Het scherm is te donker of te licht

zoom in pic
Het scherm is te donker of te licht

Probleem:

Het scherm is bovenmatig licht of donker in bepaalde omgevingen.

Oplossing:

Automatische aanpassing van de helderheid is standaard op uw telefoon ingeschakeld. De lichtsensor past de helderheid van het scherm aan op basis van het lichtniveau van de omgeving, voor verbeterd kijkcomfort. Als u echter vindt dat het telefoonscherm in bepaalde omgevingen te donker of te helder is, raadpleeg dan de probleemoplossingsinstructies hieronder:

1. Controleren of u de automatische aanpassing van de helderheid hebt uitgeschakeld of de helderheid van het scherm op een vaste waarde hebt ingesteld
    • Ga naar Instellingen > Weergeven en schakel de automatische helderheidsaanpassing in (of uit en weer in).
    • Het omgevingslichtniveau in donkere omgevingen wordt mogelijk niet correct gedetecteerd door de lichtsensor, waardoor u het gevoel krijgt dat het scherm te licht of te donker is. U kunt de functie voor automatische aanpassing van de helderheid van het scherm ook uitschakelen en de balk voor helderheid verslepen naar een niveau dat u comfortabel vindt.

2. Controleren of Oogcomfort is ingeschakeld of het scherm of de achtergrondkleur ongemak voor uw ogen veroorzaken

U schakelt Oogcomfort uit door Oogcomfort in Instellingen te zoeken en openen. Controleer vervolgens of het probleem is opgelost.

Als u de schermkleur wilt aanpassen, zoekt en opent u Kleurtemperatuur of Kleurmodus & -temperatuur in Instellingen en stelt u vervolgens een kleurtemperatuur in op basis van uw voorkeuren.

Als u de achtergrond wilt wijzigen, zoekt en opent u Startscherm & achtergrond of Achtergrond in Instellingen en selecteert u vervolgens een nieuwe achtergrond.

3. Controleer of Energiebesparingsmodus is ingeschakeld. In deze modus wordt de helderheid van het scherm automatisch gedimd. Verlaat deze modus in Telefoon​beheer en controleer of de helderheid van het scherm weer normaal wordt.

4. Start uw telefoon opnieuw en controleer het nogmaals.

Maak een back-up van uw gegevens als het probleem blijft bestaan en ga met uw apparaat en aankoopbewijs naar een bevoegd klantenservicecentrum van Huawei voor ondersteuning.