FACING EMOTIONS

Gebruik de laatste versie van Internet Explorer of switch naar een andere browser voor een betere gebruikservaring.

Populaire resultaten

  Aanbevolen resultaten

   voer meer zoektermen in

   Bekende zoekopdrachten

    Populair

     FACING EMOTIONS

     SLECHTZIENDEN HELPEN OM EMOTIES WAAR TE NEMEN

     Bij Huawei vinden we dat technologie voor iedereen toegankelijk en beschikbaar moet zijn. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Om het leven van iedereen te verbeteren.

     Onze mobiele app Facing Emotions belichaamt deze missie en helpt blinden en slechtzienden om emoties te ‘zien' door ze om te zetten naar geluiden dankzij nieuwe technologie.

     Voor mensen die kunnen zien, is een simpele glimlach iets heel vanzelfsprekends. Maar de miljoenen mensen die geen emoties kunnen aflezen van gezichten, worden vaak in het ongewisse gelaten.

     Met de app Facing Emotions kunnen ook zij nu de emoties op het gezicht van hun gesprekspartner waarnemen, dankzij de kracht van AI. Zodat ze een glimlach kunnen horen. En zich beter verbonden kunnen voelen met de mensen om hen heen.


     HOE WERKT HET?

     Met de krachtige camera en AI van onze Mate 20 Pro-telefoon, vertaalt de app zeven universele menselijke emoties in zeven unieke geluiden.

     Via de camera van de telefoon scant de app het gezicht van de persoon met wie de blinde persoon praat. Daarbij worden diens ogen, neus, wenkbrauwen, mond en relatieve positie geregistreerd.

     De AI zet de emotie vervolgens om in een vooraf bepaald geluid dat op de telefoon wordt afgespeeld. Dit alles gebeurt ogenblikkelijk en offline.

     GEVOELENS OMZETTEN IN GELUID

     De app gebruikt kunstmatige intelligentie om zeven universele emoties te herkennen: woede, angst, afkeer, blijdschap, verdriet, verrassing en minachting. De blinde componist Tomasz Bilecki heeft ons geholpen om deze emoties voor te stellen als geluiden. Met zijn unieke 'kijk' op geluid heeft hij een reeks korte en makkelijk te herinneren geluiden ontwikkeld. 

     ONTWORPEN VOOR DAGELIJKS GEBRUIK

     We hebben Facing Emotions ontwikkeld in samenwerking met de Poolse blindenvereniging en de blindengemeenschap, in samenwerking met een groep blinde testers, om de uiteindelijke app-ervaring vorm te geven, van de functionaliteit tot de kleuren en geluiden.

     Dankzij deze samenwerking hebben we geleerd dat gebruikers de app ook graag handenvrij zouden willen bedienen. Mensen met een visuele beperking hebben vaak hun handen nodig om een wandelstok vast te houden of om de weg te voelen. Daarom hebben we de krachten gebundeld met de bekroonde ontwerper Janek Kochanski om een speciale 3D-geprinte telefoonhouder te maken. Zijn eigentijdse ontwerp combineert vorm met functie, waardoor het gebruik van de Mate 20 Pro en de app intuïtiever en eenvoudiger wordt.

     Door samen te werken met de blindengemeenschap zijn we gaan inzien wat voor hen bijzondere uitdagingen zijn, zodat we een technologische oplossing konden ontwikkelen die specifiek is afgestemd op hun behoeften. Een instrument, hopen we, dat de duisternis kan verlichten en hun dagelijks leven beter kan maken.  

     "Ik wil de emoties op het gezicht van mijn vrouw zien als ik zeg dat ik van haar hou.”

     Mustafa, Turkije    

     Download de app gratis via Google Play Store en de Huawei AppGallery.

     ONTDEK MEER HUAWEI TRUE STORIES

     StorySign

     RuralStar

     Het Regenwoud Beschermen

     Track AI

     HUAWEI TRUE STORIES

     Delen

     Deel het verhaal

     Cookies instellen