StorySign

Gebruik de laatste versie van Internet Explorer of switch naar een andere browser voor een betere gebruikservaring.

Populaire resultaten

  Aanbevolen resultaten

   voer meer zoektermen in

   Ontdek de magie
   van StorySign

   Een groot deel van de 32 miljoen dove kinderen in de wereld heeft moeite met lezen. Bij Huawei geloven we dat AI in positieve zin een verschil kan maken voor de wereld. Met AI kun je de grenzen van wat menselijk mogelijk is verleggen. Daarom hebben we in samenwerking met experts en goede doelen, zoals de Europese en de Britse dovenbond, StorySign ontwikkeld.

   Hoe werkt StorySign?

   Met deze gratis app worden geselecteerde kinderboeken vertaald naar gebarentaal. Een steuntje in de rug van dove kinderen bij het leren lezen. 

   Zo werkt het: het dove kind of een ouder opent de app, kiest een boek uit de StorySign-bibliotheek en klikt erop. Vervolgens houdt de ouder of het kind de telefoon voor de woorden op de pagina. Onze vriendelijke avatar Star vertaalt het verhaal naar gebarentaal. De gedrukte woorden worden daarbij gemarkeerd. Zo kunnen ouders en kinderen samen gebarentaal aanleren én leren lezen – in hun eigen tempo.

   StorySign wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Huawei AI en werd ontworpen met steun van goede doelen zoals de Europese en de Britse dovenbond. Het ontwerp is van Aardman Animations en in de app staan klassieke kinderboeken van Penguin Random House. 

   Maak kennis met de ster van StorySign 

   Onze vriendelijke avatar Star, ontworpen door Aardman Animations, laat boeken tot leven komen met behulp van gebarentaal. Samen met de goede doelen hebben we de meest vooraanstaande motion capture-technologie gebruikt om ervoor te zorgen dat de gezichtsuitdrukking en handgebaren van Star perfecte gebarentaal weergeven. Daardoor kunnen dove kinderen net zoals horende vriendjes genieten van een mooi verhaal.

   Doven en leesvaardigheid: help mee het verhaal te herschrijven

   Op dit moment kunnen miljoenen dove kinderen maar moeilijk begrijpen hoeveel plezier boeken je kunnen geven. Met een bijdrage aan de goede doelen waar we mee samenwerken, ondersteun je leesvaardigheidsprogramma's voor kinderen.

   Storysign Downloaden

   StorySign is gratis verkrijgbaar voor Android via de Google Play Store en Huawei AppGallery. De app is er in 10 gebarentalen: Brits, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Nederlands, Portugees, Iers, Vlaams en Zwitserduits. We trappen af met een klassiek kinderboek voor iedere taal. Voor de Vlaamse versie is dat 'Waar is Dribbel?'.

   Om het verhaal tot leven te wekken, heb je een fysiek exemplaar van dit boek nodig. Dan kan StorySign het scannen.

   Verken de mogelijkheden van StorySign

   De kracht van Huawei AI

   Onze kerstcampagne

   Help onze liefdadigheids-partners

   Delen

   Deel het verhaal