Verkrijgen van een IP-adres onmogelijk tijdens de verbinding met een wifi-netwerk

Toepasselijke producten: Tablet,Smartphone
Toepasselijke producten:
zoekresultaat, selecteer a.u.b.
Geen zoekresultaat, selecteer a.u.b.
zoom in pic
Verkrijgen van een IP-adres onmogelijk tijdens de verbinding met een wifi-netwerk

Na het verbinden met een draadloos netwerk heb je een IP-adres nodig om internettoegang te krijgen. Als jouw apparaat er niet in slaagt om een IP-adres te krijgen zijn hier meerdere stappen die je kunt uitvoeren om het probleem op te lossen.

- Mogelijk zijn er teveel apparaten verbonden met het draadloze netwerk. Verbreek de verbinding van sommige apparaten en probeer het opnieuw.-

Start de router opnieuw, schakel wifi opnieuw in of herstart je telefoon en controleer of het probleem is verholpen.

- Probeer een statisch IP-adres in te stellen. Ga op jouw apparaat naar Instellingen > Wi-Fi en tik op de naam van het netwerk waarmee je verbinding wilt maken. Schakel Geavanceerde opties weergeven in, selecteer IP-instellingen > Statisch en stel het IP-adres en resterende gegevens in aan de hand van de instellingen van andere verbonden apparaten.

- Reset het netwerk. Ga op jouw apparaat naar Instellingen, zoek naar Netwerkinstellingen resetten en voer een reset uit. Hiermee worden alle wifi- en Bluetooth-verbindingen gewist. Zodra de reset is voltooid probeer je opnieuw verbinding te maken met het wifi-netwerk.

Als geen van bovenstaande stappen het probleem heeft opgelost maak je een gegevens back-up en breng je jouw telefoon, met aankoopbewijs, naar een erkend HUAWEI Service centrum of neem je contact op met de HUAWEI klantenservice voor verdere informatie.