Wat zijn de verschillen tussen de NTFS- en FAT32-bestandssystemen voor geheugenkaarten?

Toepasselijke producten: Tablet,Smartphone
Toepasselijke producten:
zoekresultaat, selecteer a.u.b.
Geen zoekresultaat, selecteer a.u.b.
zoom in pic
Wat zijn de verschillen tussen de NTFS- en FAT32-bestandssystemen voor geheugenkaarten?

De meeste verkrijgbare geheugenkaarten gebruiken standaard het FAT32-bestandssysteem. NTFS- en FAT32-bestandssystemen hebben de volgende verschillen:

• Het FAT32-bestandssysteem kan individuele bestanden van maximaal 4 GB opslaan, terwijl het NTFS ook bestanden kan opslaan die groter zijn dan 4 GB.
  • Het NFTS-bestandssysteem gebruikt een groter deel van de schijf en beheert schrijfruimte efficiënter dan FAT32.
  • De lees- en schrijfsnelheden van NTFS zijn ook sneller dan die van FAT32.
  • Het FAT32-bestandssysteem is geschikt voor flashgeheugenapparaten met kleinere capaciteit (zoals geheugenkaarten, USB-stations en andere opslagapparaten) en het NTFS-bestandssysteem is geschikt voor schijven met een grotere capaciteit.