blokira ili ekran postaje crn/plav/beo

Primenljivi proizvodi: Tablet,Smartphone
Primenljivi proizvodi:
zoom in pic
Moj HUAWEI telefon/tablet se blokira ili ekran postaje crn/plav/beo

Ako se HUAWEI telefon/tablet blokira, ako ekran postaje crn/plav/beo ili ako otkazuje, preduzmite sledeće:

Proverite da li se problem javlja u sledećim scenarijima

 • Ako je ekran postao crn tokom poziva, uređaj je možda isključio ekran radi uštede energije baterije. Da biste sprečili da se to dogodi, izbegavajte da ometate senzor blizine kada je poziv u toku.
 • Ako je telefon/tablet ispušten ili udaren i ekran je postao crn, odnesite uređaj i dokaz o kupovini u ovlašćeni Huawei korisnički servisni centar u blizini i zatražite pomoć.
 • Ako ekran prvo postane taman, a zatim se isključi, verovatno je isteklo vremensko ograničenje ekrana. Pritisnite taster za uključivanje i isključivanje da biste ponovo uključili ekran.
 • Ako se vaš uređaj automatski isključi i prikaže se crni ekran, temperatura okruženja je možda preniska ili previsoka. Sačekajte da se temperatura uređaja vrati u normalni opseg pre nego što ga ponovo upotrebite. Preporučuje se da uređaj držite u okruženjima u kojima se temperatura kreće od 1 °C do 35 °C da biste izbegli ovaj problem i smanjili pražnjenje baterije.
 • Ako se crni ekran prikazuje dok snimate ekran, ali je snimljeni video zapis uobičajen, ekran je možda neispravan. Odnesite uređaj i dokaz o kupovini u ovlašćeni Huawei korisnički servisni centar i zatražite pomoć.
 • Ako se na tabletu koristi nezvanična kožna masku, specifikacije magneta maske možda neće u potpunosti odgovarati proizvodu i zbog toga ekran može pogrešno da identifikuje njegov status. Kao rezultat toga, ekran tableta može automatski da se isključi ili postane crn. Možete da potražite opciju Pametna maska u opciji Podešavanja i da onemogućite ovu funkciju.

Ako nijedan od gore navedenih uzroka nije relevantan, sledite ove korake za rešavanje problema

 1. Prinudno ponovo pokrenite uređaj

  Preporučuje se da pritisnete i držite taster za uključivanje i isključivanje duže od 15 sekundi ili da istovremeno pritisnete i držite taster za smanjenje jačine zvuka i taster za uključivanje i isključivanje duže od 10 sekundi da biste prinudno ponovo pokrenuli uređaj. Ako se uređaj ne može ponovo pokrenuti ili se crni ili plavi ekran i dalje prikazuje nakon što ponovo pokrenete uređaj, možda je hardver neispravan. Napravite rezervnu kopiju podataka i odnesite uređaj i dokaz o kupovini u ovlašćeni Huawei korisnički servisni centar i zatražite pomoć.

 2. Smanjite opterećenje resursa svog uređaja
  • Zatvorite aplikacije koje rade u pozadini. Pozadinske aplikacije mogu da potpuno iskoriste RAM ili druge sistemske resurse, što u nekim slučajevima može dovesti do kvarova. Preporučuje se da što manje aplikacija radi u pozadini.
  • Izbrišite prostor za skladištenje. Nedovoljno prostora za skladištenje može uticati na performanse vašeg uređaja. Preporučuje se da koristite aplikaciju Optimizator/Menadžer tableta za brisanje prostora za skladištenje na svom uređaju i deinstalirate aplikacije koje više ne koristite.
 3. Proverite da li je instalirana memorijska kartica ili NM kartica

  Izvadite i ponovo umetnite memorijsku karticu ili NM karticu i proverite da li se problem i dalje javlja. Ako ovo reši problem, kartica i uređaj možda ranije nisu bili u odgovarajućem kontaktu. Ako se problem i dalje javlja, kartica je možda oštećena ili nekompatibilna sa sistemom uređaja.

 4. Proverite da li je operativni sistem oštećen

  Sistemska datoteka je možda greškom izbrisana ili je možda instaliran nezvanični sistem. Napravite rezervnu kopiju podataka i odnesite uređaj i dokaz o kupovini u ovlašćeni Huawei korisnički servisni centar i zatražite pomoć.

Od pomoći ili ne?
Da Ne
Zahvaljujemo vam na povratnim informacijama.