Telefoon of tablet houdt op met opladen wanneer de oplaadvoortgang 80% bereikt en andere veelgestelde vragen met betrekking tot Slim opladen

Toepasselijke producten: Tablet,Smartphone
Toepasselijke producten:
zoekresultaat, selecteer a.u.b.
Geen zoekresultaat, selecteer a.u.b.
zoom in pic
Telefoon of tablet houdt op met opladen wanneer de oplaadvoortgang 80% bereikt en andere veelgestelde vragen met betrekking tot Slim opladen

Probleem:

• Wanneer de batterij van de telefoon of tablet tot 80% of hoger is opgeladen, stopt het opladen en verdwijnt het oplaadpictogram.
  • Er wordt een dialoogvenster Slim opladen weergegeven in het meldingenpaneel van de telefoon of tablet of op het batterijscherm in Instellingen dat aangeeft dat Slim opladen is ingeschakeld.

De functie Slim opladen wordt momenteel vrijgegeven. Vanwege model- of versieverschillen bestaan er meerdere soorten pop-updialoogvensters of weergavepagina's. Verwijs naar het werkelijke product. Als het dialoogvenster niet wordt weergegeven, werk uw telefoon dan bij naar de nieuwste versie.

Oorzaak:

Dit is een nieuwe functie op bepaalde Huawei-telefoonmodellen (met EMUI 9.1 en Magic UI 2.1 en latere versies). Het is een beschermingsmechanisme.

Het beheer van de slimme AI-batterij verlengt effectief de levensduur van Batterij. Wanneer de oplaadbeschermingsfunctie van Slim opladen is ingeschakeld, wordt er een melding weergegeven. Het wordt aanbevolen dat u Slim opladen inschakelt om de batterij van uw apparaat beter te beschermen.

Oplossing:

Methode 1: Om uw telefoon onmiddellijk volledig op te laden, tikt u op DOORGAAN in het dialoogvenster van Slim opladen in het meldingenpaneel. Als u op BEGREPEN tikt, blijft Slim opladen uw batterij beschermen.

Methode 2: Schakel Slim opladen uit door naar Instellingen > Batterij > Meer batterij-instellingen > Slim opladen te gaan. Dit helpt de levensduur van de batterij te verlengen. (Als deze schakelaar niet beschikbaar is, betekent dit dat uw apparaat deze functie momenteel niet ondersteunt.)

Als het probleem blijft bestaan, dan wordt het mogelijk niet veroorzaakt door Slim opladen. Maak in dit geval een back-up van uw gegevens en ga met uw apparaat en het aankoopbewijs naar een erkend klantenservicecentrum van Huawei voor ondersteuning.

① Gegevens over laadgewoonten worden alleen lokaal gebruikt. Er wordt geen back-up van gemaakt en ze worden niet naar de cloud geüpload.

Slim opladen wordt niet geactiveerd voor alle gebruikers en is afhankelijk van de laadgewoonten van de gebruiker. De functies en GUI's kunnen variëren afhankelijk van het product en de softwareversie.

Veelgestelde vragen met betrekking tot Slim opladen:

Vraag

Antwoord

Wat is Slim opladen? Hoe beschermt het de Batterij?

Slim opladen is een nieuwe batterijbeschermingsfunctie voor bepaalde Huawei-telefoonmodellen. Wanneer u uw telefoon gedurende lange tijd oplaadt, kan de ingebouwde AI-module leren van uw oplaadgewoonten, uw instellingen, inclusief de wekker en tijdzone, en andere configuratiegegevens, en de oplaadstatus op intelligente wijze beheren. Het opladen wordt bijvoorbeeld gepauzeerd wanneer het batterijniveau 's nachts ongeveer 80% bereikt. Voordat u wakker wordt, wordt het opladen hervat om uw telefoon volledig op te laden. Dit voorkomt dat uw telefoon wordt opgeladen terwijl de batterij al vol is. Hierdoor wordt de levensduur van de batterij verlengd.

Beïnvloedt Slim opladen de laadsnelheid?

Nee. Slim opladen is ontworpen voor gebruikers die 's nachts of gedurende langere tijd opladen. Wanneer u uw telefoon bijvoorbeeld 's nachts oplaadt, wordt het opladen gepauzeerd wanneer de voortgang van het opladen ongeveer 80% bereikt en wordt het opladen hervat voordat u wakker wordt. Deze modus heeft geen invloed op de oplaadsnelheid en het vermogen van uw apparaat en kan de levensduur van uw batterij effectief verlengen. Het wordt aanbevolen dat u deze modus ingeschakeld houdt.

Verhoogt Slim opladen het energieverbruik of heeft de functie invloed op de levensduur van de batterij?

Nee. De batterijduur hangt af van het gebruiksscenario en de veroudering van de batterij. Slim opladen is ontworpen om het verouderen van de batterij te vertragen zonder dat dit invloed heeft op het energieverbruik en de levensduur van de batterij.

Kan Slim opladen niet vinden

Slim opladen is een nieuwe functie op sommige Huawei-telefoonmodellen met EMUI 9.1, Magic UI 2.1 of latere versies. Als u deze functie niet kunt vinden, betekent dit dat deze functie mogelijk nog niet beschikbaar is op uw apparaat. Houd de nieuwste informatie in de gaten.

Mijn apparaat wordt nog steeds tot 100% opgeladen nadat Slim opladen is ingeschakeld. Waarom?

Slim opladen wordt niet in alle oplaadscenario's voor alle gebruikers geactiveerd en is afhankelijk van de laadgewoonten van de gebruiker. Een mogelijke oorzaak is dat het systeem nog niet heeft geleerd van uw laadgewoonten, of dat u niet de gewoonte hebt om uw telefoon 's nachts of gedurende lange tijd op te laden. Verwijs naar het werkelijke product.

Wordt mijn apparaat warm als ik Slim opladen inschakel?

Nee. Slim opladen is een batterijbeschermingsfunctie die het energieverbruik niet verhoogt en er niet toe leidt dat uw apparaat warm wordt. U wordt aangeraden deze functie ingeschakeld te houden.